CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, November 30, 2011

pencinta setia. wujud kah?

2 bulan lepas, aku dpt msg dr seseorang. seseorang yg dah lame xhubungi aku. seseorang yg dah lame juga aku buang dlm hidup aku. tp aku tau, die mmg xpernah buang aku dlm hidup dia. aku pernah cerita pasal die di SINI. my #2.

*******************************

FS : selamat hari raya.


me : selamat hari raya jgak.

FS : knapa xtdo lagi mie?

me : maen sudoku jer. abg?

FS : rindu mie...

me : (ketawa sinis) yela tue. buat ape?

FS : terpulang nk percayer ke x. 

me : thanks. bkn xpercayer tp.. tetiber je. mcm mimpi.

FS : bkn mimpi mie. nie abg. lelaki yg masih menyayangi mie. dulu, sekarang n smpai bila2.

me : (terdiam) thanks tp mie skrg bkn mie yg bersama abg dulu. mie dah byk berubah abg. mie dah laen, bkn yg dulu lagi. abg tau kan. mie dah ada org laen. abg xpyh r mgharapkan mie lagi. mie xnk abg mcm nie.

FS : mie ckp r apepun. bkn sng abg nk syg org. bkn sng jgak abg nk lupe org. abg xkesah sape pun mie. kalau la ade kesempatan, abg nk buktikan betapa abg mencintai mie.

me : gudnyte.


***********************************




ini bukan kali pertama die ckp mcm nie kat aku. sejak aku putus last ngn die mase kat mtrik dulu, setiap kali die msg aku. mcm nie r ayat die. kdg2 aku pelik, knp die xleh buang aku padahal aku bukan lame pun bersame die. malah mase aku kapel ngn die 2004 dulu, hny 2 bulan jer. n dalam 3x jumpa rasenyer.

walaupun kami on off on off, tp kami mmg xde jumpe. tahun lepas jer, mase keluar ngn kwn, aku terserempak ngn die. tue pun die wat xkenal aku. truly aku xfhm die nie. nak kate first love, x pun. kami same2 yg kedua dulu. wujudke lelaki yg masih mencintai bekas kekasih seperti die ni? dah 7 tahun die mcm ni n ttp tunggu aku. aku ingat ag kate2 die dulu mase first aku gtau yg aku serius ngn en. arief.


"xde lelaki yg mmpu mencintai mie seperti abg. abg akan tunggu smpai die tinggalkan mie. abg akn terima mie. walau dlm ape keadaan sekali pun. if mie ttp xnk abg n kawin ngn org len nanti. abg redha. abg xkn kcau. tp andai mie kembali solo, mie cr r abg. abg akan ttp terima mie. abg rela tinggalkan sesiapa saja yg suke abg demi mie. krana sejak 2004 dulu sampai skrg, hny mie dalam hati abg. abg dah puas cuba mencintai org len tp xberjaya. sbb dlm ni (hati). hny ada mie. percayerlah"

lawak x? lawak x? sumpah lawak. aku sendiri xpercayer kate2 die. tp andai btol, aku ase sdih kat die. sedih sbb knape smapi mcm nie die suke aku sdgkan aku? lgsung xpeduli pasal die. tp die xde pun kcau aku n msg aku selalu. die fhm aku bkn milik die. biase die cntact 2,3 bulan sekali jer. tp setiap kali cntact, ayat die ttp same. hurm... aku just doakan yg terbaek utk die. hope die dpt jumpe n mmpu cinta org laen yg lebih baek dr aku.


ww #9 (rumah 35)

my ex-housemate


wallpaoer di dinding yg aku tinggalkan

p/s : miss them. :(

Tuesday, November 29, 2011

photos of something that make me happy

actually aku kena letak satu foto jer. tp mcm biase aku nak letak beberapa. bcos bkn satu benda jer yg buat aku hepi, tp banyak...

day 21 challenge

1. my parent of course
- when i feel bad, mmg parent akulah tmpat yg aku ase akan buat aku hepi.

2. my siblings
- time2 sunyi. aku akan tgok gmbr dorg. n i can feel happy. 
teringat kenangan bersama dorg. :) 
truly akan ase hepi jer...

3. my hubby (en.arief)
- setiap masa akan tgok gmbar die.
hati aku ase happy sgt2.
teringat time2 bersama die pun leh buat aku ase nk senyum jer. :)

4. friends
- actually sume kgkwan lah. nie just gmbr kwn2 terbaru except mybestie, mimah lah.
dorg nie kwn2 mase praktikal hr tue.
i miss all of u.

5. my students
- also all my students.
ini just pic students terbaru yg aku ajar mase jadi guru gnti hr tue.
dorg nie nakal but sweet sgt... miss so much!!!

p/s : when u feel bad, remember that there are many peoples can cheer u up.
even u dont meet them, u can see their phoyos rite??






Sunday, November 27, 2011

hatiku milikmu


Pernahkah engkau hargai cintaku yang sejati
Pernahkah engkau mengertikan diriku ini
Betapa hebatnya cintamu, memberiku sejuta pilu
Betapa agungnya asmaramu, membuatku terpaku

Disisimu ku terdiam seribu bahasa
Dihatiku bergetar sejuta rasa
Namun sukar untuk aku meluahkan ku cinta padamu
Nafasku terhenti bila melihat dirimu
Terasa pantas degupan jantungku
Mungkinkah hatiku milikmu jua
Ku sayang padamu
Kan ku abadikan dikau
Sewaktu kenangan yang manis
Yang tak mungkin aku lupa
Untuk selamanya
Kanku coretkan kenanganmu
Dalam sanubariku ini
Agar jadi yang terindah
Di dalam hidupku ini
Disisimu ku terdiam seribu bahasa
Dihatiku bergetar sejuta rasa
Namun sukar untuk aku meluahkan ku cinta padamu
Nafasku terhenti bila melihat dirimu
Terasa pantas degupan jantungku
Mungkinkah hatiku milikmu jua
Sayang padamu
Bagai bahtera dilanda badai
Gelora cinta mengoncang jiwaku
Berombak mencari daratan yang damai
Oh Cintaku
Disisimu ku terdiam seribu bahasa
Dihatiku bergetar sejuta rasa
Namun sukar untuk aku meluahkan cinta padamu
Nafasku terhenti bila melihat dirimu
Terasa pantas degupan jantungku ini
Mungkinkah hatiku milikmu jua
Sayang padamu
Kanku coretkan kenangananmu
Dalam sanubariku ini
Agar jadi yang terindah
Di dalam hidupku ini

p/s : suka gilerrr lagu ni,

PMS during holiday is bad!

hye hye hye

for those yg add aku kat fb, tau r kan yg currently aku xda kat umah. skrg aku kat taiping, dtg melawat abg aku. n smlm ktorg pg penang. truly aku excited. sbb fyi, last aku pg adalah 20 tahun yg lepas. lama ok! masa tue umur aku 3 tahun. ktorg pg ngn arwah atuk n nenek. miss them. :(

tp mmg aku xleh nk compare r cane penang dulu n skrg sbb truly aku xingat. umur 3 tahun beb, apa lah yg aku ingat. nasib baek ada gmbr jer yg boleh mengingatkan aku, yg aku pernah dtg penanag nie. if xde gmbr. mmg xtau r if xde org citer kan. gmbr xscan, if x leh aku tepek besar2 kat cni.

ok. smlm ktorg g penang. lam kul 10pg bertolak sbb xjauh pun dr taiping nie. ktorg pg queensbay n pdg kota. yg tue next time aku citer. so, after lunchlam kul 2ptg kot ktorg pun nk bergegas pg tmpat laen r. niatnye nk g bukit bendera. unfortunately, perut aku meragam. my PMS is coming. waa....... tension ok!

aku nie kalau dah sakit, mmg bkn ckit2, mmg tahap GILA r. aku dah cuak. so, suh adik aku beli paadol menstrula cpt. laju2 aku telan 2 biji n kereta gerak. ok. aku nie jnis xleh mkn ubat. if mkn ubat, die mesti akan muntah baru aku ok. sbb tue biasenye aku akan avoid mkn if PMS datang. aku akan urut2 n baring jer. tp lam ekte ok. camne nk baring. ubat urut pun tertinggal kat taiping. so, sbb nk ok cepat, aku telan r. ok. tau ape jadi? i muntha non-stop ok. pity to all yg lam kete sekali ngan aku. sumpah kesian. nasib dorg ok. aku pun cover gk r. muntah dlm plastik n ikat kuat2. tapi byk akli aku munta. mmg keluar sume r mkanan aku makan. dah r aku makan char kue teow rm8 sepinggan ok. sumpah mahal!!! masin plak tue. BAD!

so. aku pun tdolah smpai ptg. org laen sume duduk ckit2 sbb aku baring lam kete. xde stop mane2 dah. frust2. en. arief kate timing xbetol g penang semalam. huhuhu. next entry aku tepek gmbr yer. skrg nk bersiap2, nk pg umah sedara ktorg jap. see u. thanks 4 reading.



Wednesday, November 23, 2011

bertudunglah dgn ikhlas

salam frens...

bertudung mmg satu isu hot n sensitif lah kan. dr dulu smpai skrg mmg kalau ade org bukak topik mmg xhbislah berbahas. setiap org akan nak mempertahankan diri masing2. xkesah lah. for me. everyone have their own opinion. so do i.

"perempuan bertudung tidak semestinya baik tetapi mereka masih belum tentu masuk neraka, 
DAN...
perempuan tidak bertudung juga tidak semestinya jahat tetapi mereka adalah golongan kedua di neraka."

sekarang nie dah makin ramai org bertudung Alhamdulillah. artis pun dah makin ramai, wlaupun nak dikutkan artis ni mmg susah nak bertudung. tp kalau dah ikhlas dan sedar akan benda tu, mmg boleh buat. sape kate bertudung ni susah? xsusah. maybe ade org akan ckap,

" ko bertudung senanglah ckap, cuba kalau ko free hair. tgok mmpu x ko bertudung?"

if aku cakap bila aku stat bertudung dgn tuma'ninah mesti ramai xpercaya. but its true. bertudung tue mmg da lame. sejak form 4 aku dah bertudung. tp tuma'ninah tue yg pnting. bertudung dgn tuma'ninah ni maksudnya, bertudung dgn tetap. bkn yg jnis on off on off. thun ke2 di upsi baru aku stat tau. umur aku 20 tahun. so, skrg aku 23 tahun. see. baru 3 tahun. tp Alhamdulllah aku smpat berubah.

aku paling kesian tgok kwn2 yg jnis masa sekolah menengah elok je bertudung, tp bila dah stat kerja, or smbung belajar di univ yg jauh dr keluarga, mula bukak tudung. korg mmg RUGI. sumpah aku cakap. tp di upsi aku puji. maybe sbb kami nie ade jiwa pendidik. rase yg ingin jd role model utk pelajar kan. aku tgok rmai kwn2 yg mase sem 1,2 free hair tp bile dah masuk thun ke2 or ke3 dah mula bertudung. mmg manakjubkan tp mmg perkara biase di upsi. 

karipap2 tudung. 

"aku masih belum dapat hidayah r utk bertudung"

jawapan paling lucu n bdoh bg aku. smpai bila ko nk tnggu hidayah?? ko HARUS cari hidayah tue. macam ilmu jgak. kita cari ilmu dgn dtg sekolah belajar, pg tuisyen. beli buku rujukan. so that bru dpt ilmu. same r. if ko hny duk diam tggu hidayah dtg. org nasihat pun wat bdoh jer. mmg korg xkn dpt r hidayah tue. 

"dont judge a book by its cover"

yg nie ayat biase org xbertudung akan bagi. yg jnis baik r. mcm peribahasa kat atas awal2 td r. baik mcmmane ko pun, ko ttp ahli neraka. mmg sgt rugi bg aku. korg dah r baik, dosa lain xde tp xbertudung. golongan paling kesian bg aku. if ko mampu jage diri, jage perbuatan, jage bende lain utk tidak buat dosa. y not korg jage aurat jgak???? if ramai org boleh buat, y dont u? mcm buku jgak. if contents sgt2 baik n berguna, kenapa kita xtukar cover die dgr baik n cntik jgak? kita mampu ape!

mmg ade sesetengah sgt susah utk berubah. aku faham. kebiasaannya jnis dari keluarga yg mmg tidak berudung. dulu mase aku f3, kgkwn aku mmg free hair malah smpai skrg. kalau keluarga xkesah, mak sendiri contohnya tidak bertudung. mmg susah r utk anak tue. even ko hntar anak ko sekolah agama sekalipun. trust me!

dulu mase aku stat bertudung dgn tuma'ninah, disebabkan en.arief benarnya. die yg byk tgur aku. malah aku pernah ckp, if gaduh or putus ngn die, aku nak free hair balik. tp hakikatnya aku xmmpu pun buat. masa tue baru aku sedar, aku dah ikhlas bertudung, kerana agama bkn kerana arief suruh. bile kita dah ikhlas, semua akan jd senang. macammana nk ikhlas??? carilah sumber yg mampu menginsafi diri kita. bace lah terjemahan Al-quran yg berkaitan aurat nie. dptkan nasihat dari org2 beragama. n u will do it. 

p/s : sori if ade yg butthurt. yg baik jdlah pedoman, yg xbaek jdlah pengajaran. bye.


Monday, November 21, 2011

the meaning behind my blog name

salam frens...

semenjak aku dah jd penganggur balik nie, mmg cmfirm2 r aku akan selalu update.
lebih2 ag sejak adik aku dah balik univ. abg aku bwk adik laki aku sorg g tmpt die. so kat umah skrg mmg ade ayah, mak, aku, adik aku yg kecik 2 org n atuk. so, korg boleh bygkan betapa sunyinye hidup ku. utk elak sunyi, aku TIDOO jee mnjang. setel!

ok. untuk day 20 challenge. aku kena kongsikan 'meaning behind my blog name' :)
nak tau??? ok. ade dua bende aku nk kongsi.

1. my blog name : LIFE IS BEAUTIFULL


kenapa aku letak nama life is beautifull???? sebabnya bagi aku hidup ni hanya sekali. so, setiap org mesti nak lalui dgn gembiranya kan. walaupun kdg2 ada jgak masalah yg menimpa tp aku selalu bertabah n anggap one day aku ttp akan jumpe penyelesaian n end up with happy jgak. kalau bende2 gembira yg berlaku itu mmg dah beautifulllah kan. aku mahukan hidup yg beautifull. yg selalu gembira n bahagia. cerita2 yg aku nk kongsi kat blog pun akan jd beautifull jgak rite?

2. my url : miera0301. blogspot.com


walaupun yg nie xdirequest tp aku ttp nk citer. sbb mesti ade org nk tau ape mksud 0301 tue. miera tue cmfirm2 r name aku kan. dgn bangganya aku nk beritahu, that my fav date sejak 5 tahun dulu. knape??? hehe. itu tarikh anniversary aku kapel ngn en.arif. 3 jan 2007 die lamar aku jd awek die. aku xterfikir ke if one day aku putus ngn die? cmne ngn name blog nie? erm, seriusly aku ckp, kalau aku yakin n berani ltk tarikh tue kat name blog kesayangan nie bermakna aku jgak yakin n berani untuk terus berhubungan ngn die. doakan kami yer. Amin.

us mase g genting.

p/s : itu saja. thans 4 reading.


Sunday, November 20, 2011

memoir cinta #8 ( cinta jarak jauh )

wah. setelah sebulan lebih baru aku sambung memoir ni. bukan aku malas nk cerita pasal #8 nie, tp truly bz. so, for those yg bace entry ni, i suggestkan u bace dulu entry lepas2 k. xnak bace pun xpe. :) dgn yg ke-8 aka AL nie xlame pun. cerita pun simple jer. bg aku mcm xpatut aku kapel ngn die. tp xpelah, at least utk pengajaran bersama.


********************************************

aku kenal AL nie sebenarnya masa aku kat PLKN awal thun 2006 lagi. masa kat sane aku ade story kan kat memoir cinta #5, tapi mmg lgsung aku xde story pasal die nie lam entry tue sbb aku dgn die mmg xda baik sgt pun. malah, aku mmg xpernah terfikir pun die akan suka aku masa kat sane. malah, aku kenal die pun dah bulan terakhir kot. tu pun sbab die baek dengan AI. ok. flashback jap.

AL : hye mira. awk ngn AI ke skrg? da putus kan ngn SN?
me : hye. (senyum) xdelah. sy kwn jer ngn AI. nape?
AL : sy AL. sy selalu nmpak awk berkepit ngn AI skrg. ingat korg kapel.
me : hurm... xdelah. sape lah sy nie. die da ade aweklah.

begitulah permulaan aku kenal die. smbg2 waktu mlm time kat dewan. yg aku ingat, die suke ade sorg pmpuan lam kumpulan aku. tp aku xde r tny ape. waktu hjung2 PLKN, tiap2 mlm ade mjlis pesembhan n imbas kngn. n ade salam2 kan. masa tue aku mmg tgah frust ngn AI sbb die kan da reject aku. die pun mcm dah jrg dtg lepak2 ngn aku. aku fhmlah mybe die xnk org fikir kami kapel kan. so, mase tue aku ingat AL nie selalu akan dtg teman aku.

AL ; if awk betul suka AI, awk sabarlah. one day mesti die akan realize bende nie.
me : thanks. tapi sy xkesah r. kami kwn mcm nie pun da ok. :)

setiap kali aku smbg ngn AL, aku mmg pasan yg AI selalu pndg dr jauh n senyum2 kat AL. kdg2 die akan dtg gk menyampuk. n AL akan lari r if die dtg. hbis PLKN, AL ade mintak no fon aku n ade r die msg2 aku. tp mase tue die pakai digi.

ok. kembali ke zaman matrik. after berbulan AL xcontact aku, one day die msg ngn no maxis n ckp nk selalu berhubung ngn aku. mase tue aku masih ngn SY n aku jgak tgh frust ngn abg SN kan. so, die dtg tepat utk teman aku yg tgh sunyi. hari2 msg lame2 aku suke care die n xsgka one day die ckap die suke aku. berhari2 aku pk n kesilapan terbesar is ku trima die. maka bermulalah cinta jarak jauh kami yg aku pun xtau bile aku akan jumpa die n smpai bile hbgn nie.

wpun die lyn aku baek, tp aku mmg xboleh r. die kate die nk dtg lawat aku. mase tue die kat perak, aku kat pahang. tapi berbulan2 xde pun die dtg. tp janji melangit. selalu ckp nk dtg lawat aku. ade sedara kat phg r. mcm2 but finally nan hado jgak. so, akhirnya aku mintak putus ngn die. bkn aku kejam, tp aku ase xboleh. lagipun hbgn ktorg masih awal. hati aku pun masih so-so kat die. aku pun takut if one day aku akan ttp tinggal die bile jmpe another guy kan. so, baek ptus skrg.

yup. he betul2 sedih. tp die dpt terima. malah die selalu gk msg lepas tue as a fren. mybe die punn masih belum syg aku betul2 kan. n xsilap aku, mase mule2 die msg die gtau yg die baru putus cinta. exgf die bertunang ngn org laen. so aku ase ktorg same lah. just teman waktu kesunyian jer mase kapel tue bkn betul2 suke. lega r aku kan sbb aku mintak putus. end of story.

************************************
p/s : jgn bercinta jika hanya berpura. its not working at all. are u?

cute kan? nk bantal gitu...

Saturday, November 19, 2011

pictures of something i want to do before i die.

theres a lot of things that i want to do. as requested in this day 19 challenges. enjoys the photos frens.

bungee jumping. sumpah kene marah if my mom tau. aku naik roket yg tinggi kat genting pun die da bebel. tp one in a life time. y cant rite?? berani? jgn pndg i sebelah mata ok. 

ice skating. yg nie mybe aku akan try lagi beberapa tahun. pg sunway piramid je kan. tp perlu blajar gak r. malu ok if jatuh. tp kalau org len boleh, kite mesti boleh gk kan??? answer me. answer me plis...

going to JEJU ISLAND, KOREA. aku xtau gmbr tue betol ke x. aku google kan. tp aku betul2 teringin nk pg. one day. one day. en.arif tolong ingat. hehe

p/s : ok. 3 cukup r kan. nati rajin aku tmbh. ayat biase.... hehe 

Friday, November 18, 2011

upsr 11 tahun dulu

salam frens..

hari nie result upsr dah keluar kan. tp aku xde sedara mara yg amik upsr. so aku xdelah excited sgt nk tggu result keluar hari ini. tapi aku baru teringat yg dulu b4 aku jadi guru ganti. aku jd cikgu tuisyen utk bdk upsr. cmne lah aku boeh lupe. tp student aku 5 org jer. camne r result dorg?? erm.. hope cemerlang lah kan. penat cikgu mengajar every weekend hai tue tau.! huhuhu.

teringat memori mase aku amik upsr dulu. 11 tahunnnnn dulu. lame dah kan. pejam celik pejam celik. mak ai. skrg aku plak yg nak jd cikgu. padahal 11 tahun dulu. akulah kat sekolah. yg selalu bodek cikgu. :p

masa aku drjh 6. aku duk kelas first. setiap kali exam, aku antara top 3 r kat kelas. heee. perasan jap. subjek kegemaran aku mestilah math. cikgu2 pun saaaaayang aku. cikgu math jelah. hahahah.


bile dah hmpir upsr. cikgu buat satu kelas khas. kelas GEMILANG if xsilap aku. lam kelas aku xramai. n hanya yg terpilih jer leh masuk kelas tue. kelas tue best. ade tv. ade ruang study smbil dgr muzik. ala.. cm meja2 n ade partition tue. mcm kat library. gerek seyh... eh! ofcos aku termasuk kelas tue kan. tp yg xbese. lam kelas tue duduk mesti bersilang laki pmpuan. n aku plak duk depan sekali. n kiri kanan aku lelaki. omg! xsukerrr.... tp lynka jelah. nasib blkg aku is my bestfren.

mase upsr lak. lam dewan. aku duk sebelah bdk aku suker.. huhu. syok tau! aku ade citer kat memoir cinta 6. klik n bacelah if rajin. tp die bkn exbf #6 aku. tp die watak utama lam entry tue. ok smbung. mase exam, aku mmg takut english sbb aku mmg kureeeng sgt english. nk meniru! xde sape lak yg aku percayer di sekeliling aku. bestfren aku yg pndai english lak duk jauuh giler dari aku. aku kan NIK, die lak WAN. mmg xdpt r. kenyit mata pun lum tentu aku tau ape jwpan die beri.

tapi yg kelakarnye, masa exam maths. disebabkan aku nie lembap mengira. plus semak2 ag kan. aku xsempat mase kot nk setelkan kertas 2. MENANGIS ok. menangis aku kuar dewan. yg xtahan aku menangis gtau cikgu maths aku. tp luckily paper 1 , aku betul semua. hahaha. ingat balik. serius malu n kelakar.

nak tau ape aku dpt masa UPSR. segan dowh nk gtau. tp xpelah. sharng is caring wut. i only got 4A 1B. b for english r. mmg da agak. sedih tp redha je lah. tp aku still dpt pg cluster school mase f1. zainab school. ok. da tamat criter. :)

p/s : untuk PMR n SPM. aku dpt A untuk english tau. biaselah bile dah xdpt mase upsr, aku study hard untuk pmr n spm. n Alhamdulillah its worth.  nyte peeps.

Monday, November 14, 2011

5 things that irritate me about opposite/same sex.

salam frens....

lama betol ase aku xupdate blog. biase r, sume adik beradik aku ade kat umah sekarang.
so, mmg lagik r lptop mmg jarang dpt kat aku. haish. alasan!

ok. this is day 18 challenge.  aku kena senaraikan 5 things that irritate me bout opposite/ same sex. 
so, disebabkan aku tamak haloba. aku nak buat dua2.vaku xnak pilih. heeee

5 THINGS THAT IRRITATE ME ABOUT MEN

1. PLAYBOY

- jenis lelaki yg mmg aku benci kat dunia nie. esp lelaki yg muke hensem, watak baik tp rupa2 nye playboy sejati yg mmg dalam otak die hanya nak tmbh awek. atau kata lain, nk tunjuk kat kgkawan.

"akulah lelaki paling hensem. hari2 aku kluar dgn pmpuan berlainan. hebatkan aku?"

cisssss. tapi itulah. aku pun pernah terjebak jgak.

2. BERLAGAK / CAKAP BESAR

- lelaki jenis mcm nie. laaaaaaaaaaaaaaaaaagi aku benci. lelaki-serba-tahu. setiap bende org cakap. mesti die tahu. bile dah menyampuk. xhagak2 pulak tue. cakap besar budget die lah manusia paling prihatin kat dunia nie. lepas tue. mesti ape die cakap adalah BETOL. cube r ko bgkang kate2 die. konfom die akan balas balik, smpai r org laen diam. tp die xsedar, org diam bkn sebab dah kalah, tp dah menyampah.
lelaki mcm nie aku pernah jumpa. die xde kawan. hari2 berkepit ngn awek jer. kah kah kah. awek bodoh boleh r ngn lelaki mcm nie. kalau aku? sowi lah..........

3. SELEKEH TERLAMPAU

- ok aku faham. mmg lelaki kdg2 suka pakai baju tshirt, suar jeans koyak2 n selipar jepun. aku pun kadang2 suka tgok lelaki dress simple mcm tue. tp kadang2 kne tukar gk bang oi. tgok keadaan la kan. xkan nk masuk hotel pun, ko still nak dress mcm tue. dgn alasan,

"i mmg simple. lagi pun i jd diri sendiri"

ok. ape kate, kalau mndi pun ko pakai mcm tue? ok! aku bknnnye nk suruh lelaki sume menyemart. pakai kemeja, suar slack n kasut. just be nice lah. pakai bia selesa n ikut keadaan. kalau org tgok, senyum n puji2 dressing ko. mesti ko pun hepi kan? so. hati2 dlm berpakaian!

4. MEROKOK

- ehem2. tibe2 ase mcm xdpt nk truskan. ok. aku mengaku. dulu mostly my exbf merokok. malah xdepun aku suh stop sume kan. tp act mmg aku xsuke lelaki merokok, first mestilah sbb membahayakan kesihatan kan. one more thing sbb baulah. aku truly xsuker bau rokok. malah kdg2 if kgkwn merokok, dorg mmg hembus jauh2 dari aku. mmg aku xsuke bau. tp Alahmdulillah, en. arif xmerokok. :)

5. BERKIRA/ KEDEKUT

- aku selalu pesan kat adik lelaki aku. selagi xkerja, xde duit sendiri, xpyh r ngengada nak bercinta. haha. padahal aku galok jer bercinta dr zaman sekolah kan. biase r kan. if keluar lelaki mesti belanja makan. tp aku faham. xkan r lelaki selalu nk belanja kan. kgkdang xsalah pmpuan belanja. tp mostly mestilah lelaki kan. sbb itulah jd lelaki nie mesti jgn kedekut  / berkiralah. aku mmg xsuker lelaki jnis mcm tue. tp nasib baik r aku xpernah lagi berkawan dgn lelaki cenggini. esp en. arif. die mmg sgt pemurah. sjk matrik lagi. if lunch ngn die, mesti  die byar, jeles??? silakan...... :P

ok. aku da penat. xlarat da nak smbung. so, untuk 5 things that irritate me about women. aku buat point je lah. ok? ok lah kan.

1. GEDIK
2. PERAMPAS
3. MAKEUP TEBAL
4. BERLAGAK KAYA
5. SUPPORT BF KAKI KIKIS.

ok. bye. thanks 4 reading me merapu meraban

Thursday, November 10, 2011

my future will be like.....

salam aidiladha frens...

bercakap pasal future, i bet ramai yg akan cakap itu kuasa ALLAH rite.
yes. i do agree. like me.
macam umur aku skrg 23 tahun.
if org tanya ape akan berlaku untuk 10 tahun akan datang???
sudah tentu aku xleh nk jawab kan.
tapi walaupun kite xleh tau ape akan berlaku..
tp aku ase xsalah untuk kite berharap n berdoa semoga masa depan kite cerah n berjaya kan.
dengan harapan n impian itulah, yg akan buat kite lebih berusaha untuk mengecapi kejayaan itu rite?

untuk future aku. aku berharap...

1. aku bergelar seorang GURU matematik lah. for those yg tau, aku skrg mmg bakal guru. walaupun aku masih xposting, tp aku ttp berharap yg aku akan menjadi guru suatu hari nanti.



2. selain itu. aku berharap jgak untuk masa akan dtg. aku berKAHWIN dgn en. arief lah. ehem ehem. walaupun jodoh itu atas kehendak Tuhan tetapi aku berharap sgt smoga die lah jodoh untuk aku. AMIN.

3. apa lagi yer. oh, sudah tentu. aku nak ada RUMAH n KERETA sendiri. walaupun dah kahwin, xslahkan untuk ada harta sendiri. dengan harta2 itu dapat r bantu aku bile dah bersara nanti kan. wah. fikir terlebih majulak ase. haha. untuk kereta, wat mase skrg, aku mmg teringin nk kete honda JAZZ warna merah. sumpah aku berkenan.

cantik kan?

4. selain itu, yg ni mmg dah lame aku plan. en. arief pun tahu. yg aku mmg nak adeKEDAI sendiri. aku nak sgt bukak kedai pakaian atau salon kecantikan. cheee wah. hehe. time2 free, hjung minggu ade r jgak bende aku nak buatkan selain terperap di rumah. hehe.

erm. dah lame xmnulis. sumpah jd xde idea. huhu. k r. see u soon.

salam aidiladha. raya pertama hr tue. aku beraya kat umah nenek. :)

p/s : skrg aku dah xkeje. selamat menganggur untuk diri sendiri. wu huuu...

Wednesday, November 2, 2011

ww #8 (gifts for my students)


gifts for my 38 students.

kelas 2 bestari : 18 yg dpt As.
kelas 2 usaha : 8 orang yg LULUS. 
kelas 1 usaha : 2 org dpt B n 10 org dpt C.


pelajar terencat bersama cikgu CUN. hahaha

p/s : kelas usaha kelas paling last. harap maklum.

Tuesday, November 1, 2011

minggu terakhir bergelar guru ganti

hye hye hye frens...

minggu nie genaplah 6 minggu aku menjadi guru gnti kat sek. keb long gafar.
truly ase mcm sedih n xsanggup lak.huhu
bukan sbb aku gigih nk jd guru or NAK duit.
tp sbb rase syg da kat murid2 aku.
agpun aku ngajar budak2 kan. tahun 1 n tahun 2.
so, dorg mmg mnje ngn aku. esp girls.
lepas nie tak tahu lah bile plak boleh jumpa dorg sume.
will miss u all.

selain minggu terakhir, minggu nie jgak minggu EXAM.
so, ptg td bru paper aku ngajar iaitu english. paper last.
so, korg fhm2 lah cmne kalut nye aku nak tanda kertas.
dah r aku ngajar 3 kelas.
mmg penat.
cmpur plak ngn 2,3 hari ni asyik sakit pinggang.
fhm2 lah. POMPUAN.huhuhuhu

fyi jgak. aku ajar 2 kelas paling hujung n 1 kelas paling pndai.
boleh imagine x cmne aku bukak kertas soklan,
agak2 aku pengsan ke senyum smpai telinga.
hahahahhahahahahah

of course la PENGSAN kan.....
tp nk buat cmne.
 kite mmg xleh expert sume plajar pndai.
even aku ngajr smpai pcah anak tekak sekalipun.
redha je lah tgok jawapan dorg.
dah r buat kat kertas soklan
nak tnda tue azab
kene belek satu.
waa.... lmbat ok!
td bru separuh siap utk 1 kelas.
agak2 sempat x aku nk hbiskan 2 kelas setengah ESOK????

apepun ngajar cni mmg best. cikgu2 pun BAEK sangatttttttttttttt.
dorg siap pesan suh aku dtg ag if ade cikgu laen c2 yg bersalin.
terharu ok!

ok. smbung nanti yer.
di bilik guru sklg.

tmpat duduk aku mmg depan water cooler punyer. mmg menyampah r sebab org selalu lalu lalang blkg aku.huhu. apepun. bio jelah. tinggal 2 hari ag. lpas tue dah boleh tdo pg2.

p/s : selamat bercuti frens. selamat hari raya haji jgak.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...