CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Saturday, August 20, 2011

memoir cinta #3 (cinta tidak selalunya indah sayang)

salam frens..

cinta #3 adalah cinta paling aku xboleh lupe. dgn dia lah aku knal rasa cinta, rindu, sayang, sakit, kecewa n sbg. agak complicated jgak, biasalah real-life kan. i bet ramai yg tau pasal hubungan aku ngn si AM nie. tapi yg tnya aku sendiri, baguslah. yg tau dr mulut org laen tue, ikut suka korg lah. here's the stories.. cont from memoir cinta #2

*********************************


perkenalan aku dengan AM ni agak pelik ckit. masa tue awal thun f5. dia baru masuk sekolah aku n aku mmg xbrape knal dia. tp ada r sorg kwn aku cerita pasal ada sorg pelajar baru masuk, ensem. masa tue aku tgah problem ngn ex #2 aku tue. dan aku mmg xde niat r nak cari peganti wut-so-ever walaupun kwn aku berkali suh aku knal n tackle that new boy tue. one night tgah syok tgok bdk2 f4 kne berkumpul  kat gelanggang bwh hostel, hp aku berbunyi msg. 

AM : salam. boleh berkenalan. sy Y (nama samaran dia).
me : wsalam. Y? sape yer? xknal pun. 
AM : sy bdk sekolah awk jgak. xpelah xknal pun. sy minat awk.
me : bdk sekolah sy? erm.. sy dah ada bf. xpyh minat sy.
AM : xkesah la dah ade bf ke x. awak lyn sy as a fren pun dah cukup buat sy hepi.

n bermula mlm tue lah hubungan kami. walaupun aku xkenal sape Y tp aku selesa dgn dia. malah, aku selalu bercerita kat dia pasal masalah hubungan aku ngn #2 tue. one day, aku terserempak ngn si Am nie. hati aku dah rase laen. dia pndg aku tp aku wat bodoh je lah. walau kwn aku beriya suh aku knal n tinggalkan #2 tp aku ase mcm xlogik lah org sehensem AM xde awekkan. walau dlm hati aku tertarik jgak kat dia sedikit. seminggu kemudian hati aku rasa nk sgt kenal Y nie tp segan nk gtau dia. so, aku pun tanya r sorg member aku n apa yg mengejutkan is Y dan AM adalah org yg sama. OMG! sumpah aku terkejut tp happy. :)

masa hari aku putus ngn #2 aku gtau AM, n mlm tue jgak dia ajak aku kapel ngn dia. mula2 aku niat untuk ubat hati jer. dlm hati aku mmg ase dia da ada awek. tp lama2 aku makin syg dia. dia betul2 lelaki taste aku. dia pernah bawak aku jumpe kakak dia. tp masa tue aku masih free hair, erm, sumpah ase menyesal. kakak dia cm xsuker aku. hubungan ktorg berjalan lncar. aku bahagia ngn dia. walau cikgu2 xsuker dia sbb die nakal n merokok tp aku ttp syg n cintakan dia. malah aku mmg xpernah sekali pun rasa ingin menduakan dia walau byk yg cuba mengorat aku malah junior pun ada yg selalu hntr2 surat kat aku masa tue

bak kata pepatah, hari xselalunya cerah. hujan pasti akan turun. one day aku dpt tau yg dia ada awek laen. masa tue aku betul2 sedih n terluka. aku dapat no hp pmpuan tue n aku text die. aku fikir pmpuan tue perampas tp jwpan yg aku dpt sgt mengecekan..

me : awk sape? ape hbungan awk ngn AM?
she : sy gf dia. awk sape?
me : sy pun gf dia. satu sekolah ngn dia. smpai hati awk snggup kacau hbngan ktorg.
she : excuse me! sape kcau sape? sy dah setahun ngn dia. jd awk la awek dia kat sek. yg org gtau tue. sy tny dia xmengaku. dasar penipu!

masa tue aku terus nangis. aku xsgka aku lah perampas sebenarnya. aku msg AM n ktorg gaduh n dia xmengaku ada awek laen. last aku mitak putus. walau aku kecewa tp aku xnk jd awek ke2 dia. lepas tue hidup aku betul2 sunyi. aku xtau knapa hati aku tertutup untuk terima lelaki laen. tapi masa tue ada sorg junior asyik msg aku nk berkenalan n last aku terima dia as a fren je. walau aku tau dia minat aku tp hati aku masih untuk AM. sebulan lpas tue, dia msg n mitak mf n nak aku balik. walaupun aku masih syg dia tp aku xnk. aku ckp nk berkawan je n dia terima.

xlama kemudian, byk yg aku perhatikan perubahan pada AM nie so lastly aku terima dia balik. walaupun aku perlu terima hakikat yg aku awek ke2. lucu btol! tp lam sebulan kemudian, hbungan ktorg diketahui awek dia lagi n dorg gaduh n putus. masa tue AM bgtau aku n aku hepi sgt. dia ckp. dia nak setia kat aku smpai bila2. masa tue aku ase akulah pmpuan pling hepi dlm dunia. SPM dah nk hmpir. pada mlm solat hajat, dia kata ada surprise n dia mitak tunggu dia kat cafe lpas solat. mlm tue aku uzur n aku mmg pg cafe awal2 ag. xsabar rasa nya nk tunggu surprise dia. tapi malangnya tiba2 aku sakit perut sangat (senggugut) n aku trus berlari balik ke dorm.

mlm tue AM marah aku sbb xtunggu dia n perangai dia berubah teruk. dia dah mcm laen n xpedulikat aku sgt. kalau lah masa boleh diputar semula, aku nk sgt pg saat tue n tggu dia kat cafe. tp semuanya dah terjadi n xdpt diundur lagi. ada org bgtau aku. mlm tue, kat dlm masjid.kakak n adik dia duk cari aku n frust sbb xjumpa aku. n lepas solat, dia ajak satu family pg cafe. aku tau, dia mesti nk knalkan aku kat semua family dia tp malangnya aku xda. kwn aku kat c2 perhati yg muke AM berubah bila aku xda. aku tau dia kecewa tp sumpah aku xberniat nk kecewakan dia. T_T. mungkin dah bukan jodoh kami kan.

sejak hari tue aku dapat ase perubahan dia. aku rasa dia ada pmpuan laen. betul org ckp. kita rmpas hak org last sekali hak kita lak dirampas. masa tue aku berkwn gk ngn ex #2. walaupun AM xpernah ngaku ada pmpuan laen tp hati aku mmg dpt rasa sgt. satu mlm ktorg perang besar n dia ckp dia tahu aku berhubungn ngn si #2. malah kawan2 dia pun duk hasut yg apabila hbis sekolah aku pasti akan cari lelaki laen sbb AM nie bkn senegeri ngn aku. n sbb itulah die cari pmpuan laen sbg spare if putus ngn aku. sumpah aku xsgka AM boleh fikir mcm nie n xpercayer cinta ku yg tulus kat dia. last sekali ktorg senyap n same2 xberhubung.

masa ktorg gaduh tue tgh SPM. bygkan lah. awal2 exam, aku selalu hepi n selalu pg belajar ngn dia mlm2 tp last2 exam, aku study smbil nangis jer lam dorm. tp aku redha. hari last kat sekolah, aku dpt tau sape pmpuan ke2 lam hidup AM. pmpuan tue satu sekolah ngn aku. aku mmg msg n maki pmpuan tue kaw2. sanggup dia rmpas AM dr aku. bukan dia xtau hubungan kami. dlm cuti, dia col n mitak maaf n kate dah putus ngn AM. ada aku kesah! masa tue hati aku dah tertutup tp aku mmg kecewa. sedih xpyh nk ckp r kan.. tnpa kata putus. hbungan ktorg berakhir...

*************************

stragis x? huhu. tp skrg aku dah xfeel ape2 dah kat dia. aku anggap dia kwn jer. masa dapt matrik. ktorg dpt same tau. yg xtahan, siap sekelas ag. gila lah! n masa tue dia msg n ckp nk aku balik. tp aku xboleh terima dia walau masa tue hati aku masih ada dia. aku xnk SAKIT lagi. cukuplah sekali kan.. then, sem 2 dia keluar matrik. tp ada r dia msg2 aku n ada satu msg dia yg buat aku nangis.

" if masa boleh undur balik, sy nk kembali ke zaman f5. bersame ngn awk n xtinggalkan awk. sy asih ingat sume kngn kita masa f5 tue. "

sedih lak tetiba.. haish.. haha. tp msg nie dia hntar lam 3 thun lpas kot. skrg dia da ade awek n bhgia da. xde da nk kat aku lagi. aku pun dah xnk kat dia. tp knangan kan. smpai bila2 pun xkn hilang. nyte peeps.. 

2 peoples gossipping wif me:

Beeha B. said...

aku berada dialam lain..xtahu nape2 pun..errr...citer la kat aku sape wei? hahhaa

miera pinky said...

haha.. aku agak dah. mase sekolah dlu. aku pun xtau nape pasal mu tp knal r sb pnah terserempak kan.. haha. nati r aku pm mu kat fb. xleh reveal cni. bahaya. haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...