CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, August 12, 2011

memoir cinta #2 ( cinta paling dramatik)

salam friends... 

b4 korg bace en3 nie, aku suggestkan korang bace dulu memoir cinta #1, baru r dinamakan citer bersmbung rite. ok. lpas aku break-up ngn RN, aku mmg jadi fobia nak kapel. aku takut nanti aku akan bosan n tinggalkan ag lelaki lain. n xpasal2 mkn maki hamun lagi kan. so, aku berkawan jer ngn lelaki smpai r aku naik f4 n pindah sekolah ke MRSM... kat sane r aku bertemu dgn my #2 nie, FS. cinta paling dramatik n paling complicated but pure! :) maybe ade kwn mrsm aku tau pasal aku ngn FS nie, tp ada jgak yg xtau. so, jgn terkejut yer... hehe. 

***********************************



masa kat MRSM, aku act. minat kat seorang senior, IM. tapi bapak r punyer sombong. walaupun ramai jer senior yg ngorat2 aku, tapi xlyn ok! yg satu bacth pun ada gk, tapi aku mmg xnk sbb hati aku mmg terpaut kat IM nie. masa tue mmg ramai jer junior yg kapel ngn senior tp aku xamk tau sgt. so, masa awal2 ag aku perasan yg ada sorg senior asyik pndang aku if bertembung. kdg2 kalau dia nmpak aku dr jauh, dia akan stop n renung jer aku smpai aku berlalu. mula2 aku cuak jgk, giler ke ape kan. tapi aku wat bodoh jer n lgsung xnk tau sapa dia. lagi pun, dia agak cute jgak. muke iras Achik SPIN.. :p oh, ya! mrsm aku hnya ada f4 n f5. so korg fhm3 lah sape junior, sape senior kan.

one day, aku berjalan dengan sorg kwn n terserempak ngn lelaki td. kwn aku senyum n blas balik tp still renung aku. aku pun senyum jer akt dia, tanda hormat kat senior kan. n lepas tu, aku pun mula r ase nk tau sape dia.

me : Z, ko knal ke senior tue?

Z : kenal r.. dia kapel ngn E (F4). aku kwn gk ngn kwn dia. nama dia FS.

me : oo.. dah ada awek upenyer.. 

niatnye, aku nk gtau kat kwn aku pasal dia selalu tenung aku tp aku mlas lah. tapi aku jd xsuka r sbb die da ade awek kan. GATAL!! xlama kemudian, setelah puas mengorat, IM terima aku..huhuhu. seriusly mase tue mmg hepi giler, tp as a fren je la. aku xkesah..malah dh hepi sgt2. tp kejap jer hepi sbb hubungan ktorg tersebar. senior lelaki yg suka aku mula mrh2 IM n senior pmpuan pun mule mrh2 aku. aku tau dorg jeles. IM tue bijak, ensem, loaded. cukup package lah. ramai org tackle. pmpuan bacth aku pun ramai kutuk aku kat blkg. aku tau tp aku xpeduli! n one day, IM dah xnk kwn ngn aku. sedih gler mase tue. n satu mlm tue, die mrahkan aku kat dewan dpn sume org. ya. aku nangis. stupid sgt ase mase tue. FS ada ditempat kejadian. 

lepas kejadian tue, satu mlm ada org col aku n ckp nk bekawan. FS lah orgnyer.

me : erm.. sape? nape nk kwn ngn sy?

FS : abg nie. FS. abg dah lame suke mie (die panggil aku mie). dulu abg diam sbb mie ngn IM. tp skg mie dah free kan? 

me : tapi abg kapel ngn E kan? sori lah. xsuker jd perampas.

FS : mane ada. ktorg xkapel pun. dia adik angkat abg jer. 

me : tp die kate, abg pkwe dia. cmfuse nie.

FS : xlah. sumpah. dia sediri ckp nk abg jd abg angkat die. agpun abg xsuke die. abg suke mie.

ok. truly masa tue aku xpk pnjg. malah aku xda tnye pndpt org pun. disebabkan aku frust ngn IM jgak. aku trima FS. masa tue if xsilap bulan 10, 2004. dah nk cuti sekolah n aku abkal berpisah ngn FS. hubungan kami dirahsiakan sbb aku mmg xnk org tau. terutamanya ngn senior yg asyik duk kacau aku n jgak senior pmpuan yg masih xpuas hati ngn aku. dan jgak kat si E. hubungn ktorg berjln lncar smpailah cuti sekolah. truly aku ckp, die lelaki yg sgt baek. die jgak lelaki yg sgt sayangkan aku. sampailah cuti sekolah n aku pulang ke rumah n die still sbb SPM. bermula lah mcm2 konflik lam hubungan kami. T_T

hubungan ktorg terbongkar. apa jadi? very bad. FS dipulaukan ngn ramai kwan2. aku plak hari2 dpt col kne maki hamun sbb rmpas FS dr E. E sukakan FS tp xnk kapel sbb malu nk bgtau FS. malah dia kate nk tnggu smapi hbis SPm baru nk gtau. aku fhm perasaan dia. truly aku ase bersalah. tapi benda dah jd. n aku plak2 dah btol2 sygkan FS. spnjg SPM, hidup aku bosan. FS jarang hubungi aku sbb belajar. mmg teruk perangai aku. aku selalu merajuk. kesian dia. tapi yg aku xsuker ngn perangai die suke mintak putus. if gaduh jer, dia mitak putus, tapi 3 hari kemudian, dia kan col n pujuk aku balik. berkali2 jadi benda sama sampai aku fedup.

tahun baru bermula, ktorg makin jauh. dia keje tp xgtau aku. aku plak diharamkan bwk fon g sekolah. setiap kali free, aku col, dia xangkat. mase tue jgak ada seorang bdk baru duk ngorat aku. yg tue my #3. lame2 ktorg asyik gaduh n last die mrah aku sbb xfhm die n ktorg putus... aku kapel ngn yg #3 tue. tapi hubungan aku ngn si FS nie xhbis cmtue jer... ktorg still berhubung malah, die selalu pujuk2 aku balik. aku pun banyak kali gk putus, kapel, putus, kapel ngn die. samapi 9X. last aku putus ngn die mase aku kat matrik. bygkan lah sampai 2007 hbungn kami. walaupun aku ada jer kapel ngn og laen, tp die ttp xlupekan akun still gk tunggu aku. kali yg ke9 tue, aku dah jnji xkn terima da balik n its all END.

********************************

aku mmg betul2 syg die. aku ingat die jodoh aku. tapi ada jer yg manganggu hubungan ktorg. last tue sbb FITNAH. aku anggap aku ngn die xde jodoh jer. smpai skrg ktorg masih kwn. dia pun add aku kat fb. hope die jumpe pmpuan laen yg mmpu sygkan die. menyanyat hati kan... tp redha je lah.. bye peeps. nyte. 

2 peoples gossipping wif me:

Beeha B. said...

sape seniour tu??? nak tau gop...

miera pinky said...

haha.. nati2 aku citer yer :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...