CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, November 29, 2010

hobi dulu2...


salam n selamat ptg...

disebabkan minum nescaffe ptg td, so my mata xbape nk ngntuk.. tibe2 ak tringat perangai (hobi) ak mse sekolah rendah dulu yg mmg da lme ak tinggalkan. n i feel like i wanna continue doing dat soon.. myb r kan.. erm... mse dulu2 ak suke buat cerpen tau. tp bkn idea asli ak n bkn ciplak org 100% gk. cne ek nk ckp...

cmni... contohnye r kan. ak bace novel yg tebal2 tuh.. tgok movie ke, perhati real life org ke, n mcm2 ag r.. n then ak suke. so, bile ak suke.. ak akan tulis balik bende tue lam bentuk cerpen. if org len myb stkat wat sinopsis g2 je kan. but me, ak akan buat cerpen TETAPI.... ade tetapi yer.. ak kan tukar tajuk, nama watak, nama tempat, n plot2 citer pun ak ade tukar jgak.. ak buat ikut tahap ak jgak r tapi bile org hbis bace cerpen ak tuh, org akan ckp..." secara overall mcm citer kuch2 hota hai la, tapi klu ikut scene2 banyak yg lain" contohnye mcm tue r org ckp.. n kalau dah name cerpen mmg xpnjg r kan. so, mmg ak cut2 n buat suke hati ka la..

truly ak mmg enjoy gler ngn hobi ak tue. ak dah ade sinpsis, just ak hurai kasi pnjg n tmbh2 scene ckit jer.. serius interesting. if xsilap ak, mmg byk gler ak tulis dulu. ade r hbis 3 buah buku lot yg panjang tuh. bape citer yg ak buat?? xsoh nk ckp r..mmg byk. selain dr itu, ade gk yg ak try buat citer ak sendiri.. tp xbyk r..lam 5 criter g2 jer yg mmg karya asli ak. selebihnye mmg copy novel n filem r. tapi bile ak dah naik sekolah menengah, ak pun xtau nape ak dah mlas nk menulis2 bkn sb da ade komputer kat umah ke ape..tp mmg ak ase dah mlas. smpai adik ak (pembaca setia) selalu duk tnye, mne karya terbaru ak..haha. die je r yg rajin bace..tp serius ak mlas.

tp yg kelakarnye...bile ak cuti, ak akan bace balik sume citer yg ak buat tue.. smpai one day, ak jd bengang kat diri ak sb selalu bace.haha. n ak pun xtau setan pe yg rasuk ak hinggalah ak bkar sume cerpen yg ak buat tuh.. skrg ak ase cm nyesal gler.. tp klu ak xbkr, mmg ak akn bace setiap kali balik cuti kat umah. even diary ak mse f3 n f5 pun, ak still bace till skrg... act, ak hny tulis diary mse ak f3 n f5 jer.. hahaha. gler pemalas!

n sekarang ni, ak tringin nk smbung balik tulis cerpen tu tp kite xde r men tulsi2 dah skrg... kite type r kan..huhu. n publish kat blog..amacam? tapi ak tkut lak nati org kate ak ni jnis copy idea org jer... so, ak dah ckp kat entry ni, if ak de buat nanti, xpyh r nk kate2 ag yer. ak bkn ape... ak ni jnis pelupa... so, bile ak buat cerpen, cm ringkasan r kan dr citer or novel yg ku bace..at least ak akan ingt balik pe yg ak bace n lihat tue. ak dah r addicted ngn citer korea skrg..msuk 2,3 thun ag comfirm ak xingt dah pe yg ak da tgok. so.. tringin nk wat citer coffee prince tp versi melayu.. erm.. menarik rite! kopitiam putera? tp bile ak nk buat tue xtau la...myb lam cuti nanti tu pun klu mud rajin dtg.. hope so..yelah nanti cuti 2bulan ok.


creditted : coffee prince K-drama

0 peoples gossipping wif me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...