CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, September 14, 2011

cantik itu subjektif tp kita harus berusaha utk cntik!

assalamualaikum n selamat mlm semua.

tajuk mcm ko-ingat-ko-cantik-sgt!!!  haha.  aku tau aku xdalah cntik pun.  just aku nk share something ngn korg semua. bende baik nie patutlah share kan. so that semua boleh jd cntik. :)

dulu masa aku belajar, setiap kali balik kg. my mum n my cousin mmg akan selalu jd pengkritik ttp muka aku. dan aku mmg dah lali r dengar ayat.

"asal muka berjerawat nie?"
"nie pakai ape smpai muka berminyak?"
"org lain muka licin jer, cntik jer. mu nie muka mkin teruk!"

sangat sentap3 ok. sirius rase mcm xnk balik kg. muka aku sebenarnya tahap sederhanalah tp kdg2 bila naik jrwat. jd truk la. time ok, ok. xstabil cenggitu. tp i admit yg muka aku makin teruk masa aku kt upsi. bermula sem 2 rasanya. maybe salah aku jgak sbb suka tukar2 produk. tp bg aku, for wut aku nk stay pada satu produk, hbiskan duit sdgkan lgsung xmemberi kesan. so sbb tulah, aku asyik pakai ini, pakai itu n so on.

one more thing, aku nie kalau beli produk mesti satu set. pencuci, toner n krim. xdalah setakat try pencuci dulu lah. krim dulu la. mmg xda. harus satu set! knapa? tah, aku xda jwpn gk. so, bile muka makin truk, rase cm nk keluar rumah pun malas. pg kelas lagilah. malu bila org asyik tny n tgur.

sekarang??? Alhamdulillah, sejak sem 6 haritu. aku dah jumpa satu produk terBAEK. walaupun aku spend plus minus RM150 satu set tp aku mmg puas hati. walaupun mula2 mmg gamble jer, maen beli jer n lgsung xpk if xelok, aku akan menyesal sbb duit dah spend byk. tp syukur sgt2, produk itu bagus. wink wink.

sejak hr tu smpai r skrg, if jumpa sedara-mara dorg mesti ckp;

"eh, muka da xde jerawat r cm dulu. pakai ape ye skg?"
"pipi nmpak tegang n licin. pakai apa yer?"

me : pakai H*******.
mereka : apa tue??? produk siam ke??

oh, bengang ok! aku jd mlas nk gtau org sbb not all yg tau pasal produk yg aku pakai nie. for sure, bkn brg siam. aku anti brg2 siam nie. bkn mengelokkan kulit tp menjahanamkan kulit. maybe yg bertanya aku org2 kg so logik r kot xtau tp ada jgak yg org bndar pun xtau pasal produk nie. kwn2 satu uni aku pun ada yg xtau. erm.. pk jap nk gtau ke x. huhu. ok lah aku gtau. tp b4 tue aku show dulu muka aku b4 pakai n after pakai. jrg aku show muka buruk aku ok! haha

 see the jerawat. muka pun berminyak.

yg nie paling kritikal lah. jerawat di pipi n dahi. muka boleh buat goreng ikan. 
.
.
.
.
sekarang
.
.
.
.




Alhamdulillah. jerawat dah kurang. muka pun dah berminyak. the secret is.

"HADA LABO"


produk nie dr jepun. tiada bhn pengawet n pewarna. xda bau. n mmg good lah. aku mmg percaya produk2 dr jepun nie. walaupun dlm hati aku masih simpan hsrat nk pakai CLINIQUE tp buat masa skrg. aku puas hati ngn produk nie. untuk lebih lnjut, korg boleh cek website die. tekan SINI. b4 aku beli produk nie, aku search dulu kat tenet n aku reg kat website tue r. then dpt free trial sample untuk toner n krim. tp skrg dah xde trial sample tue.

masa aku beli, hada labo nie ada produk utk melembap n mencerahkan jer. tp skrg aku ase dah ada mcm2 produk dah. boleh tgok kat website tue k. n one more thing, produk ni dijual di GUARDIAN aje. setahu akulah. sbb tmpat lain aku usha mmg xda. jom kita cantik semua. :). tp kena ingat jgak. xsemua produk yg sesuai dgn kulit org, sesuai dgn kulit kita kan. depends r. aku hny nk share. nyte

p/s : ini bkn sponsored post yer. ini mmg dari hati aku sendiri. tulus nk share ngn kengkawan.

2 peoples gossipping wif me:

833H4 said...

ooo..aku nk try suggest kat Tiz zaqyah aku la...(kakak aku) ..licin gila ...kang dengan aku2 sekali pakai..

miera pinky said...

try la. bagus. tp if muke berminyak, pakai pencuci n toner je dah cukup. krim seminggu sekali jer, sbb krim die buat muke lambap sgt. if muke ekring, mmg elok pakai krim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...