CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, June 6, 2011

kenapa aku xkawin2 lagi?

salam frens....

skrg nie ak kat kampung...menghabiskan cuti 2 minggu sbelum pg balik melaka untuk lagi seminggu..
srius malassss giler...tp xpelah...dah last kan.. minggu tue r nk nangis2, nk tinggal kenangan untuk students2..
ase xsanggup plak walaupun hai tue bkn maen lagi ak tggu nk hbis..
biase r, manusia mmg cmtue r kan... time awal2, kemain xsabar nk hbis..
tp bile dah nk hbis... xsanggup plak.... hasih... come on la... nati posting...ko ngajar r smpai tua..
cess, terkutuk diri sendiri...

ok.dah lari tajuk. act cuti kali ini mmg ak dpt byk invitation card dr kwn aku..
ramai btol kwn2 yg nak kawin cuti kali ini... nk bertunang pun same jgak...
AKU??? ade org tnye x knape ak xkwin2 ag? knp xbertunang ag??
of course ada.... stakat tnye xpe ni yg maen perli2..mkn dlm siot..

org 1 : dah kawin pun kawan kite nie.. bru kenal setahun... ko bile lagi mira? kate dah kenal 4,5 tahun???


me : gulp (telan air liur). jdoh xsampai ag... ala, watpe awal2..enjoy dulu. 

haruslah backup diri sendiri kan. bkn aku xnk kawin, bkn ak xnk bertunang..tp...tp...
susah nk ckp... kalau tnye kwn2 yg sebaya ngn aku nape xkawin ag... jwpn dorg mesti..

kawan 1 : parent xbg kawin lagi lah... muda lagi kita nie..


kawan 2 : kena kerja dulu la... biar ada duit bru leh nk kawin segala..


kawan 3 : xda calon ag cmne nk kawin... 

ok. yg ke3 xdikire..huhu. so, walaupun ak xpernah tnye parent ak pasal kawin ni tp lam otak ak mmg fkir mak ak akan bg alasan cmtue gk.. which is aku xboleh kawin sbb belum kerja ag, belum ada duit n masih muda. TETAPI...tibe2 smlm semuanya terbongkar.... nk tau ape alasan sebebnar mak ak xbg ak kawin????

hahahhahah... serius ase nk gelak. smlm lam kete ak berbual pasal kawan2 kawin nie, so secara xsengaja terbongkar..

me : byk betul dpt undangan kawin kwn2.. nk pg susah.. nati org kawin, xde dah kawan dtg...


mak : ye dah tue...  dah tnye r kwn2, pg ramai2..tumpang kawan..


me : xpelah..bia jelah.. dorg pun nk kawin awal2 buat pe. tggu r dah keje. bru senang nk pg... muda ag kan..


mak : awal ape plak?? umur dah 20+++ mmg layak dah kawin.. kawin b4 posting sng.. xpyh hntr jauh2


( gulp. ak dah plik. ak ingat mak xbg kawin sbb ak msih muda.. tp die kate dah layak.)


mak : tapi mu nie mmg xlyk kawin lagi. mmg xnmpak muka mcm eh kawin r.


me : knapa plak??? (serius xfhm + nk tau alsan sbnr)


mak : yelah... perangai mcm budak2. bgun lmbat. msak pun kalau org xsuruh, xbuat.  urusan rumah tangga   
         pun xpndai ag nk urus. dgn adik2 pun msih berebut2... mmg xpadan ngn umur r. umur pun dah mtang 
         dah leh kawain r. tp perangai failed. xmenunjukkan ciri2 dah bersedia jd isteri...

bernanah telinga siot.. tp ak senyum jer... upenyer itu alasan ak masih xlyk kawin..hurm..kelakar2. nanti dah kawin ak ase otomatik perangai akan berubah kan... cess.. nk jugak backup diri tue... so, kenapa saya masih xkawin??? sudah tau bukan..huhu.. En. Arief, jom kite kapel selama 10 thun dulu bru kawin..hahaha

sy sudah 23 ok bkn 15..:p

3 peoples gossipping wif me:

♥ p a A n i ♥ said...

point mak ko kasi ni boleh gunepakai utk aku jugak! hahahha

cha apple said...

hahahaha....mop...lawak arr...nway cpt2 kawin yep..x saba nak tgu my bestiee ni kawen

miera pinky said...

pani :huhu.. sedih kan//lmbt ag r kite kawin cenggini kan..

cha : sbar dear..insyAllah thun depan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...