CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, April 29, 2011

mesy PIBG pun nk kecohhh!

salam... minggu ni btol2 byk bende berlaku lam hidup ak...
kalau yg best2 leh terima gk.. ni sume xbest..
benci btol eh, tp ade yg best!

semalam (khamis) ada mesy PIBG n ak dipertanggungjawabkan menjaga pelajar SPM yg dpt result cemerlang..
so, waktu sekolah.. time xde kelas, ak meemah n nova dgn gigihnya mmbuat tag utuk tmpal kat kusi so that student yg dpt duduk jer atas arahan kami kan.. mimah jge PMR n nova STPM.

dgn terbongkok- bongkok setelkan jgak tmpal bende tue kat kusi ngn nova. sumpah mcm pekerja tambahan sekolah bkn cikgu praktikal....xpe. small matter wut. ak smpat tny gk seog guru lelaki adakah sume guru dtg... die jwb

"xdelah.. xramai yg dtg... cukuplah tue krusi untuk guru2." mind ak dah pk mse nie, xwajib utk guru2 n hbis jer mjlis penganugerahan, kami mau blahhh.... giler yakin!

pkul 12.40 hbis skul, kami nk mkn.. pg r jauh ckit.. memandangkan jalan jammed nak mati, kami smpai skul pkul 2.30 ptg.. mjlis hmpir nk stat n plajar dah penuh.. muke cikgu sekor2 kerek. tp ade aku kesah!!! n tehn nova bisik kat aku kate cikgu S*** bising sbb kami dtg lmbat... bdk prktikal saje nk cr pasal n bla3... ak wat bodoh jer...

ak pun mulakan tugas ak, cek student sekor2 n suh dorg bris ikut nama n mcm2 utk xnk ade kesilapan berlaku. setel stpm, pelajar pun sume blah.. ak nmpak ade cikgu2 yg blah n ade yg melepak bilik guru.. so kami pun bergerak jugak blah dr skul... tgh seronok tido kat umah tibe2 fon mimah berbunyi...

"weh, nape korg balik??? cikgu S*** n kuncu2 nye maki2 korg... mrh korg balik n kate mcm2..."

smlm ktorg pun buat r discussion kat chat fb...  pk r kan ape nk buat today... n then ak kuar g kem ngn meemah.. sbb mlm last kan.. ade mkn2 ckit.. mkn free.. rugi r xpg.. :p. jumpa kwn baru. en. Akmal... eh. mitak pendapat cikgu2 laen n decision is pg jer mitak maaf ngn cikgu S****

so.. pg td ak n mimah pun pg lah jumpa gpk 1 dulu..

gpk 1  : keje awak ape? sy diberitahu yg awak tingalkan mjlis b4 keje awak selesai..


aku : kami kne urus pelaajr PMR, SPM n STPM.. so after penganugerahan hbis... pelajar2 pun dah kuar  sume dr dewan.. baru kami balik.. keje kami dah setel...


gpk 1 : oo... xpelah cmtu.... awak boleh balik r. xde mslah. awk xsalah...


see... kami xsalah... so, kami pun pg jumpa si S*** plak...

S*** : knapa awak blik smlm..? awk xboleh balik tau.. mjlis belum selesai.. sume cikgu dah mrh2 awak..  sy bgtau gpk 1 semalam pasal awk. bkn saje nk kenekan awk tp awak dah buat salah.


aku : tp cikgu gpk 1 kate kami boleh blik bile keje kami da selesai...


S*** : dpn awak mmg die kate g2. smlm die xkate g2. apepun awk ttp bersalah. sbgai guru, awk kne dtg mesy PIBG n tggu smapi hbis... itu mmg prosedur... dah r smpai lmbat.. sy kate pkul 2, awk smpai 2.30 tu mslah jgak.. xpunctual.


aku : sy tgok ramai cikgu xde n blik, sy fikir xwajib n sy follow jelah dorg.


S*** : dorg balik ade hal... ade anak kecik, ambik anak sekolah.. awak kan bujang... msti xde hal.. stay jelah.

 (mse ni, ak dah cuak. motip kami xde hal. hal boleh dicipta ok. alasan sume ckgu laen tu. nympah sial)

kami : apepun kami mitak maaf sgt2 cikgu. kmi silap sbb trus blik xbertanya. maag sgt2.


S*** : xpe2. sy xkesah. just laen kali nkw at pape tny dulu jgn trus balik.


lepas itu ak blah.. bile ak pk blik xpyh r nk dendam bagai. bende da lpas. anggap je lah xde pape. ak pun eklas mitak maaf, mmg salah kami xbertnye die dulu. tp bile pk jgak. knp mesti sume bende nk mitak permission die.. gpk xkalut, pengetua xkalut.. die cikgu biase lak lbih2.. xpelah biase  la mnusia ni ade jer jnis gila kuase... yg nk sume bende die btol. redho jelah.. kamoo kan prktikal jer... xde komitment. sumpah benci ayat tue...

0 peoples gossipping wif me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...