CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, June 14, 2011

AL-fatihah buat arwah atukku...

salam frens...

pg td mase kat skolah, ak dpt berita pemergian arwah atukku (belah ayah). die eksiden subuh td mse ondeway pg klinik sorg2.. tp luaran xde luka truk tp mungkin dalaman hanya dia dan Tuhan yang tau.. pg td mse kat hosp, dia ok jer... dia ckp die lapar.. sepupu ak bli die nasi.. tapi Tuhan lebih menyayangi die.. die pergi belum sempat pun die mkan.. AL- Fatihah buat arwah atukku..semoga Tok bah tenang di sama.. Amin..

sepupu ak col gtau mase ak kat skolah td.. truly ak ckp, ak ok jer kat skul td..ak ase like mimpi... bile ak bgun tdo, ak ase ak akan gelak sbb mimpi mcm tue... walaupun ak ada msg en. aief gtau hal ini tp lam hati ak msih ase itu ahnaya mimpi.. ak langsung xsedih..malah mengajar mcm biase td...

tp skrg... ak tau semua ini bukan mimpi.. ak kne tabah n terima.. ajal maut ditangan Tuhan.. lepas mak ak col mgrib td.. bru ak ase, its reality.. bukanny hny mimpi.. ak tdo lah brape kali pun, ianya ttp xkn mengubah ape2... damn sad! skrg ak btol2 ase sedih n kehilangan..bkn ak xredha ats pmegian arwah..tp..

arwah dah ditanam pun pah asat td.. ak xsempat balik tgok awah 4 da last.. tp ak pasrah, last ak tgok arwah sabtu lpas... mase ak nk baik melaka. ak naik n salam n cium tgn arwah. die sempat tny, ak nk g mne lagi, ak ckp nk g seminggu je tok bah..nak hbiskan prktikal yg ade sminggu lagi... ak xtau itu kali terakhir ak jumpe arwah... kalau x, ak nak ckp ag byk2 ngn die.. dah r mse minggu last kat umah tue, die xda.. die kuar melawat semua adik-beradik n sedara amra die d kelantan. ktorg xase plik sbb die selalu buat bgitu bile bosan.. lbih2 ag sjak arwah nenek dan pergi 4 thun lepas..

tapi mungkin dia dpt ase.. hanya Tuhan yg tau kan.. tgerak hati die nk g melawat semua tue... erm... walau die sebebnarnye hny atuk TIRI tp die layan kami semua mcm ayah sendiri... sejak kecil lagi die mmg baik n syg kat cucu-cucu. pernah mrh...

TOK BAH....
sape nk amik n hntar mira kat stesen bas lagi kalau abah ada keje?
sape ag nk naik umah n ngadu2 lagi sakit mcm selalu...?
sape ag nk bwk ktorg jalan2 time ptg...?
sape ag nk naik umah kate lpar, dahaga?
sape ag nk naik umah n tgok bola sbb tv kat umah tok bah xclear gmbr?

mungkin ayat kat ats mcm ak hny ingat bende yg ak pergunakan die..tp itulah sume kenanagn yg ak akan ingat arwah sepanjang mase.. die terlalu baik...xpernah merungut malah selalu menawar diri utk tolong2 kami.. die lah yg hntar n amik cucu2 pg blik sekolah... dielah yg kalau boleh nk amik n hntr sume anak2 jiran kg aku tue g sekolah..smpai kdg2 ketat kete die... die xkesah...

Ya Allah Ya Tuhanku,
ampunkanlah dosa-dosa arwah atukku,
tempatkanlah die di kalangan orang-orang yg beriman...
Al- Fatihah...

0 peoples gossipping wif me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...