CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Saturday, September 17, 2011

memoir cinta #6 (cinta monyet zmn sekolah rendah)

salam frens,

bkn aku undur cerita yer. if korg follow memoir cinta nie, last aku pg plkn kan? betollah tue. tp untuk yg #6 nie, byk flashback zmn sekolah rendah r coz he is one of my  primary schollmate. cute x? hehe. tp dgn dia nie, paling sekejap aku pernah bersama. continue reading if u want to know ok!



***********************************

aku habis plkn bulan mac 2006. like i told u in last entry, aku balik dgn SINGLE. fuh, serius rase xpercaya. sbb aku dah lama xsingle ok! 3 hari jer duk kat umah, then pg mrsm amik result SPM. aku punyer r pg lewat, dlm kul 2ptg smpai semata sbb xnak terserempak ngn my exbf #3. tp boleh plak dia betul2 blkg aku masa reg nk amik result. damn! n boleh plak masa ondeway balik umah, die msg suh aku col die. motipp? tp aku col je lah. just tny result n bla3. sekejap je pun.4get it.

sementara nk tunggu panggilan masuk matrik bulan 5, aku mmg goyang kaki je r kat umah. keluar ngn kwn2 n so on. then one day, dpt col dr kwn sekolah rendah.

S : mira, ktorg nk organise reunion. kwn2 masa drjh 6. nk join x?
me : nak........... bila2?
S : dlm minggu dpn. skrg kumpul org n kira budget dulu.
me : ok. nati inform ek.

satu hari tue, aku keluar rumah. pg bandar. masa tgh tunggu mak aku ambil kat tepi jln. aku tumpg kwn separuh jln. aku ternampak seorg lelaki. ensem giler. die pndg aku n then dtg rapat. serius gelabah. masa tue xtau r cane muka aku. excited tp malu.

AF : azmirafazni kan?
me : (terkejut) ya. awk sape ek? cane kenal sy nie?
AF : xkenal ke? smpai hati. kita sekelas drjh 6.
me : Ya Allah. AF kan. serius xcam td. :)
Af : nak no fon. nati sy msg2. ada hal nie.
me : ok2.

actually, AF mmg lost contact ngn sume kwn2 lama. so sbb aku jumpa dia, aku ajak r die pg reunion n dia setuju. ok. flashback jap. masa aku drjh 6. aku mmg minat gila kat AF nie. tp mak ai. dia smbng giler. tp mmg ramai r org minat die, bkn aku jer. masa tue kat kelas, psgn kapel hanya satu je kot. ZZ(lelaki) dan SH(perempuan). dorg je yg kapel, yg laen sume minat2 jer. cam aku gk. tp sbb dlm dwn exam, aku duk sebelah AF n dia lak suka dan mahu meniru aku. so, ktorg jd rapat r ckit. hehe. ok dah.

 masa reunion tue, aku pun pg lah. mmg seronok. jumpa kwn3 yg dah 5 tahun xjumpa kan. masa tue semua r ada. ZZ pun ada. tp SH xda. tp dorg nie dah break masa form 3. ZZ aku tgok mcm dah lain. dulu cm alim2 ckit, tp skrg nmpak nakal2 g2. siap dtg cm nk ngurat2 aku lagi. AF smpai n dia panggil aku jemput die, segan nk masuk katanya. haish. sumpah hepi. kgkwn sume cm pelik tgok kami. tp kami wat rilek jer.

masa reunion tue. ada r 4,5 org bdk lelaki dtg kat aku n sembang2. ayat mengurat bagai. aku lynkan jelah. single kan. ag pun kwn2 lama. AF duk jauh dr aku tp aku perasan r mata dia pndg2 aku. ZZ dan IT mcm serius nk ngorat aku siap nk hntar balik ag. tp aku xterima lah. n then AF dtg tmpat kami.

AF : balik ngn apa jap g? nk suh sy hntar pun boleh.. :)
me : erm... xpalah. mak dtg amik.

aku dah tolah pelawaan ZZ dan IT, xkan aku nak terima pelawaan AF kan. so, lepas reunion tue. hari2 ZZ msg aku. dia nia ada rupa, anak org kaya.tp hati aku mcm xnak r kat die. masa tue aku mmg harapkan AF. tp mcm biasalah die smbong. one night tue, kami msg n satu ayat dia buat aku terus down n kecewa sgt.

" saya single. mana ada awek. truly sy cakap, sy xminat kapel2 nie. kwn boleh. tp kan sy pelik r. cmne sy boleh ingat awk. nama penuh pun ingat. sdgkan org laen. sorg punsy xingat. pmpuan2 nie, sy mmg xpk."

entah knape aku terus give up kat AF n terima ZZ. dah nama org kaya, mmg hari2 la col aku. topup kat aku gk. tp hati aku masih sangsi. ckp ngn ZZ pun mcm xeklas. aku teringat kat kwn aku, SH. die kecewa masa putus ngn ZZ dulu. tibe2 aku ase bersalah n asyik terbayang kemesraan dorg. aku tuisyen sama ngn dorg mase form3 n aku mmg selalu nmpak dorg dating. n atas sebab tu, aku terus mitak putus ngn ZZ. terkejut dia ok!

tau brape lame aku kapel ngn dia??? haha. 3 hari jer. sumpah ase lawak giler. tp mmg aku tobat r. aku mmg xleh amik bekas bf kwn2 aku. aku akan terbayang2 dia ngn kwn aku tue. lam setahun lpas tue, dia ada msg tnye ada peluang ag x untuk die. tp mestilah NO. tp aku kawan ngn die. smpai skrg. 

***************************************
p/s : 2 tahun lepas. AF msg aku. dia kata nak kapel ngn aku. tergamam aku baca msg dia. haha. tp dah terlambat. aku da ada en.arief. so, kami kwn jelah mcm biase. tp yg kelakar die gtau, masa reunion tue. dia rakam aku ngn hp die. cilakak btol! k r. bye frens.

p/s 2 : avoid r kapel ngn bekas kekasih kwn kita. sumpah xbest!



0 peoples gossipping wif me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...