CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, September 30, 2011

a photo of the item i last purchased n story about students.

morning frens...

fuh..fuh... mentang2 dah jadi cikgu sekarang. sgt the bz ok! xsempat nk update blog. padahal pukul 2 ptg dah ada kat umah. huhu. pemalas

yg tue citer kendian. sekarang nie nk gtau benda yg aku baru beli. act dah lame nk update day 12 : challenge nie. tp sbb aku malas giler nk xnap gmbr baju yg aku baru beli. so peram r entry nie lelame. tp smlm da beli brg lain. google lak jumpe. update trus. kah kah kah.

#google

 tara.... cute kan? yg aku beli 3 btg pen kat atas. biru, pink n hijau tue. comel kan? rm0.90 jer satu. murah rite. gune pun best. 

semalam balik sekolah. teringin nk mkn kfc. so, b4 makan aku pg kedai alatulis jap beli pen tue. act nk beli hadiah tuk student aku gk. tp xjumpe lak brg sesuai. kenapa aku nk beli hadiah? hoho. kelas 2 usaha yg aku ngajar, kelas paling last. korg bygkan lah. kalu kelas sejam, stgh jam pertama adalah masa mengejar mereka ceramah dulu. bla3. 

so, lam kelas tue yg 20++, hanya 6 org bwk buku. aku jnji nk bg hadiah kat 6 org tue lah. masa mengajar pun, yg tue jer fokus. yg len berlari keluar tah kemana. aku malas nk kejar. 

p/s : tp keje nie relax r, xpyh byk pk kan. just bile boleh kelas blkg, agak tension ckit! huhu. 

Monday, September 26, 2011

kembali ke SEKOLAH>.

salam frens...

ini berita panas... hehe
pagi tadi mase kat hospital sbb aku teman atuk aku.
dlm kul 9.30pg nurse halau keluar, tension ok!
dah r kat luar pnas... kami pun sume keluar r.
dah r aku pun belum mndi lagi..
tunggu punyer tunggu smpailah kul 10.30pg kot dpt panggilan dr satu nombor yg xdikenali.

me : hello.
encik F : hello. sy dr PPD kota bharu. awk nik azmira?
me : yer saya. (berdebar-debar)
encik F : awk dtg PPD ptg nie. ada job untuk awk nie. cikgu gnti.
me : ok. ptg nie sy smpai. (senyum smpai telinga)

so, petang tue, aku pun pg lah ngn mak aku.
then................




aku dah dpt KERJA.... yahoo.
asekolah : S.K. Long Ghaffar.
dari : 26/9 - 5/11.
bayaran : rm95.70/hari.
ajar : maths n BI.



ok. murid2. sila bersiap sedia yer. esok cikgu masuk kelas.
dah r mengajar sek rendah. xpernah ok!
hope everything ok lah kan.
bayaran mmg aku ase berbaloi lah.
dah r mengaajr sekolah rendah jer.
tengahai dah leh balik. huhu.
pergh. HEAVEN! tp mengajar BI yg cm xsyok tue.

p/s : pencarian dah berakhir. kalau x, hari2 aku dah usha jobstreet n apply mcm2. e. arief pun same. thanks b. bye


Saturday, September 24, 2011

ATUK ku admitted lagi!

salam n selamat pg kawan2.

skrg nie, aku agk bz ckit sbb atuk aku ada kat hospital. so, setiap tengahari n ptg waktu melawat, kami akan lawat die r. xde sape yg teman die sebab die duk wad CCU. nk type pun ase cuak ok! wad tue tempat org sakit jntung kronik jer. yes. i admit. atuk aku sakit jntung. doktor cakap jantung dia tersumbat.

actually, aku xpernah kot citer pasal atuk aku nie. die atuk 'kandung' aku. which is ayah kandung ayah aku la. die cerai ngn arwah nek aku masa ayah aku kecik lagi. so, sbb tue lah kami xbrape rapat sgt. aku lagi rapat ngn arwah atuk 'tiri' aku. erm. rindu plak kat arwah 2 org tue. doakanlah AL-Fatihah wat dorg ek. tapi lam beberapa tahun lepas kot. hubungan kita jadi rapat balik.

lepas bercerai ngn arwah nenek, nenek jaga ayah aku. n kawin lain tp xde anak. atuk aku pun kawin lain. dpt 2 org anak lelaki lagi n then cerai balik. lepas tue, die tinggal r berdua ngn anak sulung dia. rumah dia xde jauh mana ngn ktorg tp maybe sbb die xjage ayah so jadi xrapat kan. tp lam 5 tahun lpas kot, ayah selalu pg lawat die. ye lah. walau apa pun ttp anak n ayah kan. n then pak sedara aku yg tinggal ngn atuk nie, meninggal dlm kemalangan. so, bini n anak die balik r umah parent die kan. tinggallah atuk aku sorg2 kat umah.

fyi, atuk aku dah 74 tahun. so, family ktorg r yg jaga die skrg. boleh dikatakan hari2 dia dtg umah kami. mkn tengahari. ptg die balik lak. ktorg dah selalu ajak die tinggal cni, tp die xnk. ktorg bmbang sbb die da tua. jln pun xlarat. naik motor pun slow2. tp yelah. die dah biase duk sorg2. agpun die ada binatang peliharaan banyk, kebun buah-buahan lagi. if die tinggal, sape nk jage kan.

oh, pjg gile aku melalut. padahal nk citer yg die masuk sepital jer. atuk aku nie selame nie sihat jer. tibe2 3 hari lepas, die nak keluar umah. biaselah g kedai n dtg cni. tp motor die wat hal. xleh start. n die tolak motor die dr rumah smpai bengkel. jauh ok. smpai kedai, die rase pening n pnat sgt. bile motor dah ok. die bawak r. smpai separuh jln die stop sbb pening. n then trus die jtuh n motor hempap die. Alhamdulillah, die ok.

tp bile masuk hospital. dr. cakap jntung die tersumbat. ktorg mmg terkejutlah. tp syukurlah kan sbb atuk aku ok jer. papepun die cepat sembuh. maybe lepas nie. ktorg paksa die duk ngn ktorg kot. sapelah nk jage binatang die tue kan. erm...

update: baru dpt berita yg atuk aku dah dipindahkan dari wad CCU ke wad 8 Selatan. Alhamduliilah.tp wad tue bahaya gk. adeh...

Tuesday, September 20, 2011

selamat hari raya

salam frens...

hari ni baru rase larat nk buat entry baru..
actually, aku demam beberapa hari lepas..
bermula 2 hari b4 raye hr tue...
truly ase down sbb takut xdpt rayee.. hehe
sampai pg klinik sbb tuk sgt..
Alhamdulillah, masa hari raye ke2 aku dah ok ckit..

hari ini pun dah ok sgt2, just selsema jer xhbis2..
next time r aku story pasal rayer..
skrg nie aku just nk ucapkan


"SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI

n aku jugak nk mintak maaf kepada reader blog ni..
if ade kate2 aku yg menyakitkan hati korg secara xsengaja...
yg aku sengaja tue.. xdehal lah. sbb aku mmg sengaja kan..
kalau nk mintak maaf, buat ape aku mengata kan... 
kalau xnk kene kata, jgn r cari pasal kan.. eh!

dah2.. so, selamat hari raya
maaf zahir batin.. peace!

gadis berpayung pink

salam frens....

 comel tak payung kat atas? ok. abaikan. aku nie jnis perfectionist. which is if i go somewhere, aku akan pastikan semua brg yg diperlukan mesti aku bawak. thats why kengkadang ayah aku selalu perli, nak pg 2 hari bwk beg mcm 2 bulan. ah. diam! maybe sbb aku tak minat pinjam brg org kot. 

so, bagi aku payung adalah satu benda yang SANGAT penting untuk pejalan kaki mcm aku. untuk berteduh dari panas n hujan kan. sape yg xde payung bagi aku sgt LOSER or kedekutlah. motif ko tak nak beli?? actually ni kisah masa belajar kat Uni dulu lah. and lupe jgak, untuk prmpuan jgak. lelaki ape peduli panas n hujan kan. belasah aje! 

masa aku kat upsi dulu. baru2 masuk lah. aku dapat satu payung cop upsi. warna grey. semua dptlah. tp aku mesti nk lebih. so, mak aku bg lagi aku satu lagi. warna pink cam gmbr kat atas. cantik sgt! tp xde cop papelah. aku bukan apa. if kita ada dua, bila ada manusia yg meminjam satu. time kita nak guna, kita still ada satu ag kan. biasalah manusia nie, kgkadang. pinjam brg org wat mcm harta sendiri. ye x? iyer....

aku mmg syg kat payung pink tue sbb kuat n tebal. setakat angin2 mmg xtumbang ah. masa sem 2, aku balik kg. cuti study week and aku tinggallah payung tue. housemate aku ada jer yg xbalik. bila aku dtg, payung tue hilang. aku tanya rumet aku, die kate tak tahu n maybe ade houseate pinjam. aku pulak jnis manusia yg tak suke bertanya pada org yg mmg salah. tah r kenapa. aku tak suka tgok muka org bersalah yg kelu tak reti nk jawab n cuba menipu aku. sgt2 xsuka. sbb tue contoh r kan. if hilang brg n aku mmg yakin someone curi, aku tak kan pg tanya depan2. either aku perli jauh2 or suh org laen tanya. nak aku pergi tnye dpn2 mmg x r. aku tak suka tgok muka pesalah yg cuba untuk menipu. TAK SUKA!

sbb tue r ramai yg buat salah ngn aku berlagak cool jer dpn aku. dia ingat aku tak tahu kan. n dia ingat selagi aku layan dia ckp2, aku xmarah. hello! aku just xnak aibkan ko ngn ckp dpan2 yg mmg comfirm ko akan terkelu xtau nak jwb ape. opss.. dah terbabas. ok. smbung cerit payung. 

lepas payung tue hilang, aku mmg bengang r. aku selalu ckp sgsorg lam umah like, 

" mana r payung pink aku. hari tue ada. sape r amik xreti pulangkan nie" 

aku ckp tue dpn sume housemate, cmfirm slh sorg gunekan, xkn org rumah lain dtg amik payung aku kan. so, one day tetiba ada satu payung lutsinar warna hijau muncul lam umah. masa tue lak aku mmg nak gune payung, aku tanya bdak umah sume tak tahu. so, dgn bangganya aku ckp.

" kalau korg suma xtau payung sape. maybe org yg amik payung pink aku hari tue hntar kot. ganti kan."

hahaha. serius payunt tue comel. mcm gmbr kat bawah. tp warna hijau.


bila aku dah sem 5 kot. aku jeles betol org lain sume pakai payung yg boleh patah n masuk lam beg. aku plak aku kena pegang manjang. so, aku pg cari payung lagi. kali nie aku beli yg jnis dlm botol g2. sumpah cute. ramai org suka. hehe. lain dr yg lain katanya.

comel x? lebih kurang cenggitulah aku beli. wajib pink. hehe. tp sgt sedih sbb besi dia xkuat. rm10 je kan. angin kuat ckit jer terus senget2. geram giler ase. time panas boleh r die. so, masa tue aku ada 3 payung. grey, hijau n pink. sonok ok! boleh matvh ikut baju. haha. tp malang xberbau. nak2 hujung sem. payung pink tue rosak. besi patah. n yg hijau lak terkoyak ckit kat bdn die. tinggallah yg grey cop upsi tue jer. n aku gune yg tue jelah sbb dah nak hbis sem kan.

one day tue, nak dkt cuti dah nie. aku nak pg hntar tesis. aku pg kedai dulu dpn uni, print sume kan. tiba2 bila dah siap sume. HUJAN ok! omg. sumpah aku cuak. nak pg ke bilik lecturer untuk hntr tesis mmg memerlukan payung. kalau x, mmg basah kuyup lah tesis ok. aku dah terpikir2, nak buat cane. nak beli payung? haish. nak duk cni, cam seminggu jer ag. tunggu punyer tunggu ttp hujan xberhenti. so. last choice












beli lagi PAYUNG.. =='


aiseyman. terbang rm15. semata2 demi tesis. yp yg nie cntik. bercorak2 n leh patahkan gk. sejak aku gune hari tue. aku simpan jer dlm beg smpai skrg. mmg xgunelah. tapi sekarang, payung yg cam lam botol tue dah keluar jnis mcm2 kan. ada bentuk bunga, pensillah. sirius terpikat. tp xnk r beli ag. pink bercorak tue masih elok lagi dlm simpanan. thansk 4 reading entry melalut. huhu

p/s " semua gmbr adalah digoogle. tuan blog xminat sgt bergmbr. padahal camera rosak. hp lak 3.5mp jer. sadis.  ok bye. :)

Saturday, September 17, 2011

8 tanda lalu lintas cinta




Percintaan sebenarnya boleh diibaratkan seperti kita berada dijalan raya. sepanjang perjalanan kami pasti akan melihat tanda lalu lintas yang memberi peringatan untuk kamu lebih berhati-hati supaya dapat mengelakkan kemalangan.. begitu jugalah percintaan kamu.. oleh itu, patuhi peraturan berikut:-

DILARANG U-TURN
Sekiranya sudah putus sebaliknya jangan berpatah balik. buat sakit hati sehaja. yakinlah kamu akan dapat bertemu dengan pengganti yang lebih baik darinya.

JALAN DUA HALA
Komunikasi dalam bercinta harus ada dua arah. jangan hanya dimonopoli oleh satu pihak bersuara maka satu pihak lagi cubalah untuk jadi pendengar yang setia. begitulah berlaku sebaliknya

SEDANG DALAM PEMBINAAN
Hubungan kamu dan dia baru sahaja hendak dibaik pulih, dengan proses persefahaman semula. laluilah jalan ini terus tetapi secara perlahan-lahan. jangan terlalu memaksa dan terdesak. jangan ungkit lagi masalah lama dan mulakan pengalaman baru

PEJALAN KAKI
Biarkan si dia belalu dan jangan terlalu mengharap padanya. Mungkin dia belum lagi ada rasa untuk bercinta. banyak lagi jalan lain yang boleh ikuti

JALAN BENGKANG BENGKOK
Perjalanan hubungan kamu dan dia masih jauh lagi dan penuh berliku. jangan mudah tidak tepati janji

JALAN SEMPIT
ini harus berhati-hati, kamu dan dia semakin melalui jalan sempit. Andainya tidak bertolak andur pasti akan menghadapi bencana. Oleh itu sekiranya kamu sedar akan masalah ini cubalah bersikap mengalah dan tidak hanya mementingkan ego sendiri

AWAS! JALAN BERBUKIT
Hati-hati! hubungan kamu sedang berhadapan dengan masalah. jangan terlalu cepat membuat keputusan yang merugikan kamu. Fikirk sebaik-baiknya, cuba harungi dahulu barulah kamu fikir jalan lain

JARAKKAN KENDERAAN
Biarpun kamu berdua sudah 'declare' sebagai kekasih namun kamu patut beri ruang pada si dia untuk hal-hal peribadi. Janganlah terlalu mengongkong dan setiap masa untuk bersama. Namun jangan pula terlalu jarak sehinggakan memberi ruang padanya berkenalan dengan orang lain. itu lebih bahaya!!!

source : note from facebook

memoir cinta #6 (cinta monyet zmn sekolah rendah)

salam frens,

bkn aku undur cerita yer. if korg follow memoir cinta nie, last aku pg plkn kan? betollah tue. tp untuk yg #6 nie, byk flashback zmn sekolah rendah r coz he is one of my  primary schollmate. cute x? hehe. tp dgn dia nie, paling sekejap aku pernah bersama. continue reading if u want to know ok!



***********************************

aku habis plkn bulan mac 2006. like i told u in last entry, aku balik dgn SINGLE. fuh, serius rase xpercaya. sbb aku dah lama xsingle ok! 3 hari jer duk kat umah, then pg mrsm amik result SPM. aku punyer r pg lewat, dlm kul 2ptg smpai semata sbb xnak terserempak ngn my exbf #3. tp boleh plak dia betul2 blkg aku masa reg nk amik result. damn! n boleh plak masa ondeway balik umah, die msg suh aku col die. motipp? tp aku col je lah. just tny result n bla3. sekejap je pun.4get it.

sementara nk tunggu panggilan masuk matrik bulan 5, aku mmg goyang kaki je r kat umah. keluar ngn kwn2 n so on. then one day, dpt col dr kwn sekolah rendah.

S : mira, ktorg nk organise reunion. kwn2 masa drjh 6. nk join x?
me : nak........... bila2?
S : dlm minggu dpn. skrg kumpul org n kira budget dulu.
me : ok. nati inform ek.

satu hari tue, aku keluar rumah. pg bandar. masa tgh tunggu mak aku ambil kat tepi jln. aku tumpg kwn separuh jln. aku ternampak seorg lelaki. ensem giler. die pndg aku n then dtg rapat. serius gelabah. masa tue xtau r cane muka aku. excited tp malu.

AF : azmirafazni kan?
me : (terkejut) ya. awk sape ek? cane kenal sy nie?
AF : xkenal ke? smpai hati. kita sekelas drjh 6.
me : Ya Allah. AF kan. serius xcam td. :)
Af : nak no fon. nati sy msg2. ada hal nie.
me : ok2.

actually, AF mmg lost contact ngn sume kwn2 lama. so sbb aku jumpa dia, aku ajak r die pg reunion n dia setuju. ok. flashback jap. masa aku drjh 6. aku mmg minat gila kat AF nie. tp mak ai. dia smbng giler. tp mmg ramai r org minat die, bkn aku jer. masa tue kat kelas, psgn kapel hanya satu je kot. ZZ(lelaki) dan SH(perempuan). dorg je yg kapel, yg laen sume minat2 jer. cam aku gk. tp sbb dlm dwn exam, aku duk sebelah AF n dia lak suka dan mahu meniru aku. so, ktorg jd rapat r ckit. hehe. ok dah.

 masa reunion tue, aku pun pg lah. mmg seronok. jumpa kwn3 yg dah 5 tahun xjumpa kan. masa tue semua r ada. ZZ pun ada. tp SH xda. tp dorg nie dah break masa form 3. ZZ aku tgok mcm dah lain. dulu cm alim2 ckit, tp skrg nmpak nakal2 g2. siap dtg cm nk ngurat2 aku lagi. AF smpai n dia panggil aku jemput die, segan nk masuk katanya. haish. sumpah hepi. kgkwn sume cm pelik tgok kami. tp kami wat rilek jer.

masa reunion tue. ada r 4,5 org bdk lelaki dtg kat aku n sembang2. ayat mengurat bagai. aku lynkan jelah. single kan. ag pun kwn2 lama. AF duk jauh dr aku tp aku perasan r mata dia pndg2 aku. ZZ dan IT mcm serius nk ngorat aku siap nk hntar balik ag. tp aku xterima lah. n then AF dtg tmpat kami.

AF : balik ngn apa jap g? nk suh sy hntar pun boleh.. :)
me : erm... xpalah. mak dtg amik.

aku dah tolah pelawaan ZZ dan IT, xkan aku nak terima pelawaan AF kan. so, lepas reunion tue. hari2 ZZ msg aku. dia nia ada rupa, anak org kaya.tp hati aku mcm xnak r kat die. masa tue aku mmg harapkan AF. tp mcm biasalah die smbong. one night tue, kami msg n satu ayat dia buat aku terus down n kecewa sgt.

" saya single. mana ada awek. truly sy cakap, sy xminat kapel2 nie. kwn boleh. tp kan sy pelik r. cmne sy boleh ingat awk. nama penuh pun ingat. sdgkan org laen. sorg punsy xingat. pmpuan2 nie, sy mmg xpk."

entah knape aku terus give up kat AF n terima ZZ. dah nama org kaya, mmg hari2 la col aku. topup kat aku gk. tp hati aku masih sangsi. ckp ngn ZZ pun mcm xeklas. aku teringat kat kwn aku, SH. die kecewa masa putus ngn ZZ dulu. tibe2 aku ase bersalah n asyik terbayang kemesraan dorg. aku tuisyen sama ngn dorg mase form3 n aku mmg selalu nmpak dorg dating. n atas sebab tu, aku terus mitak putus ngn ZZ. terkejut dia ok!

tau brape lame aku kapel ngn dia??? haha. 3 hari jer. sumpah ase lawak giler. tp mmg aku tobat r. aku mmg xleh amik bekas bf kwn2 aku. aku akan terbayang2 dia ngn kwn aku tue. lam setahun lpas tue, dia ada msg tnye ada peluang ag x untuk die. tp mestilah NO. tp aku kawan ngn die. smpai skrg. 

***************************************
p/s : 2 tahun lepas. AF msg aku. dia kata nak kapel ngn aku. tergamam aku baca msg dia. haha. tp dah terlambat. aku da ada en.arief. so, kami kwn jelah mcm biase. tp yg kelakar die gtau, masa reunion tue. dia rakam aku ngn hp die. cilakak btol! k r. bye frens.

p/s 2 : avoid r kapel ngn bekas kekasih kwn kita. sumpah xbest!



Wednesday, September 14, 2011

cantik itu subjektif tp kita harus berusaha utk cntik!

assalamualaikum n selamat mlm semua.

tajuk mcm ko-ingat-ko-cantik-sgt!!!  haha.  aku tau aku xdalah cntik pun.  just aku nk share something ngn korg semua. bende baik nie patutlah share kan. so that semua boleh jd cntik. :)

dulu masa aku belajar, setiap kali balik kg. my mum n my cousin mmg akan selalu jd pengkritik ttp muka aku. dan aku mmg dah lali r dengar ayat.

"asal muka berjerawat nie?"
"nie pakai ape smpai muka berminyak?"
"org lain muka licin jer, cntik jer. mu nie muka mkin teruk!"

sangat sentap3 ok. sirius rase mcm xnk balik kg. muka aku sebenarnya tahap sederhanalah tp kdg2 bila naik jrwat. jd truk la. time ok, ok. xstabil cenggitu. tp i admit yg muka aku makin teruk masa aku kt upsi. bermula sem 2 rasanya. maybe salah aku jgak sbb suka tukar2 produk. tp bg aku, for wut aku nk stay pada satu produk, hbiskan duit sdgkan lgsung xmemberi kesan. so sbb tulah, aku asyik pakai ini, pakai itu n so on.

one more thing, aku nie kalau beli produk mesti satu set. pencuci, toner n krim. xdalah setakat try pencuci dulu lah. krim dulu la. mmg xda. harus satu set! knapa? tah, aku xda jwpn gk. so, bile muka makin truk, rase cm nk keluar rumah pun malas. pg kelas lagilah. malu bila org asyik tny n tgur.

sekarang??? Alhamdulillah, sejak sem 6 haritu. aku dah jumpa satu produk terBAEK. walaupun aku spend plus minus RM150 satu set tp aku mmg puas hati. walaupun mula2 mmg gamble jer, maen beli jer n lgsung xpk if xelok, aku akan menyesal sbb duit dah spend byk. tp syukur sgt2, produk itu bagus. wink wink.

sejak hr tu smpai r skrg, if jumpa sedara-mara dorg mesti ckp;

"eh, muka da xde jerawat r cm dulu. pakai ape ye skg?"
"pipi nmpak tegang n licin. pakai apa yer?"

me : pakai H*******.
mereka : apa tue??? produk siam ke??

oh, bengang ok! aku jd mlas nk gtau org sbb not all yg tau pasal produk yg aku pakai nie. for sure, bkn brg siam. aku anti brg2 siam nie. bkn mengelokkan kulit tp menjahanamkan kulit. maybe yg bertanya aku org2 kg so logik r kot xtau tp ada jgak yg org bndar pun xtau pasal produk nie. kwn2 satu uni aku pun ada yg xtau. erm.. pk jap nk gtau ke x. huhu. ok lah aku gtau. tp b4 tue aku show dulu muka aku b4 pakai n after pakai. jrg aku show muka buruk aku ok! haha

 see the jerawat. muka pun berminyak.

yg nie paling kritikal lah. jerawat di pipi n dahi. muka boleh buat goreng ikan. 
.
.
.
.
sekarang
.
.
.
.




Alhamdulillah. jerawat dah kurang. muka pun dah berminyak. the secret is.

"HADA LABO"


produk nie dr jepun. tiada bhn pengawet n pewarna. xda bau. n mmg good lah. aku mmg percaya produk2 dr jepun nie. walaupun dlm hati aku masih simpan hsrat nk pakai CLINIQUE tp buat masa skrg. aku puas hati ngn produk nie. untuk lebih lnjut, korg boleh cek website die. tekan SINI. b4 aku beli produk nie, aku search dulu kat tenet n aku reg kat website tue r. then dpt free trial sample untuk toner n krim. tp skrg dah xde trial sample tue.

masa aku beli, hada labo nie ada produk utk melembap n mencerahkan jer. tp skrg aku ase dah ada mcm2 produk dah. boleh tgok kat website tue k. n one more thing, produk ni dijual di GUARDIAN aje. setahu akulah. sbb tmpat lain aku usha mmg xda. jom kita cantik semua. :). tp kena ingat jgak. xsemua produk yg sesuai dgn kulit org, sesuai dgn kulit kita kan. depends r. aku hny nk share. nyte

p/s : ini bkn sponsored post yer. ini mmg dari hati aku sendiri. tulus nk share ngn kengkawan.

Saturday, September 10, 2011

my dream wedding

wah, tajuk xboleh blah. bukan aku menggatal nk wat tajuk ni yer. tp day 11 challenges yg aku buat suruh. so, lyn kan lah ajer. agak3 tgh boring nie. sumpah boring!

umur aku pun dah 23 tahun, isyAllah thun dpan leh  r kwn2 rase nasi minyak aku kan. cheh. hahaha. so, agak kena jgak r tajuk nie ngn aku. boleh r aku pk ckit2 tentang dream wedding aku kan. :)

aku nie bkn anak org berada, n aku pun bkn mengada2. eh, jd pantun lak. bab kawin2 nie, aku just nk sederhana je lah. tp walaupun sederhana, kena r buat elok2 jgak kan. aku ada kawan2, sedara mara. so, of cos everything must be prepared n tidak memalukan diri sendiri lah org kata kan.

kalau dah name 'dream', aku impikan nak buat dlm taman. garden wedding g2. pnuh dgn pokok2, bunga2, wah, very nice kan. if xdpt buat lam taman pun, buat kat halaman rumah pun ok wut. yg penting, aku nk suasana cm taman. which ada pokok n bunga2. duduk lak atas kusi panjang, ada karpet bulu2 kat bawah. wrna putih ag cntik. like a princess waiting for his prince. nice2.


lebih kurang cengginilah. cntik x? cntik kan. tp xtau r dpt jd kan kenyataan ke x. gmbr nie da lme aku smpan lam lptp. xtau knape. mmg suke sgt2 tgok gmbr nie. duduk ngn family, kwn2 bergmbar. mesti cntik giler kan.

untuk baju plak, aku nak yg cntik n suci g2. eiher wrna putih or gold lembut. walaupun aku minat pink tp aku xnk baju pengantin pink. kenapa? tah r. n of cos haruslah menutup aurat kan. kita nie org Islam. kalau x, suami jgak yg akan tanggung dosa kan.


untuk gmbar atas nie, aku xberkenan dkt part tudung jer. nmpak leher kan. tp baju mmg aku suke. nice kan. just, aku kne tukar tudung lah. perlu tutup leher n dada tue.  lebih kurang cenggitu lah baju yg aku nak. xhagak3 ko nie! huhu. nama 'dream' kan. dpt jd kenyataan ke x, itu blkg citer..

untuk kek, aku ada 2 option. either cup cake or kek biase. tp bkn biase sgt lah. kek tue haruslah ade seni tersendiri yg bikin kek tu nmpak cm katil ke bende lain ke. bru r menarik kan. like gmbr di bawah.


mcm knk2 rite.tp aku suka. hehe. ataupun cupcake yg lawa2.


k lah. mlas dah nk bermimpi. agak2 nanti aku kawin, korg dtg tp xsame cm mimpi aku nie. abaikan jelah. jgn byk tny. hehe. tp insyAllah aku akan cuba untuk tunaikan mimpi2 aku nie.

p/s : en. arief, ade beran???

Friday, September 9, 2011

review drama : HEARTSTRINGS

salam frens...

lepas aku bace komen sorg kwn kt entry korean drama terbest, baru aku pasan yg aku jnji nk review after hbis tgok citer. huhu. terlupe. n hari ini aku nk review pasal heartstrings. :)


sinopsis

cerita ni mengisahkan pasal percintaan Lee Shin pelajar jurusan muzik moden n Kyu Won pelajr jurusan muzik tradisional. pada awal citer, Lee Shin ni suka kat cikgu tarian kat university dia n disebabkan satu perkara, Kyu Won jd hamba Lee Shin. n bermula saat tue, mereka jd rapat n Kyu Won jatuh cinta kat Lee Shin. tp Lee shin ni ramai peminat n dia sendiri bersikap dingin kat Kyu Won. sampailah Kyu Won putus asa dan xnk kat Lee Shin lagi.


namun, rupanya Lee Shin plak yg jatuh cinta kat Kyu Won tanpa dia sedar. n dia cuba untuk rebut balik hati Kyu Won. citer nie sgt romantik. ditambah lagi Lee Shin penyanyi lam citer nie. n lastly dorg kapel jgak walaupun ramai org xsuke. termasuk adik Lee Shin sendiri.

citer nie jgak berkisar tentang persembahan muzikal untuk menyambut 100th anniversary UNi dorg. n Kyu Won terpaksa berebut watak heroin utk persembahan itu ngn sorg lain. mcm2 konflik r timbul. akhir2 citer, dorg clash sbb Lee Shin sakit tgn n die xnk Kyu Won korbankan amsa depan demi dia.



adakah Kyu Won akan jd heroin utk persembahan tu? adakah hubungan cinta dorg akan bersmbung balik? yg tue korg kena tgok sendii. ceh!. mcm nk promote je kan. haha.
************************

bagi aku awal2 citer nie mmg agak best r, tp bile dah last2 dah jd cm boring ckit.
citer nie mcm plot xbyk. byk berkisar lam uni dorg jer.
n motif citer pun pasal persembahan tahunan dorg jer.
bg aku, setakat 3.5/5 je lah.
tp if korg minat pelakon yg ensem tue, boleh r tgok.
heroin die nie heroin citer u r beautiful.
hero lak hero no 2 lam u r beautiful.
so, boleh r tgok. xde r mengecewakan.

p/s : bye. :)

Thursday, September 8, 2011

memoir cinta #5 ( rupa tidak menjamin kebahagiaan))

salam frens...

last episod, aku ada story pasal aku g PLKN kan. pemergian aku ke sana betul2 bagaikan satu rahmat. sebab pergi ke sana lah aku jumpa someone n sbb dia lah jgak, aku sudah mampu lupakan exbf #3 aku. tp someone yg aku jumpa tue bkn exbf #5 aku. kami kwn jer. smpai skrg... :)

*************************


aku sampai kat kem PLKN tue awal januari 2006. kem nie di negeri PERAK. masa awal2 kat cni, aku ada sorg kwn baik jer, L. die tinggi, cntik, putih n baik. no wonder rmai org suka dia. masa tue aku masih dgn NL, so aku xda r gedik2 ngn lelaki kan. walaupun ada jer yg cuba ngorat2 aku. chinese pun ada tau. 

one day, kwn aku L nie bgtau aku yg die suka someone. so, L selalu r usha2 lelaki itu. aku gelarkan dia AI. disebabkan aku selalu ngn L, so aku pun selalu r tgok AI ni n lame2 aku ase cm tertarik gk kat lelaki nie. die xde r hensem sgt. tp die ada sumthing yg boleh buat org suka die. PERWATAKAN dia! sgt nice. tp aku diam je lah. sbb L dah minat dia kan. nanti if L tau, mesti dia kate aku ape pulak kan. sampai r one day, L balik dorm dgn muke sedih.

me : kenapa monyok je nie?
L : sedih r. td AI bgtau kat S yg dia da ada awek n syg gile awek die. dia ckp, jgn ada sape2 suka dia.
me : (shocked) bia benar? patut r die selalu bergayut. erm. xpelah. ko pun da ade pkwe kan. lupe kan lah dia.
L : kan. xpyh r minat AI lagi. poyo! haha. 

actually, aku pun kecewa jgak dengar. so, sjk hr tue aku dah xusha AI lagi. n masa tue lah aku ternmpak seorang lelaki. cute giler!! menurut kwn2 aku, selain AI, lelaki cute nie pun antara yg ramai peminat jgak. slh seorang peminat die is H yg suke cari pasal ngn aku. serius aku xfhm pmpuan tue. selalu trik muke if tgok aku. apa yg die xpuas hati pun aku xtau. so, aku pun selalu pndg2 si cute nie smpai r one day die perasan n senyum kat aku. 

lepas aku gaduh ngn NL n putus. aku pun hntr surat kat si cute nie n ckp suke tgok die. aku xde r niat nk kapel ke ape. tp die rep ckp die pun suke tgok aku n nk serius ngn aku. tp ada satu ayat die buat aku terfikir.

" if awak minat sy sbb sy cute. awk rase boleh bertahan ke hubungan kite? sbb awk suke sy sbb rupa sy. if one day awk jumpa lelaki len yg ag cute dr sy. awk mungkin tinggalkan sy kan? erm. tp sy hrp awk setia n xmcm tue. "

walaupun ape die ckp mmg btol tp aku pun xtau knape. masa tue aku btol ase nk memiliki die. mgkin sbb aku ego n nk tunjuk kat si H tue. lepas aku kapel ngn die or SN, mmg aku hepi. die care sgt. malah mase valentine, die bg aku gelang ag. tp aku perasan ada satu mata yg xberkenan ngn hubungan kami. malah, setiap aku berjalan aku selalu perasan lelaki ni ada jer di sekeliling aku. nk tau sape? AI. pelik kan????

SN nie mmg selalu ada ngn aku smpai kdg2 aku jd rimas. masa belajar kayak, SN payungkan sbb panas n dr jauh aku nmpak AI renung tajam siap mengamuk ag. marah og xtentu pasal. tp aku xfhm pape. smpai r one day, ade seorang kwn pmpuan dtg jumpe aku n bisik sumthing yg buat aku terkejut besar.

Sh : if i tell u sumthing. u jgn terkejut yer.
me : ?? ape? tell me now.
Sh : erm. AI suka u tau. dah lame.
me : wut??? act, i suke die dulu tp die ckp die ada awek kan. L gtau i. dats y, i kapel ngn SN.
Sh :la. yeke? die frust u kapel ngn SN. die selalu mrh2 if nmpk u ngn SN. tp die pesan jgn gtau sape2. n die mmg xnk u tau. tp i xsggup da simpan rhsia nie.
me : its ok. thanks shan.

sejak mlm tue. 100% hati aku berubah. truly aku kejam. trus aku ase xnk kt SN. aku mula menjauhkan diri ckit2 dr die. AI plak selalu jer dtg kat aku if aku duk sorg2. disebabkan kami same2 dr MRSM so, kami jd byk topik n aku mmg seronok smbg ngn die smpai SN perasan n mula cemburu. smpai r kami kne buat latihan kuminiti n kami dipecah2 kpd byk kumpulan. n xsgka. aku sekumpulan ngn AI, kump 6. SN kump 5. mula2 SN mmg dah xkeruan tp bile diberitahu kump 5 & 6 akan bergerak sekali bru die lega. tp AI plak buat muke xsuker.

ditempat khidmat komuniti, AI selalu dpt sekumpulan kecil ngn aku. n kwn2 die mesti buat smpai SN xdpt ngn aku. mlm2 time pembentangan, AI mesti duk sebelah aku, smpai aku mula gaduh2 ngn SN n akhinya aku mitak putus. SN jd diam n moody. sume org duk kate yg AI telah rmpas aku dr SN. truly aku ase, akulah jahat dlm citer nie tp nk buat cmne, hati aku mmg dh xde SN. aku jd mkin rpt ngn AI, die pun dah xde gayut kat fon. tp aku xpernah r tnye die pasal awek die. 

hinggalah one day. aku moody n ter' sound' AI nie. die terasa n trus xnk bckp ngn aku. die pnah ckp kat aku die xmerokok tp ptg tue aku nmpak die merokok. aku pk sbb die bengang kat aku. tp upenye btol. die tipu aku selamenie. aku msg n pujuk die. n mlm tue, aku luah segalenya..

me : erm. ada org ckp awk suka sy? btol ke? 
AI : btol dulu. tp skrg...
me : knapa skrg? sbb sy pnah kapel ngn SN. awk dah xboleh trima sy skrg?
AI : bkn sbb tue. tp.. kita kwn jelah yer. if kite kapel, kite putus. kite dah xkn berhubung. if kite kwn, smpai bila2 kan.

aku sedih sgt sbb die reject aku. aku tau die reject sbb die da awek. tp nape die xbgtau aku? aku redha. walaupun satu PLKN tue anggap kami kapel tp hny kami berdua tau status kami. hanya kawan. mmg aku bersalah kat SN, n ini mungkin blasan aku . tp aku hepi dpt knal n kwn rpt ngn AI. smpailah hbis PLKN. aku balik ngn single. tp masa tue, dlm hati aku ada AI. n aku tau, aku juga ada dlm hati dia.

*******************************
smpai skrg aku masih kwn ngn AI nie. aku pun ade jumpe die mase kat tg.malim. kakak die tinggal sane. btol ckp die, kalau kami kwn, smpai bila2. :). oh, ya! lpas hbis PLKN,die ade col aku one day tue. die ckp die da clash ngn awek die. die kate, sejak die kenal n suke akulah, perasaan die da xde kat pmpuan tue. tp... kami ttp KAWAN. kawan smpai bila2. i miss u fren.



p/s : rupa tdak menjamin perhubungan ok!. walaupun ko xcntik or xensem tp kalau perwatakan ko menarik n ko baek. pasti ramai org suka ko. bye!

Wednesday, September 7, 2011

#ww 5 : my fav place to eat.

Day 10 – A photo of your favorite place to eat


tamak haloba betul. hr nie saja ade dua wordless wednesday. tp xkesah la kan. hehe. gmbr laen2 ape.
yg nie #ww gabung dengan challenges. dah lame tinggal challenges. hr nie smbung balik ok!


where is my fav place to eat?????


the answer is.......
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.




penat aku godek2 lappy cr gmbr mkn kat pizza. gmbr yg bberapa tahun dulu nie jgak yg jumpe. hehe.

p/s : abaikan muke aku yg sgt xsekata itu, haish. skrg dah ok. hehe

#ww 4 selamat hari raya



"selamat hari raya, maaf zahir batin" 
gmbr nie hr ry ke2.

Monday, September 5, 2011

bcos i miss u (Bogopabogo)

~ bcos i miss u ~




Neul ttoggat-eun haneul-e neul gat-eun halu
Geudaega-eobsneun geos malgoneun dallajin ge eobsneunde
Nan bonaen jul al-assjyo . da namgim-eobs-i
Anijyo , anijyo , nan ajig geudaeleul mosbonaessjyo .
Geuliwo geuliwoseo geudaega geuliwoseo maeil nan honjaseoman geudaeleul buleugo bulleo bwayo .
Bogopabogo paseo ge udaegabogo paseo ije nan seubgwancheoleom geudae ileumman buleu neyo , oneuldo .
Haluhaluga jug-eul geosman gat-eunde eotteohgehaeya haeyo ?
Saranghae sarang haeyo . geudaeleul sarang haeyo . maljocha mosha goseo geudaeleul geuleohge bonaess neyo .
Mianhae mian haeyo . nae mal-i deullinayo ? dwineuj-eun nae gobaeg-eul geudaendeul-eul su iss-eulkkayo ?
salrang haeyo.

**************************

Alway the exactly same sky and always the same day
Only thing that is different is that you are not here
I thought I've let you go. Without anything leftNo, no. 
I still haven't been able to let you go

Longing for you, I am longing for you. Because I am longing for you, 
I call you and call you by myself everyday
Missing you, I am missing you. Because I am missing you, 
now I just call out your name like a habit. Even today

Day by day, I feel like I am dying, so what could I do?
Love you, Love you. I love you. Without even being able to tell you these, 
I've had to let you go like thatSorry, I am sorry. Can you hear me? 
Could you be able to hear my late confession?
I love you
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...