CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, August 19, 2011

What makes i different from everyone else?

salam frens..

tgah2 demam pun still gagah nk update blog. alasan : bosannnn gilerrrrr. this is days 6 challenges. tajuk cm menarik, buat aku terfikir. apa la yg aku differ pd org kan??? tapi kalau ada org pernah ckp "ko nie plik r" atau "wah, laen dr yg laen nie" or suc other words yg related tue ko PELIK, so terimalah kenyataan yer yg ko mmg pelik..hehe. tp xde r dalam sume hall, certain2 part je r. so, setakat aku boleh ingat buat masa ini, aku tulis r bbrapa yg i think i differ from others.

1. TAK SUKE ADA BAJU SAMA NGN ORG LAEN

- aku xtau r if ramai org cm gni, tp stakat nie mmg less r aku jumpe. n aku bkn stakat ckit2 punyer xsuker tp byk2 ok. bajet ko kaya nk beli brg tempah. abaikan. ini sirius! kalau aku tetiber jumpa org pakai bju or ada baju sebijik cm aku ada. comfirm! baju tue akan terus bersemadi lam almari. oh, ya! en.arief pun fhm kot sbb tue if die beli baju kapel mesti ada jugak yg berbeza ckit antara baju kami. xde sebijik sama punyer. tp biasenyer aku paling xleh is baju kurung lah. kalau baju tshirt kdg2 pjam mata jgak.


2. PAKAI BAJU MESTI IKUT GILIRAN

-sepanjang aku hidup, aku bru jumpe seorang yg perangai sebijik aku dalam hal ini. tshirt n baju kurung lah yg jadi mgsa aku. aku akan susun elok2, biasenyer wrna yg same xkan duk sebelah menyebelah. n bila nk pakai aku akan tarik yg depan dulu. so, baju akan beranjak-anjak. bile basuh, sambung belakang n mcm tue lah seterusnya. so, mmg korg xkn nmpak aku duk dpn almari n renung nk pakai bju mne. sometimes ada r jgak esp if ade occasion ape2 or tema ape2, peraturan tue diabaikan. giler kan?? aku buat mcm nie bkn sbb suke2 gk act. besides aku mmg suke susun2 cmni, aku jugak nk pastikan baju aku dipakai sama rata. bagus x idea ku? huhu.

3. SUKA TUKAR BRG DLM BILIK AIR

-brg dlm bilik air nie is sabun mndi n syampoo rmbut lah. aku pun xfhm knape aku mmg xleh setia. bile hbis mesti ase nk tukar jenis lain lak. dulu termasuk jgak pencuci muka. tp sejak dah jumpe yg elok, xberani dh. muka beb muka. haha. mmg kalau nk kira dah bepuluh jnis aku pakai. korg sebut jer brand ape, sume aku dh try:
#sabun mndi : lux, may, lifebuoy, olay, secret garden, dettol, protect, n sbg. latest skrg aku gune lifebuoy antibacterial (red bottle). sgt best.
#syampoo : rejoice, sunsilk, feather, pantene, follow me, loreal, secret garden, dove, clear, v05 n sbg. latest aku gune herbal essence (dandruff + break's over) gila tamak kan.hehe. n xlupe jgak, if beli syampoo mesti ade conditioner sekali. yg latest ni best, wangi.



4.  TAK SUKA SUSU DAN SOYA

-kali ni minuman plak. truly2 xsuker plus mmg xleh minum pun. aku pernah try minum susu n soya ni tp muntah bai. muntah. aku pun xfhm jgak nape tekak aku memang xleh terima dua minuman nie. teringat kat someone dulu pernah nk ajar aku minum susu. kelakar kan. haha. tp xkesampaian. dah.so, if nk belanja aku jgn sengaja pg beli dua jenis air ni ok. mmg gua tgok je la... hehe

5. TAK SUKA BYK JENIS KACANG

-mcm air jgak, if aku xsuker tu maksudnye tekak aku yg xleh terima. bkn aku sengaja2 xsuker kes nk air lain. bukan. bende2 yg xsuker ni if masuk mulut mmg comfirm keluar balik. aku xleh kate aku xmkn sume jnis kacang sbb kacang gajus n kacang cap tgn tue aku mkn. selain itu rasenyer tidak. aku gtau jelah. yg paling xboleh mkn is kacang panjang. mmg xkn masuk perut gua lah. if mkn nasi kerabu, aku mmg bengang if ada kcg pjg lah. selalu nasi dah masuk mulut, tup2 aku korek wat keluar bende nie. walau dah potong kecik2, tekak aku ttp rase. then kacang cambah @ taugeh. yg nie mmg xleh jgak. die punyer raser if tergigit mmg auww.. cannot3. tp kdg2 if dlm sup pnas, taugeh layu giler2, yg tue aku boleh mkn. tue pun kalau size kecik. byk ag r kcg lain like kcg buncis, kcg soya n etc. just named it.

erk.. lapo plak tgok gmbr nie..

6. MAMPU TIDOO HMPIR 24 JAM

- yg nie sape boleh challenge gtau aku. haha. mak aku pun selalu perli aku. "if puasa, tdo smpai 12 jam, xde r pahal puasa tue" walau die xsound aku, tp aku tau. itu mmg ayat untuk aku. hehe. aku mmg xleh pnat, if pnat mmg aku akan tdo lah sepanjang hari. if aku paksa diri mmg akan demam lak cm skg.. T_T. dah r bgun dah kul 12tgh. pukul 3ptg aku tido balik smpai mgrib. mlm lak lpas isyak trus tdo. sume gara2 penat berpuasa. aku pun xtau bile nk ubah tabiat nie. tp skrg aku dh mmpu xtdo ptg. gud girl!! :)

7. SELALU MENGIDAM

- mmg n sgt selalu. walaupun xpernah mengandung, (motipp nk mention) haha. aku selalu mengidam. kdg2 yg xmsuk akal n tah pape pun aku leh ngidam. hr tue aku ase nk minum pepsi. mmg aku rengek2 kat mak aku suh beli, smpai mak aku pun tension. kdg2 mengidam burger, asam, aiskrim, barli, n kentang goreng n mcm2 lah. if bende tue snk nk dpt mmg ondespot aku cari n beli. if x, mmg tunggu n tunggu jelah. skrg nie aku ngidam nk mkn gcb mcd.. waa.. aku mmg frust sbb mcd xde yg dkt ngn umah, mmg aku xleh pg sendiri. sedih ase. xtau r sape yg akan bwk aku pg. wait n c jelah kan..

xlarat dh nk pk. haha. nti ade ag. aku smbung, thanks 4 reading. korg ade perangai pelik x? ce gtau ckit lam kotak comment. aku nk tau jgak. daa.. 

0 peoples gossipping wif me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...