CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, July 5, 2011

Korean drama Terbest...

salam...


i bet mesti ramai yg suker tgok drama Korea kan..including me lah.. walau dulu ak jual mhal... 
ak sellau tgok Taiwan punyer semate xnk sma ngn org... tp lastly, i jatuh cinta gk ngn Korean Drama nie..
for those yg bru berjinak2 ngn korean drama...ak nk suggest r kat korg.... cerita2 yg best bg akulah... n wajib ditonton... hehe... utk tgok citer2 nie...biasenye ak tgok kat Mysoju, Maaduu n KimchiDrama... tp antara 3 ni ak suke Kimchidrama...y? tah r...more user friendly kot... tp kalau nk gmbr pling best..pg lah Maaduu...n citer paling byak lak Mysoju lah..so, pndai2 r korg pilih k.


Best-ever Dramas... bagi akulah... sila terjah n tonton..pasti xmengecewakan..


1. You're beautifull


~ ceita terbest bg aku sejak ak pndai tgok citer Korea nie.. motiff??? haha... citer nie pasal satu kumpulan music A.N.JELL yg mencari ahli baru. dan heroin die Go Mi Nam yg terpakse berlakon sebagai lelaki utk join grup ni gnti abang die... ia jgak  pasal percintaan Mi Nam dgn Ketua kumpulan ini iaitu Tae Kyung and mcm2 konflik r timbul..tp papepun mmg best n xrugi ditgok.. oh,ya! hero dia iaitu Jang Geun Suk (berbaju hijau diatas) adalah bf aku..jgn kacau..wakaka..


2. Boys Before Flowers


versi korea

~before tgok citer nie... aku kan minat taiwan...so, aku dah tgok citer nie versi taiwan punyer iaitu Meteor Garden... versi sane pun best jgak, grup F4 yg berlakon... tp bile kuar versi Korea, ak tgok lagi.. n for me dua2 best.. so korg leh r plih..walaupun overall citer same. tp byk jgak yg lain... 


citer die pasal Jan Di, pmpuan miskin yg bersekolah kat sekolah og kaya. bagaimana die leh bertemu n berkawan ngn grup F4 kat skul tue.. jtuh cinta gk.. n mmg bestlah... sila tonton.. kalau versi Taiwan.. dah ade smbungan iaitu Meteor Garden 2 n last die buat movie Meteor rain..tp xbest utk kedua tue...huhu. sila tonton n ilai sendiri ok.



citer yg agak best jgak...mengisahkan Go Eu Chan yg terpkase menyamar sebgai lelaki krn nk bekerja di kedai kopi milik Choi Han kyul... pasal percintaan mereka yg org naggap gay...n smpai terbongkar..best n kelakar jgak... xrugi untuk ditonton...



~aku ase ramai dah tgok citer nie... sb citer ni dah lme kan... papeun citer ni mmg best. pasal artis Young Jae and Ji Eun,  penulis novel yg terpaksa berkahwin.  citer ni mmg kelaakr jgak, mcamane dorg duk serumah n mmg best lah. walau asyik bertengkar n ade org yg kacau daun tp akhirnye dorg tuh cint agk..mmg sweet n nk tgok ag ase... dgr citer ade smbungan.. really...cant wait..


5. Mary Stayed Out All Night


~ citer nie msih baru r jgak.. aku tgok mula2 pun sbb heo die bf aku,. tp bile tgok mmg best jgak... story about Wi Mae Ri yg terpakse memilih sorg lelaki utk kawin dr 2 pilihan yg ade.. satu penyanyi jalanan yg die nk n satu lagi penerbit filem yg ayah die nk... 2-2 baik n aku bet ramai yg akan suke gk kt hero no 2 tue... best n puas hati tgok..

Actually byk lagi citer best yg ade... tp yg lame2 r kan..so, aku link kan je korg leh pg tgok... yg xlink, korg tgok kat Maaduu...
6. My Girl
7. Autumn In My heart
8. Winter Sonata
9. Princess Hours
10. Sassy Girl


ok. sekarang nie plak aku ade 5 drama yg aku nk tgok... org duk ckap best...nanti ak review bile dah hbis tgok.


1. Personal Preferences/ Personal Taste

~ dah tgok 8 episod... best lah jgak..leh r smbugn tgok lagi... xsbar nk tgok Kae In jdi cntik n dog bercinta... sweet sgt2


2. HeartStrings

~ citer ni bru ade 2 episod... n ak dah tgok.. xsbar nk tggu smbungannya.. mmg BEST... sila tgok..

3. Mischievous Kiss
4.Secret Garden
5.Wonderfull Life

p/s : hope kelima ceriter ni xmengecewakan aku... tp sedih la.. bile asyik tgok citer.. bb asyyik hntr msg kate dah sampai 3gb penggunaan padahal bru seminggu.. OMG.. kne cr DVD  r cmni..





2 peoples gossipping wif me:

Heartless said...

aku pun baru berjinak2 tgk citr korea..hahah

miera pinky said...

like2. jom tgok. nati review r kat blog. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...