CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, October 26, 2011

WW #7 ( bila dah free hair)









JANGAN TERKEJUT KAWAN2... GAMBAR2 DI ATAS BUKAN AKU.
DIA NIE LOUISE ANASTANYA.
RAMAI ORG KATA MUKA CAM AKU... YEKE? HAHAHA

AKU KAT BAWAH NI YER. :p



P/S : XSAMA KAN? AKU LAGI CUN. HAHA

motif aku type hruf besar sume kat atas!!!



Tuesday, October 25, 2011

i believe....



i believe in pink.
i believe that laughing is the best calorie burner.




i believe in kissing, kissing a lot.
i believe in being strong when everything seems to be going wrong.
i believe that happy girls are the prettiest girls.


i believe that tomorrow is another day and
i believe in miracles...
~Audrey Hepburn~










kadang2 waktu gembira,


kita mahu terus hidup di dunia...


n merasakan sungguh bertuah dilahirkan di dunia skrg.


tapi kadang2 waktu berduka,


kita mahu pergi tinggalkan dunia...


n merasakan sungguh malang kita di dunia ini.


tapi kita harus sedar,


hidup memang takkan selalu gembira...


hidup takkan selalu berduka..











Saturday, October 22, 2011

Short term goals for this month and why?

salam frens...

bertemu lagi lpas seminggu kot aku x update post.
yg dah tau, xpelah. yg xtau nk gtau yg aku sgt bzzz....
walaupun keje hnye kul 7pg - 1.15tgh
tp pnat mengajar nie hny org bergelar GURU jer tau okeyh.

ok. kli nie nk share goals untuk bulan nie.

1. fyi, aku akan mengajar smpai 3 nov jer. so untuk bulan nie aku harapkan aku dpt MENGAJAR dgn baik tnpa MC sehari pun. malah dpt HABIS kan dgn jayanya. kalau berTUAH, thun dpan dpt lagi. sonok ok mengajar nie. disamping dpt cr pengalaman, dpt r jgak mendidik anak bgsa.



2. dapat LESEN kete. yg nie act untk goal bulan depan tp sbb tinggal 8 hari ag. kite kire aci la kan. oh, korg mesti terkejut y aku masih xde lesen padahal dah lame kot hbis belajar. sila tny cikgu yg incharge aku. sgt #$%&^^&&. abaikan.

3. meNAMBAH berat badan. yg nie dah lame kot aku jdkan goal. tp xtercapai lagi/ tapi bulan nie aku mmg makan byak hari2. nasi 3x ok. hope berat aku naik r. esok ingat nk timbang kat sekolah. doakan berat aku naik ok. 40kg pun ok lah. erkk...

4.  erm.. nantilah sambung. MALAS> hahahah

p/s : 2minggu ag nk hbiskan ngajar. chaiyok2 mira. :)

Monday, October 17, 2011

something i don't live without

ini day 15 punyer challenge. fuh. punyer la lame baru aku smbung kan.
truly bz skrg... dulu mase xkeje, bosan tahap gila.
sampai hari2 aku apply keje.
skrg!!! xsabar nk bhnti keje. :p

ok. JOM geledah beg aku skrg. tgok ape brg2 yg wajib ade lam beg aku.

1. handphone


- yang nie wajib r kan. ke ade lagi yg xde hp skrg??? hp nie ibarat nyawa aku lah. kalu xde, mmg xtau r nk kate.

2. purse.
- ok. aku mlas nk tunjuk purse buruk aku. huhu. buruk2 pun aku syg ok. wajib wrna PINK. huhu.

3.  note dan pens ( biru n merah)
#google

- aku mmg wajib ade satu buku nota lam handbag. dah jd cam tebiat kot. kdg2 aku tulis perbelanjaan aku lam tue. kdg2 aku tulis perasaan aku. n mcm2 r. pen tue jd wajib r kan. kalau x, nak menulis dgn ape kan??

4. kalkulator



- ok. sila gelak sekuat hati. haha. aku pun xtau knape. mmg kalkulator mcm dah wajib brg lam beg aku. kalau kecik xpekan. nie besar gedabak. kdg2 kalau aku teringat jer, aku buang. like pg dating ke kan. tp biasenyer aku mmg bwk r. motiff????? tah. sbb aku CIKGU MATEMATIK kot. hahahahah

5. eye glo  moist.
-WAJIB. benda nie mmg aku bwk jer ke mana. n of cos untul contact lens user r kan. aku suka sgt pakai ni. mata jd segar jer. 

6. hand sanitizer

- sejak aku duk U lagi. aku mmg ade benda nie. n smpai skrg jd cm addicted lak. setiap masa nk cuci tgn gune nie. skrg nie dah botol ke3. huhu. n aku mmg pakai brand CNI. best. try lah. 

7. brg2 makeup
- yg nie aku xperlu captured kot. dah nama pmpuan cmfirm ade kan. mcm aku, aku hanya bawak COMPACT POWDER (MIAMI) , LIPSTIK (AVON) jer... huhu. tue pun jrg pakai balik. bwk jer manjang..

8. perfume

- aku mmg letak one drop perfume ni lam beg. just untuk kes2 kecemasan je r kan. tp mmg jrg r gune jgak. aku beli sebotol je pun, just mmg nk ltk lam beg. aku suke miracle n delicious. beli gilir yg nie jer. tp dah lame kot xbeli sbb d alme jgka x usik yg lam beg nie. so, xpelah. yg penting ada. :p

9. plaster

- yang ni pun dah jd cm tebiat jgak. aku mesti beli sepeket n ltk lam beg. kesnnya aku kan suke beli kasut. dan2 lepas beli mesti nak pakai. so, melecet r kan. plaster r penyelamat. huhu. so,mmg berguna n wajib ada untuk aku.

brg2 lain cm tisu, payung, gula2 ke mmg ada jgak aku bwk tp xdelah cm wajib. tp selalu r ada. lebih2 ag musim panas skrg. nk sumbat byk2 kan, roboh bahu aku nk pegang beg tue kan. so, dah cukup r kot yg aku senarai tu. what about ui???





Wednesday, October 12, 2011

WW #6 : outing with ex-zainabian frens...





p/s : venue : selera cik siti dan taman tengku anis.
date/day : 9 oct 2011 / sunday


Monday, October 10, 2011

Kontes JellyBell's Room

salam frens...


lepas tgok entry kat blog someone pasal contest nie. terus gelupur ase nk masuk gk. huhu. hadiah die dapat contact lens tau. boleh pilih sendiri lagi nk colour ape. so, sape2 nk join KLIK gmbr bwh yer. jom join ramai2.



ok. kat bawah ini gmbar saya... :)


saya pakai lens brown nie. cntik kan mata bile pakai lens? tp xpernah try dr brand JellyBell's lagi. saya pakai lens dr f5 ag.. :)

nama kat fb : azmirafazni azmi 
warna lens pilihan : sparkling grey.

ok. thanks. jom join ramai2.

p/s : first time join contest ni. huhu

Sunday, October 9, 2011

a tv show i'm ( currently ) addicted to.

salam frens...

ini day 14 challenge. dah lame aku peram sbb aku mmg xsempat nk tgok tv skrg. 
sejak2 da keje r nie kan. so, aku gtau tv show yg dulu boleh? aku mmg addicted giler... tp skrg dah hbis lah. kira aci la yer..

teka citer ape???




taraa...............










kumpulan fav aku mestilah.... JOZAN.




ok. tue jer. mlas ckp pnjg. aku bet ramai yg addicted ngn show ni gk kan? 
jom high five.. huhu. 

k. nyte. salam.




Saturday, October 8, 2011

memoir cinta #7 (materialistic! am i?)

sejak aku kecik lagi. ceh. mmg aku suka lelaki berkulit cerah. n mmg boleh dikatakan semua exbf aku b4 nie mmg kulit cerah. n no wonder lah aku pernah ter'suka' kat lelaki lembut mase form 2 kan. tp yg #7 nie sumpah gelap. smpai aku sendiri bila pk balik, ye ke aku suke dia ni? ke sebab...............


******************************************

still in year 2006. aku pun xfhm nape tahun nie cinta aku mmg xmenjadi. dari NL (exbf #4) smpai r skrg. xde yg lekat. maybe sbb aku terlalu obses ngn yg #3 kot smpai aku jd cmni. serik!! maybe jgak. so, after aku putus ngn yg #6,ZZ. aku kembali single. kembali bosan. huhu. tp ok r ckit dr xeklas kan.

one day. adik bgsu aku maen fon n tertekan no. sorg lelaki, SY. aku rebut fon terus letak. mmg gelabah. SY nie kwn sekolah aku dulu. merangkap kwn kpd Am (ex #3) tp walaupun satu sekolah, aku mmg jrg berckp ngn die. aku selalu jer lepak ngn AM n kgkwn die dulu. mmg ramai kgkwn die yg suke sembg2 n rpt ngn aku tp tidak SY. die mmg xpernah tegur aku. stakat senyum n diam jer. rupa ok lah, mmg stylo esp bab rmbut. tp die gelap. sgt. huhu.

aku cek hp, smpt connect upenye. aduh. so, aku msg die. skadar say sori.

me : SY, sori. adik maen fon td. 
Sy : its ok. tp awk sape yer?
me : erm... miera. knal kan. ex-AM.
SY : oo..mira. kenal2. 

sjk hari tue. hari2 kami msg. aku pun xsgka, die sgt nice. n then, kami jnji nk jumpe. die dtg amik aku ngn kereta. kami pg mkn2 n mase tue aku pasan yg die agak MEWAH. mase tue kami same2 goyang kaki kat umah sbb tunggu matrik kan. tp die da ade kete sendiri, siap selang hari kuar jln2 n blnja aku mkn. aku pun risik2 la. upenyer b4 ayah die meninggal, ayah die da wasiatkan rumah n kereta untuk setiap anak. beruntunglah kan die. aku pun pernah tgok rumah die. 

one nite tue die msg gtau die suke aku. aku diam. comfuse! oh, lupe nk gtau. die da ade awek. awek mase zmn skul lagi. tp menurut seseorg, awek die curang. ade lelaki laen. tp still xberpisah sbb takut kat die. die nie kn agak gangster ckit. huhu. aku pun takut. pernah sekali mase traffic light, ade lelaki kete sebelah jeling2 kat aku. trus die angkat besi n tunjuk kat laki tue, mengucap aku. besi mmg sentiasa ada kat kaki die. haish.

mase tue aku terfikir. rupe n perangai mmg bkn taste aku. dah r die da ade awek. tp hati aku mcm nk terima die. aku btol2 comfuse. ke aku nie gile harta die??? n xtau r setan ape merasuk, aku terima die. as a second gf. gila! yer, aku bahagia ngn die. lam seminggu, 3,4 kali kami jumpe. sehinggalah one day tue aku tanye die.

me : awk. awk ok ngn NH ( awek first die) ?
SY : erm.. nape tny?
me : sajer. bersalah lak ase. tp..
Sy : xpyh ase bersalah. erm.. 
me : awk tau die ade laki laen blkg awk? sy bkn nk burukkn die. tp nie ade org gtau.  
SY: tau. act, sy n die da mcm xde pape. sy xkesah pun sy ade awk kan.
me : erm. kalau awk ok ngn die. cmne ngn sy?
SY : sy serius ngn awk. dr awl lagi. sy da tau lame psal die n laki tue. just mlas nk gtau awk.

lpas hari tue. kami makin ok. bile dpt panggilan matrik. aku dpt kat negeri Pahang tp die dpt kat negeri lain. mase tue die ade gtau yg AM dpt same ngn aku. aku diam jer. die ckp die akan dtg lawat aku sebulan sekali. aku hepi sgt. wlpun lam hati masih belum totally luv him tp aku tau lame2 aku akan mmpu cinta die.

sejak masuk mtrik. awal2 hbngan kami ok. hari2 cntact. tp lame2 die mule xcntact aku. msg xrep. col xangkat. sumpah aku cuak. sedih pun ade. lam hati aku mmg pk die ade girl lain. bile die col or msg, mmg ktorg gaduh2. smpai r satu hari die col gtau da smpai kat kuantan. terkejut aku. trus aku bergegas bersiap n g kuantan. hepi sgt dpt jumpe die n yg pnting die tunaikan jnji nk trun cni sebulan sekali.

ktorg spend sehari bersama. ptg aku balik mtrik lah sbb mlm tue die nk balik mtrik die da. mase atas bas, tibe2 ade sorg laki ensem duk sebelah aku.

SN : hye. mtrik phg? 
me : yer. (senyum)
SN : dtg cni jumpe sape? pkwe?
me : erm.. a'ah.
SN : die mtrik lain ke?
me : aah. die mtrik &*%^&$%.
SN : wow. snggup die dtg. tp kan, ase cm xlame awk ngn die.
me : nape? xbaek ckp cmtue.
SN : kalau da jauh cmni. mesti die jumpe girl laen. tp awk jgn bmbg. abg ade. nati papehal, msg abg ek. n no abg.

bile smpai mtrik. laki tue trun sekali. terkejut aku. rupenye die mtrik same ngn aku.tp die REPEAT. patut r nmpak otai n berusia ckit. tp die ensem. aku lyn je lah.

lpas hari tue. SY makin berubah. lgsung xhubungi aku. hmpir sebulan. aku sedih. n kami kerap gaduh. die bg alasan xde duit nk topup. tp kalau die boleh msg aku lam 10 msg n then stop. bulan dpn lak. logik ke? xkn topup rm1. mase tue xde share2 lagi. aku mule berkawan rpt ngn abg SN tue. malah aku gtau die aku da putus ngn SY. aku selalu gk kuar ngn die g kuantan. tp setiap kali SY msg, kami gaduh2 n last baek.  walaupun aku dah mintak putus berkali2 tp die ttp xnk lepaskan aku.

mase tue jgak aku rpt ngn sorg laki ( #8). next aku citer lah. tp aku still xbreak ngn SY. kemudian, hbngn ngn SN xmenjadi sbb si #3 aku kacau. die kan gila talak. aku pernah citer dulu kan. lastly aku kwn ngn yg #9, n mase tue aku tukar no tnpe bgtau SY. aku mmg dah tawar hati kat die. tp bile aku putus ngn #9, aku pakai no lame n SY col. kami gaduh2, n die ckp die tau pasal sume kegiatan aku kat sane. tp walau apepun die ttp maafkan aku n xnk lepaskan aku.

aku jd keliru. die cntact aku sebulan sekali. aku syak die ade pmpuan laen. tp nape die xnk lpaskan aku. padahal lam hati aku mmg dah zero kat die. aku comfuse nk percayer atau x kat die. tp menurut die, die mmg xde pmpuan laen n setia kat aku. tp aku btol2 susah nk cayer. lastly aku kenal ngn #10. mase tue awal tahun 2007 dah. n mase tue, hati aku tekad. n aku msg n bgtau kat SY yg aku da ade laki laen.

SY : sy mmg syg awk. xsgka awk ttp nk tinggalkan sy. sy mmg xnk lepas awk.tp bile awk da ade laki laen. sy redha je lah. tp percayerlah . sy xde pmpuan len. sy btol2 xde duit nk topup. business family prob skrg. tp apepun sy doa yg terbaek buat awk. kalau ade pape, carilah sy ok.

sayu jgak aku dgr. tp mybe bkn jodoh kami. aku mmg xleh bf cntact sebulan sekali ni. so, kami putus. tp aku ngn die xgaduh. still msg2 mase kat U dulu. n bila flashback balik pasal ktorg dulu. die ttp tegaskan yg die mmg xcurang kat aku. akud diam jelah. skrg pun die da ade awek laen. aku doakan die bahagia gk.

****************************************

p/s : bile aku flashback cmni. bru aku pasan. aku kuat btul rmpas bf org. CILAKAK!! see, xpernah menjadi hbngan yg mcm nie. so, jgnlah rmpas bf org ok. cari yg solo2 cm korg jgak. huhu. Salam. peace.

Wednesday, October 5, 2011

unlock security code for FREE

salam frens...

ni nk share something yg sgt3 berguna ngn u oll semua.
minggu lepas adik aku wat balik fon.
fon yg dah setahun kot menghilang n baru jumpa.

alkisahnya, tahun lepas die bwk fon nie g sekolah asrama die lah.
tah camane hp tuh hilang. of cos lah ayah aku mrah kan.
tp mrah ckit2 je la. dh nk hilang. cmne nk buat kan.
so, minggu lepas tetiba die wat balik.
oh, ya! hp tue nokia 6100. hp murah jer.
tp masa beli 3 tahun lepas ase hrga masih mhallah.



menurut adik aku, hp nie dipakai oleh seseorang
n bile die tanya, org tue kate jumpe lam sebuah bilik study ape tah.
so, dgn penuh keYAKINan, adik aku kate hp die. haha
mulenye org tue xnk bg... tp lastly bg gak.
TAPI.....

die xnk bgtau security code. cis!!!!!
kami pulak yg mmg jakun teknologi nie.. haruslah xtau nk buat cmne kan.
tp aku tau lah, kedai fon leh buat.
bayar je rm15, setellah kan.....
tp kami bengang r kat budak tue.
MOTIFF ko xnk bgtau???
xnk bg kami gune???

ting.....
aku chat ngn seorg kwn semalam..
n then die suh aku search mr.google jer.
cari MASTERCODE untuk fon tue..
just gune no IMEI fon jer. yg tue tekan *#06# dapat r no tue.
so, lam setengah jam aku cari, maka jumpa lah..

so, if korg terlupe security code. buat jer cam aku yer. FREE.

klik SINI. 

address die cam pelik kan tp xkesah r. asal membantu. wat de hal kan? selamat mencuba.
:
p/s : ke semua og da tau? aku jer yg jakun.baru tau. hahaha. ABAIKAN. :p

Saturday, October 1, 2011

pictures of my fav band/ artist

salam frens... day 13 challenges

bercakap pasal band/artis haruslah adakan. xlogik r xada. so, sebab aku tamak haloba. nk letak banyak2. haha. aku upload secara rawak so tidak tersusun yer. jom2 usha. high five if same k.

vic zhou. aku mmg suka dia. muka die pnuh tnda tnye n unik lah.

 avril nie mmg aku suka dari kecik lagi. kaset2 die aku beli ok dulu.
punyer lah minat. die pun cntik!.

 alexis bledel. yg rapat ngn aku tau r kot aku minat die nie.
wlaupun xglamer sgt tp die cntik n berbakat.
tgok r gilmore girls xpercaya.

 oppa......... hehe. jang geun suk.
my fav artist. suke giler3 kat die nie.

 asyik korea jer nie. x hagak2 gak. haha
kim hyung joong. comel kan.
suara pun sedap.

lindsay lohan. aku suka filem2 die.
walau die teruk n akhlak xelok.
tp die berbakat.

huh. baru kuar artis msia. aku suka akak erra nie.
die cntik giler!!!!

lelaki. abg zizan lah. kenapa?
entah..... lawak kot.

p/s : bye. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...