CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, September 8, 2011

memoir cinta #5 ( rupa tidak menjamin kebahagiaan))

salam frens...

last episod, aku ada story pasal aku g PLKN kan. pemergian aku ke sana betul2 bagaikan satu rahmat. sebab pergi ke sana lah aku jumpa someone n sbb dia lah jgak, aku sudah mampu lupakan exbf #3 aku. tp someone yg aku jumpa tue bkn exbf #5 aku. kami kwn jer. smpai skrg... :)

*************************


aku sampai kat kem PLKN tue awal januari 2006. kem nie di negeri PERAK. masa awal2 kat cni, aku ada sorg kwn baik jer, L. die tinggi, cntik, putih n baik. no wonder rmai org suka dia. masa tue aku masih dgn NL, so aku xda r gedik2 ngn lelaki kan. walaupun ada jer yg cuba ngorat2 aku. chinese pun ada tau. 

one day, kwn aku L nie bgtau aku yg die suka someone. so, L selalu r usha2 lelaki itu. aku gelarkan dia AI. disebabkan aku selalu ngn L, so aku pun selalu r tgok AI ni n lame2 aku ase cm tertarik gk kat lelaki nie. die xde r hensem sgt. tp die ada sumthing yg boleh buat org suka die. PERWATAKAN dia! sgt nice. tp aku diam je lah. sbb L dah minat dia kan. nanti if L tau, mesti dia kate aku ape pulak kan. sampai r one day, L balik dorm dgn muke sedih.

me : kenapa monyok je nie?
L : sedih r. td AI bgtau kat S yg dia da ada awek n syg gile awek die. dia ckp, jgn ada sape2 suka dia.
me : (shocked) bia benar? patut r die selalu bergayut. erm. xpelah. ko pun da ade pkwe kan. lupe kan lah dia.
L : kan. xpyh r minat AI lagi. poyo! haha. 

actually, aku pun kecewa jgak dengar. so, sjk hr tue aku dah xusha AI lagi. n masa tue lah aku ternmpak seorang lelaki. cute giler!! menurut kwn2 aku, selain AI, lelaki cute nie pun antara yg ramai peminat jgak. slh seorang peminat die is H yg suke cari pasal ngn aku. serius aku xfhm pmpuan tue. selalu trik muke if tgok aku. apa yg die xpuas hati pun aku xtau. so, aku pun selalu pndg2 si cute nie smpai r one day die perasan n senyum kat aku. 

lepas aku gaduh ngn NL n putus. aku pun hntr surat kat si cute nie n ckp suke tgok die. aku xde r niat nk kapel ke ape. tp die rep ckp die pun suke tgok aku n nk serius ngn aku. tp ada satu ayat die buat aku terfikir.

" if awak minat sy sbb sy cute. awk rase boleh bertahan ke hubungan kite? sbb awk suke sy sbb rupa sy. if one day awk jumpa lelaki len yg ag cute dr sy. awk mungkin tinggalkan sy kan? erm. tp sy hrp awk setia n xmcm tue. "

walaupun ape die ckp mmg btol tp aku pun xtau knape. masa tue aku btol ase nk memiliki die. mgkin sbb aku ego n nk tunjuk kat si H tue. lepas aku kapel ngn die or SN, mmg aku hepi. die care sgt. malah mase valentine, die bg aku gelang ag. tp aku perasan ada satu mata yg xberkenan ngn hubungan kami. malah, setiap aku berjalan aku selalu perasan lelaki ni ada jer di sekeliling aku. nk tau sape? AI. pelik kan????

SN nie mmg selalu ada ngn aku smpai kdg2 aku jd rimas. masa belajar kayak, SN payungkan sbb panas n dr jauh aku nmpak AI renung tajam siap mengamuk ag. marah og xtentu pasal. tp aku xfhm pape. smpai r one day, ade seorang kwn pmpuan dtg jumpe aku n bisik sumthing yg buat aku terkejut besar.

Sh : if i tell u sumthing. u jgn terkejut yer.
me : ?? ape? tell me now.
Sh : erm. AI suka u tau. dah lame.
me : wut??? act, i suke die dulu tp die ckp die ada awek kan. L gtau i. dats y, i kapel ngn SN.
Sh :la. yeke? die frust u kapel ngn SN. die selalu mrh2 if nmpk u ngn SN. tp die pesan jgn gtau sape2. n die mmg xnk u tau. tp i xsggup da simpan rhsia nie.
me : its ok. thanks shan.

sejak mlm tue. 100% hati aku berubah. truly aku kejam. trus aku ase xnk kt SN. aku mula menjauhkan diri ckit2 dr die. AI plak selalu jer dtg kat aku if aku duk sorg2. disebabkan kami same2 dr MRSM so, kami jd byk topik n aku mmg seronok smbg ngn die smpai SN perasan n mula cemburu. smpai r kami kne buat latihan kuminiti n kami dipecah2 kpd byk kumpulan. n xsgka. aku sekumpulan ngn AI, kump 6. SN kump 5. mula2 SN mmg dah xkeruan tp bile diberitahu kump 5 & 6 akan bergerak sekali bru die lega. tp AI plak buat muke xsuker.

ditempat khidmat komuniti, AI selalu dpt sekumpulan kecil ngn aku. n kwn2 die mesti buat smpai SN xdpt ngn aku. mlm2 time pembentangan, AI mesti duk sebelah aku, smpai aku mula gaduh2 ngn SN n akhinya aku mitak putus. SN jd diam n moody. sume org duk kate yg AI telah rmpas aku dr SN. truly aku ase, akulah jahat dlm citer nie tp nk buat cmne, hati aku mmg dh xde SN. aku jd mkin rpt ngn AI, die pun dah xde gayut kat fon. tp aku xpernah r tnye die pasal awek die. 

hinggalah one day. aku moody n ter' sound' AI nie. die terasa n trus xnk bckp ngn aku. die pnah ckp kat aku die xmerokok tp ptg tue aku nmpak die merokok. aku pk sbb die bengang kat aku. tp upenye btol. die tipu aku selamenie. aku msg n pujuk die. n mlm tue, aku luah segalenya..

me : erm. ada org ckp awk suka sy? btol ke? 
AI : btol dulu. tp skrg...
me : knapa skrg? sbb sy pnah kapel ngn SN. awk dah xboleh trima sy skrg?
AI : bkn sbb tue. tp.. kita kwn jelah yer. if kite kapel, kite putus. kite dah xkn berhubung. if kite kwn, smpai bila2 kan.

aku sedih sgt sbb die reject aku. aku tau die reject sbb die da awek. tp nape die xbgtau aku? aku redha. walaupun satu PLKN tue anggap kami kapel tp hny kami berdua tau status kami. hanya kawan. mmg aku bersalah kat SN, n ini mungkin blasan aku . tp aku hepi dpt knal n kwn rpt ngn AI. smpailah hbis PLKN. aku balik ngn single. tp masa tue, dlm hati aku ada AI. n aku tau, aku juga ada dlm hati dia.

*******************************
smpai skrg aku masih kwn ngn AI nie. aku pun ade jumpe die mase kat tg.malim. kakak die tinggal sane. btol ckp die, kalau kami kwn, smpai bila2. :). oh, ya! lpas hbis PLKN,die ade col aku one day tue. die ckp die da clash ngn awek die. die kate, sejak die kenal n suke akulah, perasaan die da xde kat pmpuan tue. tp... kami ttp KAWAN. kawan smpai bila2. i miss u fren.



p/s : rupa tdak menjamin perhubungan ok!. walaupun ko xcntik or xensem tp kalau perwatakan ko menarik n ko baek. pasti ramai org suka ko. bye!

0 peoples gossipping wif me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...