CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Saturday, October 8, 2011

memoir cinta #7 (materialistic! am i?)

sejak aku kecik lagi. ceh. mmg aku suka lelaki berkulit cerah. n mmg boleh dikatakan semua exbf aku b4 nie mmg kulit cerah. n no wonder lah aku pernah ter'suka' kat lelaki lembut mase form 2 kan. tp yg #7 nie sumpah gelap. smpai aku sendiri bila pk balik, ye ke aku suke dia ni? ke sebab...............


******************************************

still in year 2006. aku pun xfhm nape tahun nie cinta aku mmg xmenjadi. dari NL (exbf #4) smpai r skrg. xde yg lekat. maybe sbb aku terlalu obses ngn yg #3 kot smpai aku jd cmni. serik!! maybe jgak. so, after aku putus ngn yg #6,ZZ. aku kembali single. kembali bosan. huhu. tp ok r ckit dr xeklas kan.

one day. adik bgsu aku maen fon n tertekan no. sorg lelaki, SY. aku rebut fon terus letak. mmg gelabah. SY nie kwn sekolah aku dulu. merangkap kwn kpd Am (ex #3) tp walaupun satu sekolah, aku mmg jrg berckp ngn die. aku selalu jer lepak ngn AM n kgkwn die dulu. mmg ramai kgkwn die yg suke sembg2 n rpt ngn aku tp tidak SY. die mmg xpernah tegur aku. stakat senyum n diam jer. rupa ok lah, mmg stylo esp bab rmbut. tp die gelap. sgt. huhu.

aku cek hp, smpt connect upenye. aduh. so, aku msg die. skadar say sori.

me : SY, sori. adik maen fon td. 
Sy : its ok. tp awk sape yer?
me : erm... miera. knal kan. ex-AM.
SY : oo..mira. kenal2. 

sjk hari tue. hari2 kami msg. aku pun xsgka, die sgt nice. n then, kami jnji nk jumpe. die dtg amik aku ngn kereta. kami pg mkn2 n mase tue aku pasan yg die agak MEWAH. mase tue kami same2 goyang kaki kat umah sbb tunggu matrik kan. tp die da ade kete sendiri, siap selang hari kuar jln2 n blnja aku mkn. aku pun risik2 la. upenyer b4 ayah die meninggal, ayah die da wasiatkan rumah n kereta untuk setiap anak. beruntunglah kan die. aku pun pernah tgok rumah die. 

one nite tue die msg gtau die suke aku. aku diam. comfuse! oh, lupe nk gtau. die da ade awek. awek mase zmn skul lagi. tp menurut seseorg, awek die curang. ade lelaki laen. tp still xberpisah sbb takut kat die. die nie kn agak gangster ckit. huhu. aku pun takut. pernah sekali mase traffic light, ade lelaki kete sebelah jeling2 kat aku. trus die angkat besi n tunjuk kat laki tue, mengucap aku. besi mmg sentiasa ada kat kaki die. haish.

mase tue aku terfikir. rupe n perangai mmg bkn taste aku. dah r die da ade awek. tp hati aku mcm nk terima die. aku btol2 comfuse. ke aku nie gile harta die??? n xtau r setan ape merasuk, aku terima die. as a second gf. gila! yer, aku bahagia ngn die. lam seminggu, 3,4 kali kami jumpe. sehinggalah one day tue aku tanye die.

me : awk. awk ok ngn NH ( awek first die) ?
SY : erm.. nape tny?
me : sajer. bersalah lak ase. tp..
Sy : xpyh ase bersalah. erm.. 
me : awk tau die ade laki laen blkg awk? sy bkn nk burukkn die. tp nie ade org gtau.  
SY: tau. act, sy n die da mcm xde pape. sy xkesah pun sy ade awk kan.
me : erm. kalau awk ok ngn die. cmne ngn sy?
SY : sy serius ngn awk. dr awl lagi. sy da tau lame psal die n laki tue. just mlas nk gtau awk.

lpas hari tue. kami makin ok. bile dpt panggilan matrik. aku dpt kat negeri Pahang tp die dpt kat negeri lain. mase tue die ade gtau yg AM dpt same ngn aku. aku diam jer. die ckp die akan dtg lawat aku sebulan sekali. aku hepi sgt. wlpun lam hati masih belum totally luv him tp aku tau lame2 aku akan mmpu cinta die.

sejak masuk mtrik. awal2 hbngan kami ok. hari2 cntact. tp lame2 die mule xcntact aku. msg xrep. col xangkat. sumpah aku cuak. sedih pun ade. lam hati aku mmg pk die ade girl lain. bile die col or msg, mmg ktorg gaduh2. smpai r satu hari die col gtau da smpai kat kuantan. terkejut aku. trus aku bergegas bersiap n g kuantan. hepi sgt dpt jumpe die n yg pnting die tunaikan jnji nk trun cni sebulan sekali.

ktorg spend sehari bersama. ptg aku balik mtrik lah sbb mlm tue die nk balik mtrik die da. mase atas bas, tibe2 ade sorg laki ensem duk sebelah aku.

SN : hye. mtrik phg? 
me : yer. (senyum)
SN : dtg cni jumpe sape? pkwe?
me : erm.. a'ah.
SN : die mtrik lain ke?
me : aah. die mtrik &*%^&$%.
SN : wow. snggup die dtg. tp kan, ase cm xlame awk ngn die.
me : nape? xbaek ckp cmtue.
SN : kalau da jauh cmni. mesti die jumpe girl laen. tp awk jgn bmbg. abg ade. nati papehal, msg abg ek. n no abg.

bile smpai mtrik. laki tue trun sekali. terkejut aku. rupenye die mtrik same ngn aku.tp die REPEAT. patut r nmpak otai n berusia ckit. tp die ensem. aku lyn je lah.

lpas hari tue. SY makin berubah. lgsung xhubungi aku. hmpir sebulan. aku sedih. n kami kerap gaduh. die bg alasan xde duit nk topup. tp kalau die boleh msg aku lam 10 msg n then stop. bulan dpn lak. logik ke? xkn topup rm1. mase tue xde share2 lagi. aku mule berkawan rpt ngn abg SN tue. malah aku gtau die aku da putus ngn SY. aku selalu gk kuar ngn die g kuantan. tp setiap kali SY msg, kami gaduh2 n last baek.  walaupun aku dah mintak putus berkali2 tp die ttp xnk lepaskan aku.

mase tue jgak aku rpt ngn sorg laki ( #8). next aku citer lah. tp aku still xbreak ngn SY. kemudian, hbngn ngn SN xmenjadi sbb si #3 aku kacau. die kan gila talak. aku pernah citer dulu kan. lastly aku kwn ngn yg #9, n mase tue aku tukar no tnpe bgtau SY. aku mmg dah tawar hati kat die. tp bile aku putus ngn #9, aku pakai no lame n SY col. kami gaduh2, n die ckp die tau pasal sume kegiatan aku kat sane. tp walau apepun die ttp maafkan aku n xnk lepaskan aku.

aku jd keliru. die cntact aku sebulan sekali. aku syak die ade pmpuan laen. tp nape die xnk lpaskan aku. padahal lam hati aku mmg dah zero kat die. aku comfuse nk percayer atau x kat die. tp menurut die, die mmg xde pmpuan laen n setia kat aku. tp aku btol2 susah nk cayer. lastly aku kenal ngn #10. mase tue awal tahun 2007 dah. n mase tue, hati aku tekad. n aku msg n bgtau kat SY yg aku da ade laki laen.

SY : sy mmg syg awk. xsgka awk ttp nk tinggalkan sy. sy mmg xnk lepas awk.tp bile awk da ade laki laen. sy redha je lah. tp percayerlah . sy xde pmpuan len. sy btol2 xde duit nk topup. business family prob skrg. tp apepun sy doa yg terbaek buat awk. kalau ade pape, carilah sy ok.

sayu jgak aku dgr. tp mybe bkn jodoh kami. aku mmg xleh bf cntact sebulan sekali ni. so, kami putus. tp aku ngn die xgaduh. still msg2 mase kat U dulu. n bila flashback balik pasal ktorg dulu. die ttp tegaskan yg die mmg xcurang kat aku. akud diam jelah. skrg pun die da ade awek laen. aku doakan die bahagia gk.

****************************************

p/s : bile aku flashback cmni. bru aku pasan. aku kuat btul rmpas bf org. CILAKAK!! see, xpernah menjadi hbngan yg mcm nie. so, jgnlah rmpas bf org ok. cari yg solo2 cm korg jgak. huhu. Salam. peace.

0 peoples gossipping wif me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...