CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, November 22, 2010

my uncle story..

salam guys..

erm...cne nk stat ek..ok. mcm nie..mase lam cuti hr tue...pkcik ak a.k.a paksu ak panggil die sakit. act die dah 2 bulan sakit. paksu ak ni keje kat putrajaya. mule2 die selsema n batuk g2 r... dah byk kali p klinik, mkn ubat tp still xhilang malah mkin truk. tp die xciter sgt kat family, die than jer sane. lme2 mkin truk, nk bcakap pun xleh cos kalu berckp jer mesti sakit tekak n batuk2. bdn pun jd xlrt..nk berjalan pun xlrt tp die ttp gk pg keje..so boleh imagine r cne kan die kuatkan diri g keje..kesian paksu ak..erm..

phtu mkn pun xde selera... smpai die yg asal gemuk.. skrg dah kurus kering... lme die sakit sorg2 kat sne n xciter kat family keadaan sbnr. die just gtau selsema n batuk. tp hati ibu ni dpt rase rite? so, nenek ak kat kg ni asyik duk terpikir pasal die.. knp lame benar batuk n selsema... so, one day nenek ak col.. n mse bckap tibe3 die syp n btuk2 ngn truk.. so nenek ak trus suh die amik cuti keje n balik...

bile die balik, mmg sume org terkejut tgok die kurus... nenek ak ape ag r kan... nangis trus. die ckp die dah pg jumpe pakar n klinik mcm tp doktor pun xtau die sakit ape just cm ade problem lam darah die tp still xtau penyakit ape... so, ktorg bwk die try berubat cara kg, bwk jumpa ustaz2 n ustaz tu ckp darah die problem cm kne buatan org. means die ade mkn sumthing yg telah buat jd cmtu.. cm g2 r citer nyer. ak nie act bukan manusia yg suke berubat care kg tp klau dah dr xtau penyakit n suh tunggu2 jer y not kite try care kg rite...just usaha..

die pun duk terpikir r, sape yg sanggup wat die cmni. n then kwn sepejabat (laki) die col n ckp2 ngn ktorg ngn sekali r.. so, mcm dpt clue... tp xdelah nk tuduh 100% kat dat gurl just wat mase skrg die jer suspek... act, kat pjbt, ade sorg gurl ni suke kat paksu ak. die mmg suke r pakai bju yg warna same ngn paksu ak n bile org perli2 n kenen2 mmg senyum lebar r pmpuan ni. yg penting mmg nmpak die suke paksu ak. tp paksu ak lyn die cm kwn biase jah r. n kwn laki pksu citer, dulu kat pjbt tue ade gk sorg laki yg pmpuan tue suke. n laki tue pun xlyn pmpuan tue lebih2 so laki tue pun sakit sebijik cm paksu ak skrg. laki tue berhenti keje n balik berubat n Alhamdulillah laki tue skrg dah ok.

so, mmg semua kwn2 paksu mmg tuduh pmpuan tue... tp xkn r smpai nk berhenti keje kan. pksu pun mlas nk komen byk. tp dat gurl ade col pksu n tnye masih sakit n mcm2 r. tp pksu kan xleh byk ckp. so, ak pun xpasti r ape perasaan pmpuan tue.. klu betul die yg buat. die mmg KEJI sgt3. dah sebulan pksu kat umah, tu pun tiap2 minggu die g hosp cek darah n minggu lepas, die dah masuk wad sbbnye dr ckp darah die disyaki DENGGI plak. so, skrg die lam hospital.. tp ak pun xpasti r either btol x denggi tue..dr pun ckp just disyaki...

so, skrg still xdpt tau ag pnyakit die. tp Alhamdulillah lepas dah minum2 air ayat Quran n duk ngn family, die punyer selera mkn dah ade wlau xbyk.. muke pun da nmpak ceria ckit.. family kan ubat.. :) tp skrg die masih kat hosp. hope sgt die cepat sembuh n kuar hosp. to those yg kenal paksu ak doa2 kan lah agar die cpt sembuh. 4 ur information paksu ak bru umur 25 thun n still bujang n agak hensem..hahaha. len entry r ak tepek mke die... wat mse skrg ak mintak sape2 yg bace entry nie doakan lah paksu ak yer... n hope if benar die kne buatan org, mitak sgt org tue insaf . k. thanks. :)

0 peoples gossipping wif me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...