CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, August 18, 2011

handpon2 pernah jadi milik sayer

salam frens..

kalau nk kire, dr aku stat pakai fon iaitu form 3 smpai r skrg, mmg byk kali dah ak tukar2 fon. tp sbb aku tukar bkn nye aku bosan ok. mesti sbb rosak!! ataupun hilang!! bile nk ckp pasal hp jer, mesti ayah aku perli. ciss betul!! haha. tp aku nie bkn ank org kaya so, jp aku sumem murah2 je. tp aku suker.. agak2 bengang jer.. leh baling. eh. tbgkar sbb rosak. haha tipoo je lah. jom2 cekidout hp murah2 aku.

1. NOKIA 3310


-sape yg umur baya2 aku cmfirm pernah gune hp ni kan. femes nie mse aku f3. anak dato' pun pakai yg ni ok.hehe. nostalgia2. aku gune hp nie sampai aku masuk f4. mase tue ramai dah org tukar pakai samsung (bunyi n design comel!) n hp nokia jnis laen, so aku menggedik nk tukar jgak. so, aku pun bg abg aku hp nie n die beli hp lain kat aku.

2. NOKIA 3610
- hp nie best. keypad dia sgt best bg aku. smooth jer nk type msg. tp aku beli cover pink susu berkilat. xda r cm atas nie. spnjg f4 aku gune hp nie n then aku bg mak aku. aku pun lupe sbb ape. so, ayah aku beli hp lain lak kat aku. mase tue dah naik f5 asenyer.

3. NOKIA 2100
- tgok hp nie sumpah ase sedih. nostalgia btol. hp nie r peneman zmn aku kuat bercinta dulu. haha. yg best. kat blkg boleh letak gmbr kan. gigih aku posing ngn ex #3 aku. n then ltk gmbr kami blkg tue. last2 aku bg mak aku gk hp nie. mase tue dah masuk matrik n aku beli hp yg polifonik lak. jeles r tgok org laen kan.

4. SAMSUNG E600H
- serius my fav. walaupun mase kat matrik ni, og sume duk pakai cnggih2 dah tp aku mmg suker n syg giler h nie. dah r cute, hp ni punyer sound pun sweet sgt. keypad pun best. pling best ag is dpt amik gmbr dr depan. kuar kat skrin dpn tue. sng nk posing, nk betulkan tudung ker. best3. pastu hp nie pun ade light kat bwh skrin tu. which is if ade msg ke miscol ke, light akn berubah jd hijau. klau xde pape, wrna biru. sng r ak nk detect dr jauh. tp skrg hp nie dah rosak. aku guner smpai sem 1 kat upsi. bateri die rosak n aku xjmpe lak pgnti.. hp lme kan. sdih btol. tp masih ade lm simpanan skrg, simpan buat kngn n kdg2 adik aku buat maen.:)

5. NOKIA 5200

-hp pertama aku yg canggih r ckit. hehe. lame aku pakai hp nie. yg bestnyer, en.arif pun beli sebijik cm hp aku cume die up ckit, 5300. hp nie yg best is bunyi lah, kuat. act, aku berkenan kat hp nie sbb tgok ramai sgt yg pakai mase sem 1 kat upsi tue. dan2 msuk duit ptptn, beli trus r kan. mase beli lam 500 ase hrga die. mhal giler. skrg dah bape ratus jer kan. hp nie pundah rosak skrg. tiber2 skrin xkeluar pape n cek2 kat dlm ade litar tebakar. nangis kot aku mse rosak. xde duit nk beli baru..huhu

6. MINI IPHONE china

-mase nie hp cina tgah up. ramai giler org beli. aku pun xtau r dtg hntu ape, terbeli hp nie. rm300++, aku lupe hrga die. murah rite? nie r pling menyesal aku ase. act, mse aku beli ni, aku masih guner nokia 5200. as kedua jah la. sbb aku beli no celcom yg 8pax tue. hp nie mmg susah r nk type msg. bateri pun xthan lme. n pling xleh blah, tetiber buat hal xleh on same waktu ngn nokia 5200 aku rosak. menangis aku. xde fon!!!

7. NOKIA 3120 classic
- sebab 2 hp aku rosak. so, ayah aku bg hp nie kat aku. die bru jer beli sebagai hp ke2 utk die tp dah rezeki aku kan.haha. siyes ase betuah lak hp lme rosak coz dpt hp nie. ade 3g tau! huhu. walaupun skrin kecik, xkesahlah. gmbr pun 2mp. lagi up r dr noka 5200 tue. tp......................... ni nk nangis ni. bru 2,3 bulan gune. hp nie hilang. bace sini. jtuh atas bas n dicuri org. hp bru ag tau. dah r mse tue tgh final exam, mmg menguji btol r. seminggu lpas tue, trus ak g beli hp baru...

8. SONY ERICKSON W508
- nie hp yg aku beli mei 2010 if xsilap. aku ade story kat sini. mase aku beli design laen, red luv2 g2. skrg aku pakai design cmni dah. sgt puas hati ngn hp nie, sgt best. mase beli rm550. dah setahun lbih ngn aku, still elok smpai skrg. 3g boleh. gmbar pun 3.5mp. ok r kan. radio ade. lgkap r. sbb tue ak syg. bia r org len dah pkai blackberry ke, iphone ke. i setia jer. padahal xde duit huhu. sebelum keje, mmg xde r nk tukar2. selagi die elok, gune r. still cntik ok! :) oh, ya! yg nie flip.

9. SAMSUNG GT-1080-F


- last hp dat i purchased. yg nie beli kat melaka bbrp bulan yg lpas. rm78. sebagai pendua jela. hp nie best sbb bateri thn lme. sirius ok! biase 3,4 hari bru caj. itu klu guna. if x, lam seminggu lebih r than. amazing rite!

p/s: skrg ni 2 hp last tue jelh ade ngn aku. hope selamat sejahtera r b4 aku keje nie. bye. thanks 4 reading. salam.

0 peoples gossipping wif me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...