CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, July 21, 2011

si BONGSu yg gemukks..

salam frens...

dah sebulan lebih ak kat umah nie.. n mcm biaselah selain dr jd pembantu rumah paling malas didunia, aku juga jadi baby sitter utk 2 adik aku iaitu azlin n azaliff. yg pmpuan xde hallah dah besar kan...balk sekolah pun 4.45 ptg... sbb fardhu ain yg bermasalh is yg bongsu yg selalu balik 12.45 tgh.

kalau dah bongsu biasalah perangai haish mmg hari2 nk kne ketuk kat aku, nasib aku ialah seorg kaka yg baik..wakakaka..biase aku akan lantak ko lah dik... nk mandi, mndi..xnk sudah. nk mkn, mkn, xnk mkn, pun sudah...cmtue lah..kalau dipaksa kdg2 makin die xnk n yg menyirapnye is aku lah..tension ak...trus cncel nk ade anak.hahaha.time tue jelah..lpas tue nk balik... :P

bile die balik sekolah, biase aku suruh mndi dulu n mase tu ak kan msak tuk die..rajin x??? sape kate ak mlas.hah....rajin ok! tp masak utk die sgt SENANG ok..sape 2pun mahu jd penjage die...sbb die hny mkn nasi dgn telur goreng n udnag goreng..kuah kicap or sayur air..selain itu..nehi ok! nehi. opss terlupe..satu ag maggi... ape perisa sekalipun sume die bahan... n die sgt kuat nmkn..kdg2 mkn dgn kicap saje boleh 3 pinggang...

ko masak r ayam msak merah ke, ikan percik ke..nehi ok..kdg2 jer die mkn gk ikan goreng..tu pun jnsi2 ikan n time die ase nk mkn...plik kan??? sgt pelik... tp... kalau nk tgok die mkn ayam ke...daging ke... boleh...tp if n only if die mkn nasi bungkus n lauk itu ade lam bungkusan nasi tue..bru die mkn...kalau msak sendiri mmg x r..sbb tu kdg2 ak suke beli ns bungkus ayam akt die.. bru leh tgok die mkn ayam..haish..adik2 bile r ko nk berubah..

skrg nie musim durian tp sgt kecewa lagi sekali ak, sbb die xnk mkn durian...plik tl..sume family ak mkn durian nie..die sorg jer... tp xpelah dik..leh aka mkn byk2 sbb ko xnk..haha

fyi, die dah 7 thun... :) 

0 peoples gossipping wif me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...