CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, November 17, 2009

kurang mengantuk..

~dr ptg td smpai kul 12 mlm ak tido..wa..mmg lame gler...
tp xpelah...myb ak pnt ataupun frust...sbbnyer xdpt jwb exam time series td??
comfuse3...knp r subjek yg pling nmpak simple...rupenyer pling susah utk dijawab..papepun hope result xlah truk sgt..Amin...

~skrg mate xngntuk ag..n i dont really know wut should i do...erm...think de best one...STUDY!!! oh no..tue jer yg pling baek..tp mlgnyer..ak xdpt study...otak da tepu....n mmg kne rest dr buku2 nie...mknenyer...bermula esok jge lah kne study... n mlm nie...men r game ape2..huhu.. (ayat xbleh blah)

~hari da msuk hari selasa...n kamis mlm nati..ak akn pulang ke KB...yahoo....xsbarnyer...nk lpaskan sume...tp i still missing him....xtau dpt jupe ke x -him- cuti nie..hope so..erm..sedih jgak..tp xpelah..yg penting da lpas dr study2 nie..n skrg asenyer musim hjan...wa...ag bes...

~ADIOS

Sunday, November 15, 2009

FINAL EXAM...

hari ni ade 5 hari ag utk ak plg bercuti...wu hu...xsabarnyer... dah mlas ase du kkat cni..tp act i still have 2 more papers to go...OMG....mlas gler ase nk study sbb otak suda berada kat umah..hehe... plis GOD give me strength...

~mals bukak buku
~malas study
~mlas mkn
~mlas mndi
~sume r...haha

yang rajinnyer...TIDO...LEPAK...TIDO...LEPAK

hampeh tol...duit pun da xbpe byk....adoyai..nasib mak col smlam n ak da mitak rm50..huhu.. leh r g mkn pizza nati...ngn mimah.. hope cpt2 r ma msukkan duit.. luv u MOM...huhuhu.. ayat sedih n terharu g2 nie...

skrg nk pg mndi... mkn n study..pkse diri...demi mse dpn n ibu bapaku..yes...(kata2 smgt).

bye2..time series...waiting 4 me!

Saturday, October 24, 2009

tengku zainol ariffin..sy SYG kamoo...

salam....
skrg ak ase hepi sgt....segale yang ak takuti utk diluahkan n segala mslah yg sering berserabut di kepala aku akhirnyer telas setel sume....syukur Alhamdulillah..akhirnye ketenangan yg ak cr..telah muncul..

"setiap yg berlaku pasti ade hikmahnye"

ak telah temui hikmahnye...ak tau Allah ade utk membantu ak..Allah juga telah mkbulkan segala permintaan aku...wlaupun sudah lame ak memohon..bru skrg ak dpt..ak ttp bersyukur..sekurangnye..tuhan msih ingin mkbulkan doa ak..

aku gembira...ak bersyukur..Tuhan telah temukan aku dgn lelaki yg betul2 menyayangi ak tnpa berbelah bg..yg menerima segala kekurangn n kelebihan ak..n yg berjnji akn setia besama ak dlm segala suke n duke..susah n seng..

B...syg terlalu menyayangi perhubungn kite ini..syg hrap hbngn kite akan berkekalan smpai bile2...syg hrap b lah jodoh yg telah Tuhan tetapkan utk syg..dunia n akhirat.. Amin


Tuesday, October 20, 2009

~AKU BOLEH..~

wlaupun sbenarnyer..ak tau ak xboleh...tp ak mesti kuat..ak mesti kate aku boleh..ak xde alasan lain ag...ak mesti boleh..n boleh.. boleh ape? (bia r hnya ak yg tau) utk buat sume tue, ak kne korbankan hati n prsaan ak...ak kne ketepi kan mereka..im sorry 4 myself...now, i have to hurt u...but plis dont hate me...one day u will thanks me 4 doing all this..trust me! sudah 3 thun ak menjage hati kau, ak gmbirakan mereka wlaupun hakiaktnye..mereka selalu sakit, pedih n terluka...tp bile hepi. dorg lupes sume sakit tue..dorg njoy hepi tue...smpai bile? smpai bile? ak dh xnk buat mereka mcm tue ag...n care terbaek adalah ape yg ak ingin lakukan skrg..

MIERA..BE TOUGH...U CAN DO IT..TRUST ME!

from now on...i have delete u..n i hope...it last forever... ak nk sgt...bia ak lupe ingatan...bia ak lupe sume suke n duke...kalu boleh ak xnk tau ape2 ag pasal tue...cukup r, ak da xlrt...ak da xlrt..

Ya, ALLAH..hny pdmu ak memohon..maafkan segala kesilapan ak n segala perbuatan bodoh yg ak selalu buat tnpa pertimbgan..berikan aku petunjukMu..untuk mengharungi sume dugaan nie..AMIN...

Saturday, October 17, 2009

PENDRIVE KU TERSAYAM..

..pendrive aku yg tersyg telah hilang!..waa...nk menangis sgt ase...dah r ak syg giler pendrive tue...dlm tue plak ad satu folder yg sgt penting..yg ak bru amik pg td n akn digunakan dlm esmen yg mesti hntar esok...imagine r btapa pentingnye..huhu.. ak sedar yg pendrive tue hilang mse blik umah..so, ak pun teringat r yg ak ade bukak beg atas bas..so, ak pun berlari r pg cr bas yg ak naek td..nsib r bas tue xgerak a ...namun mlgnyer...xde pun alm bas tue..ak cam da giveup r..dah puas selongkar beg tp xde..asenyer td ak cmpak jer lam bilik..patutu ade r kan...sedih sgt...frust pun ade..cane nk dpt blik bende tue...phtu tringat kat yaya..huhu..ak ade save lam lptop die td b4 amik ltk lam pendrive..alamak! no yaya lak xde..bile da dpt..col die n nsib bek die blum delete ag...ak pun bring n termenung...kat mane r pendrive ak...ak pun bukak kotak pensel....jeng jeng jeng..tibe2 ak nmpak ade bebola bulu pink...waa.....tue keychain yg ak ltk kt pendrive...n ak trik mmg pendrive ak..terselit bwh pen2..yea...DAH JUMPE...HEPINYER....hahahaha..kelakar sgt ase...tp syukur Alhamdulillah dah jupe...k. nk g kelas dah...hepi ending...:-)
p/s: mungkin mse ak cmpak lam beg td...die termsuk lam kotak pensel..myb r ak xzip kotak pnsel ak..tp ak xcr sbb ak xase ak ltk lam tue...cmpak je kan..ingat msuk lam beg jer..xsgka tul..tp xpelah...asalkan ade..

~my pinky....syg kmoo....~

Wednesday, October 7, 2009

~LAWAKNYER...~




HYE ALL...
korg mesti dah bace krgn kat ats kan..mgm lawak gler r..huhu. skrg niemata memg mengantuk...tp cuaca yg sgt pnas buat ak susah nk tido..ak pun search2 r internet nie..smbil lyn2 facebook kan..tetibe trase jer nk bukak album foto seorg kwnku di fb...dan ak terjumpa r gmbr di atas tue..huhu. memandangkan aku nie bakal guru jd ak ase mmg bes r klu tnda kertas periksa student mcm nie...xpyh bace byk...haha.
p/s: ak amik math tp..huhu

Monday, October 5, 2009

RUMAH TERBUKA AT48

Salam kepada sume...entry kali ini same cam yg lepas...agak bosan tp mmg da xde name laen..so, terpakse r aku gunakan jgak..huhu. sori sbb lewat tulis sbbnye rumah terbuka at48 tue sebenarnyer sudah berlalu 2 hr..mknan yg dah dimakan sume da xde r kot lam perut ini..huhuhu.. motif nk gtau adalah, smgt kerjasama adalah penting dlm menjayakan sesuatu misi..wah cm sedap je ayat aku kan..hahaha. satu ag, jgn lah anda bersikap pentingkan diri sendiri...kelak dibenci org...(siapakah anda?);; lu pk r sendiri bab kata nabil..huhu. papepun mjlis tue mmg menarik n berjalan dgn lancar..mmg fun sgt2..ak pun ape ag..time nie r nk melaram kan...tp ape yg ak pkai sebijik cm first day rayer hr tue kot..hehe. rmai yg dtg, n pling bes sbb mr.lim n pn.zila ade sekali. mmg fun r, wlaupun agak bosan utk diriku sendiri..sbbnye..biase r..besfren ak xde....tp xpe r, nsib r mizah ade nk tmnkan ak..ade r jgak teman berbicara..pipi n lemy pun selalu gk dtg sembg2 ngn ak..kire ok r.. berbali kpde motif td..jeng..jeng..jeng..suspen x?hehehe.. alkisahnye..ade kwn ku ni agk grm..yela. die bkar ayam awal2..kire xrmai r dtg membntu..stndard r manusia kan.. aku lak, xkn r nk dtg bkar yam kot...sbb mostly lelaki..phtu bile mgrib, die balik r kan.. ayan pun xsempat mkn. bile die dtg...agak lewat ckit...ayam dah xde yg siap dibakar (termasuk yg die bakar)..xpela kan..lpas tue rmai r org2 bru yg tgh membakar, yg seronoknye..dorg siap dah tmpah2 ayam tue...budget mcm dorg byar lebih r kan...dah r dorg dah mkn ..bile kenyang..pg bkar n tmpah2 untuk wat balik plak..BESAR PANGKAT KO?...adakah ko byar mhal pd org len...tp xpelah, ak xkesah sgt benarnye..lntok ko r..tp yg sedihnye mmber ak tue r...langsung die xdpt ayam.. sbb sume org dah tmpah2 n bungkus untuk wat blik....GERAM pun ae...BENGANG pun ade...apepun ak nk pesan r..kite nie.nk wat balik boleh..tp pastikan r sume yg dtg mjlis tue mkn dulu... yg kite mkn awal2 tue kwn len yg bkar xde plak tmpah2 utk dorg jer...tolong hidup nie.

JANGAN PENTING DIRI SGT...TOLONG LAH....!!!!

papepun mjlis tue act berjalan lancar...mmg ak respek kpd bulat n sly krn handle dgn agak bek..lastly, majulah AT48 utk...(pk r sendiri)..hehe salam

Thursday, October 1, 2009

~MAKAN FRE...NGEE...~

HYE....smpai skrg perut msih lgi tersangat r kenyang...mane x nyer..td menyerbu ke rumah terbuka upsi.(smbutna hr reyer) r..mknan pulak bermcm2..mmg bes r...sume bende ak ase nk mkn td..tp x r...yg sempat di makan adalah laksa penang (2)+nasi kerabu (1/2) n mee goreng (1/2).+air tebu(2)n roti john(1/4)+murtabak.....hehe...cikit kan...tp truly r ckap..till skrg prut msih sakit jer..sbb telebih kenyang..hehe..anati pun td xkurg hbat mkn...huhu...tp cian r kat mimah...sbb die pose tp xpe...die sempat rembat kebab-2 n nasi lemak ag..utk bukak pose katenye..huhu...mmg meriah r td....wlaupun pnas gler2 td...tp pljar upsi mmg rjin trun n membanjiri kwsan blkg Udi tue...mkn free beb...sape xnk..bab kate anati...seronok...mcm pg pasar mlm n pilih jer mknan yg nk tp xpyh bayar..manarik bukan??..huhuhu...n bile blik.ape ag...knyang n tmbah ag pnat = tido r..hehe..

Tuesday, September 29, 2009

~SELAMAT HARI RAYER LAGI...~

Salam aidilfitri sume...
semalam dah start kelas...n syukur aku xting tong sbb lame cuti berayer kan...mid term td pun boleh jwab wlaupun tgok2 org jgak...kire boleh r kan...hopefully result ok r kan... berbalik pasal hari raya hr tue..aku nk mitak mf kpd sape2 yg rase ak ade buat slh kt korg...(ayat wjib hari rayer)...eklas x eklas tue cite len r yg pnting mtk mf r kan...ade ke patut??..huhu..that was a great eid celebration actually coz my beloved one (tau2 r kan sape) came to my house..yahoo...n yg pling best..aku still dpt duit rayer..huhu...xde r byk sgt..tp leh r menampung duit di bank yg dh hmpit rm0 tue...hehe...mmg enjoy sgt2 rase rayer thun nie...cos aku asyik berjalan jer ngn familiy pergi berayer mse rayer ke 4, 5 ,6..mmg xlekat umah r...bru r feel rayer kan...salemae ni gk....asyik terperap jer kat umah nonton tv..hmpeh...tp papepun...still best r..n xlupe jgak..aku wajib ke pusara nenek n moyang2 aku...tue scene sedih di pg rayer..hehe...wlaupun sepupu aku xramai yg blik rayer nie...xkesah r kan...tp thun depan ak bleh ase yg ag meriah dr thun nie dgn khadiran dorg...:)...skrg nie aku kne lupekan dah pasal njoy sume tue cos esemen tgah menunggu ku..berlmbak2...c u soon...da
p/s: gmbr rayer akn diupload nati sbb skrg size besar, mlas nk edit ag...

Wednesday, September 16, 2009

RAMADHAN BERLALU..SYAWAL BAKAL MENJELMA

Skejap jer plak ase...tup2 lam 4 hr ag...kte sume akn smbut hari rayer...ttp bile da besar nie, xbrape excited sgt dah..aku pun sedih gk ase sbb first time berayer tnpa nenek ksygnku...tp papepun..hepi gk..sbb dpt kmpul satu fmily rmai2 nati...erm..mlm nie ak djgka naik bas kul 8.30 mlm...n mgkin lam subuh esok bru smpai kb...wah....i really cant wait for that....

esemen pun sume sudah selesai, mmg klm kbut gk ase wat laju2...yela..dah r otak dah kat umah, tp ak gghka diri jgak untuk siapkan b4 blik rayer...Alhamdulillah da setel wlau msih ade ag ckit2 tue, smbung r pah rayer...wpun jgak, byk bende yg ak xsuke terjadi lam mnggu lpas...tp ak anggap itu sume sbgai cubaan lam hdup n skrg asenyer ak dah leh time sume tue... ak angap sgala berlaku ad hikmahnye..n ak mgkin dah nmpak hkmah sume tue bnarnye...tp ak msih tersekat ag ngn 'ksdihan' yg xptut ak sdih..huhu..ak pun pening dah, tp xpelah...asenyer ak dah dpt manage sume mslah ak skrg..im feeeling better now...hrp berkekalan.. pape pun life must go on... myb i will live wif better life soon without ... "?"..mane tau kan... ak jus bersyukur dgn ape yg aku ade skrg, n ak xnk buat bende2 bdoh yg hny akn merugikan dr ak sendiri... lastly, SELAMAT HARI RAYER SUME N MAAF ZAHIR BATIN..peace!

Wednesday, September 9, 2009

ESEMEN usahawan berlalu..

akhirnye siap jgak aku wat esemen plg susah asenyer aku pernh buat...mmg tension gler2 lam seminggu buat, tp sume da setel lega da kan..tp tgh2 hepi, aku sedih plak..knape tue, bia r hnye aku yg tau...pape pun...aku ttp sygkan die wlau ape berlaku...mlm nie agk free krn esok xde kelas kelas pg..yahoo....bes je ase...bln2 puasa mcm nie, mmg mlas nk g klas...ape ag kalu tgahari..panas membakar beb...

Friday, September 4, 2009

im coming back..

sudah lame rasenyer aku xmencoret ape2 kat blog nie..bkn aku lupe, tp terlalu bz n dicampur plak dgn internet yg xbrape elok di rumahku..tp Alhamdulillah skrg nie sume da ok...(hope so). skrg nie otak rase dah pecah, esemen berlmbak2 buat aku rase nk skip jer sem nie (boleh ke?)...tp tue r mslahnye...aku pun xtau dah nk kate ape..aku nie kalu bercerita dgn mulut, rasenyer bolehjer smpai 8,9,10 page m/s..huhu..tp bile menaip nie, jd cm susah r plak..biase r, org xdpt gred A untuk bm...huhuhu...tp xpelah, asalkan dpt memberi senaman ckit2 untuk jari, dikire ok lah yer...mate pun da ngntuk...n mau tido sudah....xlupe nk ucap...salam ramadhan sume...(aku xponteng ag stkat nie)...:p

Wednesday, July 29, 2009

WUT SHE WANTS?

keras sgtkah aku nie..smpai susah untuk maafkan die...x..aku bkn jnis mcm tue
tp aku heran knape aku jd mcm tue...aku ngaku, kdg2 aku sedih...
tringat kngn2 manis ngn die...2 thun beb ktorg bersame...tp segalanya dah berlaku..
n aku xmmpu untuk undur ag..bkn aku xmmpu...tp aku mmg xleh..ego kah aku?lntak r org nk kate ape..aku cube xnk hirau pasal die..tp aku dpt rase, die pun rindu aku..dr crite kwn2 yg die selalu tnye pasal aku
aku tau die pun same rase seperti aku rase...tp EGO!!
damn it....pape pun...mgkin ini dah tersurat...n it cant go back...jus wait n c...

Saturday, May 2, 2009

10 perkataan lazim kaum hawa..cm btol gk..


FINE
Ini la yang perempuan suka gunakan untuk hentikan pergaduhan, lebih-lebih lagi bila dia rasa dia yang betul dan anda kena diam. Jangan sekali kali gunakan perkataan ini untuk memberi gambaran rupanya, terutama sekali apabila dia sedang mencuba pakaian di kedai - hanya akan membawa anda berdua bergaduh.
LIMA MINIT
Ini sebenarnya setengah jam. Ianya sama jugak dengan lima minit yang perlawanan bola sepak akan berakhir sebelum anda membawa sampah ke luar, jadi ini adalah pertukaran yang seimbang.
TAKDE APA-APA
Ini bermakna “something” dan anda perlu berjaga-jaga! Perkataan ini melambangkan perasaan perempuan yang inginkan anda berputar-putar kat dalam macam mesin basuh. Selalunya, ini akan memulakan pergaduhan yang akan bertahan selama ‘LIMA MINIT’ dan diakhiri dengan ‘FINE’.
PERGILAH!
(dengan kening terangkat) Ini adalah satu cabaran yang akan membuat si perempuan menjadi marah dengan ‘TAKDE APA-APA’ dan diakhiri dengan ‘FINE’. PERGILAH (dengan kening biasa) Ini bermakna ‘mengalah’ atau ‘buat je la apa yang awak nak sebab saya tak kisah’. Anda hanya akan mendapat situasi ini dan dalam beberapa minit diikuti dengan ‘TAKDE APA-APA’, ‘FINE’ dan dia akan bercakap kembali dengan anda dalam masa ‘LIMA MINIT’ apabila dia dah sejuk.
MENGELUH YANG KUAT
Ini sebenarnya bukanlah perkataan, tetapi kenyataan yang sering disalah anggap oleh kaum lelaki. ‘MENGELUH YANG KUAT’ bermakna dia merasakan anda adalah seorang yang bodoh ketika itu dan dia sendiri terfikir kenapalah dia menghabiskan masa berdiri di situ dan bergaduh mengenai ‘TAKDE APA-APA’.
MENGELUH YANG PERLAHAN
Lagi sekali, ini bukanlah perkataan. ‘MENGELUH YANG PERLAHAN’ membawa maksud yang dia berasa puas. Adalah lebih elok jika anda duduk diam, jangan buat sebarang tindakan… dan dia akan kekal puas.
OKAY LAH
Ini adalah kenyataan yang paling merbahaya seorang perempuan boleh buat kepada lelaki.
‘OKAY LAH’
bermakna dia ingin berfikir panjang sebelum dia membalas terhadap perbuatan anda yang telah menyakitkan hatinya. ‘OKAY LAH’ selalunya digunakan dengan ‘FINE’ bersama ‘Kening Yang Terangkat’.
BUAT LAH
Satu ketika di masa depan dalam masa terdekat, anda akan dilanda masalah yang besar.
TOLONGLAH
Ini bukan kenyataan, sebaliknya adalah pelawaan. Seorang perempuan memberi anda peluang untuk mengeluarkan sebarang alasan atau sebab di atas apa yang telah anda lakukan. Anda mempunyai peluang yang adil dengan kejujuran, jadi berhati-hati dan anda tidak akan mendapat ‘OKAY LAH’.
TERIMA KASIH
Seorang perempuan mengucapkan terima kasih. Jangan pengsan. Terima dan ucapkan sama-sama.
TERIMA KASIH BANYAK-BANYAK
Ini banyak berbeza dari ‘TERIMA KASIH’. Seorang perempuan akan menggunakan ini apabila dia dah terlampau marah pada anda. Ini menunjukkan yang anda telah menyinggung perasaannya dan akan diikuti dengan ‘MENGELUH YANG KUAT’. Berhati-hati untuk tidak bertanya apa yang salah selepas ‘MENGELUH YANG KUAT’ kerana ini hanya akan membuat dia berkata ‘TAKDE APA-APA’.

RAHSIA DISEBALIK KELAHIRAN DAN PASANGAN IDEAL


Kalau anda dilahirkan pada 1hb, 10hb, 19hb, 28hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.
no.1
Anda sangat cerdik, jujur, lucu, degil, rajin, terus-terang, cemburu dalam asas pertandingan, baik hati, peramah dan autoriti. Anda ingin mendahului dalam apa jua keadaan. Anda seorang yang berdikari, berkeyakinan dan tidak pernah berada di bawah pimpinan orang lain. Anda akan bercinta dalam usia yang muda tapi akan berkahwin pada usia yang matang. Anda tidak suka akan orang yang bertentangan pendapat dengan anda. Malah anda juga menyimpan dendam dengan orang yang bersalah dengan anda. Anda seorang yang kuat belanja. Pada masa hadapan anda adalah professional dalam kerjaya yang anda ceburi. Namun terdapat juga orang yang kecil hati dengan pencapaian anda. Anda mempunyai keluarga yang bahagia. Pasangan ideal anda adalah no.4, 6, 8.
Kalau anda dilahirkan pada 2hb, 11hb, 20hb, 29hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.
no.2Tak kira apa pun, anda akan disukai oleh semua orang kerana anda berperanankan Bulan dan semua orang suka akan bulan. Em…bagus! Anda suka bermimpi siang. Anda kurang berkeyakinan terhadap diri sendiri. Jadi and perlu membuat perubahan ke atas hidup anda. Anda adalah seorang yang sukar diramal kerana anda membuat perubahan berdasarkan masa dan keadaan. Anda juga seorang yang mementingkan diri sendiri tetapi and mempunyai bakat dalam muzikal, seni dan komunikasi lisan.. Sikap anda seperti bulan yang datang keredupan dan pudar jadi semua orang boleh mengetahui perubahan anda. Anda boleh menjadi Mahatma Gandhi yang kedua kerana cinta akan keamanan. Anda juga seorang yang bertanggungjawab dalam keluarga. Pasangan ideal anda adalah no.2, 5, 9.
Kalau anda dilahirkan pada 3hb, 12hb, 21hb, 30hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.
no.3
Anda adalah seorang yang berhati keras, pentingkan diri sendiri, kuat agama dan suka untuk mempertingkatkan kehidupan sendiri. Anda mempunyai masalah keluarga dan anda dapat mengharungi dengan kesabaran anda. Anda sangat pandai bercakap, wajah yang cantik, jadi ke mana saja anda pergi anda akan dapat apa yang anda inginkan. Daripada hari lahir anda, anda perlu berkerja keras untuk berjaya. Anda juga seorang yang menghormati orang yang lebih tua daripada anda. Bukannya senang nak menjalinkan hubungan sama ada percintaan, kekeluargaan atau persahabatan. Sekiranya anda suka akan sikap seseorang itu, maka hubungan itu akan berpanjangan. Anda suka akan kebebasan, pencipta di mana ada anda akan membawa harapan, kegembiraan dan keceriaan ke dunia ini. Pasangan ideal anda adalah no.6, 9.
Kalau anda dilahirkan pada 4hb, 13hb, 22hb, 31hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.no.4
Anda adalah seorang yang amat degil dan rajin. Mungkin anda akan menjauhkan orang lain daripada anda kerana kata-kata anda. Anda seorang yang bertimbang rasa akan masalah orang lain. Anda berbakat dalam penyelidikan dan seni. Anda akan membantu ahli keluarga atau kawan-kawan yang menghadapi masalah tanpa berfikir panjang.. Anda kena berhati-hati dengan orang sekeliling anda kerana mereka mungkin akan mempergunakan anda. Kawan-kawan anda akan menghabiskan masa dan wang ringgit anda dan selepas itu menjauhi daripada anda apabila anda dah tak ada nilai buat mereka lagi. Walau bagaimanapun anda tetap seorang yang sabar dan tegas. Pasangan ideal anda adalah no.1, 8.
Kalau anda dilahirkan pada 5hb, 14hb, 23hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.
no.5Anda sangat popular dalam komuniti. Anda boleh menyelesaikan sesuatu perkara hanya secara lisan. Anda mempunyai akal fikiran dalam menjalani perniagaan. Namun anda terlalu terburu-buru. Anda adalah seorang yang kelakar di kalangan kawan-kawan dan ahli keluarga. Kawan-kawan dan ahli keluarga anda juga akan minta bantuan anda apabila mereka memerlukan bantuan. Anda bukan seorang yang setia dalam hubungan percintaan. Anda suka perubahan dan kebebasan. Anda mempunyai ciri-ciri seorang pengembara dan ahli silap mata. Anda mempelajari hidup melalui pengalaman. Pasangan ideal anda adalah no.1 , 2, 9.
Kalau anda dilahirkan pada 6hb, 15hb, 24hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.
no.6
Anda dilahirkan untuk menikmati hidup ini. Anda tidak pedulikan apa-apa perkara dan hanya ingin berseronok dalam hidup anda saja. Anda sangat pandai dalam pelajaran dan pengurusan perniagaan. Anda seorang genius, baik hati (tapi hanya orang yang beranggapan anda orang baik), mempunyai paras rupa yang cantik atau kacak. Semua benda yang baik akan datang pada anda. Anda mengambil berat ke atas ahli keluarga dan kawan-kawan anda. Pada pandangan mereka, anda adalah seorang yang murah hati, peramah, adil saksama dan mempunyai penilaian yang tajam. Pasangan ideal anda adalah no.1, 3, 9.
Kalau anda dilahirkan pada 7hb, 16hb, 25hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.
no.7
Anda mempunyai daya tarikan kepada sesiapa saja. Anda adalah seorang yang realistik, yakin, gembira dan merupakan seorang yang genius dalam bidang pendidikan, muzik, seni dan nyanyian. Anda mempunyai masalah sikap iaitu panas baran. Namun demikian, anda banyak melakukan pengorbanan untuk keluarga. Anda meletakkan keluarga di tempat yang amat tinggi sekali sehingga kadang-kadang mengabaikan kebahagian diri sendiri. Anda telah dilahirkan untuk memberi sumbangan kepada dunia ini. Jadi anda seorang yang bagus dan seorang yang amat gembira. Pasangan ideal anda adalah no..2.
Kalau anda dilahirkan pada 8hb, 17hb, 26hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.
no.8
Anda mempunyai personaliti yang sangat kuat jadi tak ada orang yang memahami anda. Kepakaran anda hanyalah menuding jari pada sesuatu benda. Anda juga mengalami pelbagai dugaan dalam hidup. Semua masalah ini telah menjadikan anda lebih kuat dan tabah.. Anda memperjuangkan keadilan. Kebanyakan masa anda telah dihabiskan bersama-sama dengan kawan-kawan. Anda seorang yang disiplin dalam hidup, tidak putus asa dan berani. Faktor-faktor ini telah membawa anda ke puncak kejayaan. Anda juga adalah seorang ahli pasukan, keluarga dan pejuang yang sangat bagus. Pasangan ideal anda adalah no.1, 4.
Kalau anda dilahirkan pada 9hb, 18hb, 27hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.
no.9
Anda adalah seorang yang sangat tabah dari segi fizikal dan juga mental. Anda mempunyai penilaian yang sangat tajam. Anda juga adalah seorang yang sangat dihormati dalam komuniti. Anda adalah orang yang boleh menerima cabaran dan berjaya dalam apa jua yang anda buat. Pada usia yang muda anda selalu bertentangan dengan ibu bapa anda. Tapi apabila usia anda telah semakin meningkat anda adalah seorang anak yang taat dan hormati mereka. Anda sesuai menceburi bigan kejuruteraan atau perbankan kerana orang lain percaya dan yakin akan anda. Anda merupakan model teladan kepada orang lain. Pasangan ideal anda adalah no. 3, 5

Thursday, April 23, 2009

BAD DAY TURN TO GUD DAY

i dont know how 2 describe bout today..but i can say it as 'bad day turn to gud day'..gud ke? bolah r...selame nie aku xpernah hadapi sengugut time exam, tp kali nie mmg bad, sbb terkena..dah r stat sakit truk lam kul8pg..aku lak exam kul9..try imagine, how blurr i dat tyme..dgn kekuatan yg tinggal sedikit, aku gagahkan jgak diri untuk trun...tp mmg nasib mlg bile aku pneing...tp luckily, mase ats bas terserempak dengn 4 rog kwn yg aku pun xbpe ingat sape dorg...dorg r tolong papah aku trun bas n belikan aku air mineral n ubat...dah r mase tue dah nk kul 9, campur ag ngn tmpat exam jauh, aku pun cntct amir n die dtg amik aku..lpas tue lam kelas, aku dah beransur sihat..aku syukur sgt sbb dorg..aku mmg terhutg budi ngn dorg..kalu x, mgkin aku dah pengsan lam ndaway g kelas.. thanks GOD! kerana pertemukan aku ngn dorg...aku kne jumpe untuk ucap time kasih..but where i want to find them??? n syukur jgak, soalan exam xsusah, n aku boleh jwb...syukur Alhamdulillha...betul janji Alaah, bahawa setiap yg berlaku ade hikmahnye...sekian.

Friday, April 10, 2009

aku jahat!!!

aku bru jer pah siapkan aku punyer esemen yg amat susah..
hepi masih ag lam hati nie...tp jap jer...ni mungkin dah nasib kau..
aku dah ditimpa msalah yg menyakitkan hati..mmg aku jhat..
xberfikir dulu sebelum bertindak, tp aku btol2 xsengaja..ahhhh..mmg aku jhat. aku kne trime sume tue..aku selalu wat sesuatu tnpe pk pjg...i hate myself...i hate it..i damnly hate it..tp aku sedih...xtau knape, aku ase  sedih sgt...bile die tuduh aku g2..aku xpernah berniat n pk g2..n he make me sad...
sad cos of my fooled...erm...tensiion!!!

Monday, April 6, 2009

BROWN SUGAR MACCHIATO



tgah2 tension...aku pun search r kat internet n luckily terjumpa satu cerita menarik sgt...
BROWN SUGAR MACCHIATO....mmg bes cite die..menceritekan tentang pelajar sekolah yg 6 bersaudara...(grup lollipop dr taiwan)..mm..mcm2 r story psal dorg...mmg xrugi kalu tgok...komedi+romantik+pelakon ensem n lawa..kalu nk try tgok, lawatlah mysoju..
gerenti korang puashati..smpai aku dah jd addicted dgn lagu tema dorg (bittersweet).. grup lollipop nie..(esp..owodog)

Monday, March 2, 2009

ketika bosan mengundang..

erm, sekarg adalah wktu sgt bosan, bile aku xdpt tido..ptutnyer sekarg da tido sbb kul 3pg dah..
tp mlgnye mateku msih segar bugar..sem nie, aku terasa sgt tension, nmpaknye time bosan di upsi sudah menunjukkan taringnye.. dulu ak pk hepi jer, bile r nk bosan plak..dan sekarg masenyer da tiba.,tp aku xkesah..ini lah life...ade time hepi ade time x...wlau apepun, aku ttp xnk mengaku klah..yg ak tau, aku nk trus maju, pndg kedepan n yakin dengan tujuan n mase depan.. ape yg aku pling nk ialah, dpt bekerja n blas jasa kedua ibubapaku yg dh byk berhbis sbb aku...n aku ingin sgt pg oversea, n hrap cite2 aku akn tercapai. mgkin aku nk smbung master kat sane..tp dgn result skrg, aku xtau aku mmpu atau tidak..sdih bile memikirkan balik...tp apepun, aku ttp xnk lupekn impian itu...tue jer r nk celoteh mlm nie..wassalam...nyte..

Friday, January 9, 2009

I MISS MY GRANDMA..


pada 1 jan lepas, my beloved grandma had passed away... ak msih xleh trime ag sume nie tp wlau apepun ak mesti reda...mlah suatu hr nati, ak juga akn pergi mengahadap Ilahi sepertinya... die seorg nenek yg baik, sporting, n bes in de world... ak syg sgt kat die..tp apakn daya, saatnye sudah smpai ketika umur 71 thun... apepun aku hrap die ditempatkan di tempat golongan yang terpuji n diredai Allah..Amin...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...