CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, November 14, 2011

5 things that irritate me about opposite/same sex.

salam frens....

lama betol ase aku xupdate blog. biase r, sume adik beradik aku ade kat umah sekarang.
so, mmg lagik r lptop mmg jarang dpt kat aku. haish. alasan!

ok. this is day 18 challenge.  aku kena senaraikan 5 things that irritate me bout opposite/ same sex. 
so, disebabkan aku tamak haloba. aku nak buat dua2.vaku xnak pilih. heeee

5 THINGS THAT IRRITATE ME ABOUT MEN

1. PLAYBOY

- jenis lelaki yg mmg aku benci kat dunia nie. esp lelaki yg muke hensem, watak baik tp rupa2 nye playboy sejati yg mmg dalam otak die hanya nak tmbh awek. atau kata lain, nk tunjuk kat kgkawan.

"akulah lelaki paling hensem. hari2 aku kluar dgn pmpuan berlainan. hebatkan aku?"

cisssss. tapi itulah. aku pun pernah terjebak jgak.

2. BERLAGAK / CAKAP BESAR

- lelaki jenis mcm nie. laaaaaaaaaaaaaaaaaagi aku benci. lelaki-serba-tahu. setiap bende org cakap. mesti die tahu. bile dah menyampuk. xhagak2 pulak tue. cakap besar budget die lah manusia paling prihatin kat dunia nie. lepas tue. mesti ape die cakap adalah BETOL. cube r ko bgkang kate2 die. konfom die akan balas balik, smpai r org laen diam. tp die xsedar, org diam bkn sebab dah kalah, tp dah menyampah.
lelaki mcm nie aku pernah jumpa. die xde kawan. hari2 berkepit ngn awek jer. kah kah kah. awek bodoh boleh r ngn lelaki mcm nie. kalau aku? sowi lah..........

3. SELEKEH TERLAMPAU

- ok aku faham. mmg lelaki kdg2 suka pakai baju tshirt, suar jeans koyak2 n selipar jepun. aku pun kadang2 suka tgok lelaki dress simple mcm tue. tp kadang2 kne tukar gk bang oi. tgok keadaan la kan. xkan nk masuk hotel pun, ko still nak dress mcm tue. dgn alasan,

"i mmg simple. lagi pun i jd diri sendiri"

ok. ape kate, kalau mndi pun ko pakai mcm tue? ok! aku bknnnye nk suruh lelaki sume menyemart. pakai kemeja, suar slack n kasut. just be nice lah. pakai bia selesa n ikut keadaan. kalau org tgok, senyum n puji2 dressing ko. mesti ko pun hepi kan? so. hati2 dlm berpakaian!

4. MEROKOK

- ehem2. tibe2 ase mcm xdpt nk truskan. ok. aku mengaku. dulu mostly my exbf merokok. malah xdepun aku suh stop sume kan. tp act mmg aku xsuke lelaki merokok, first mestilah sbb membahayakan kesihatan kan. one more thing sbb baulah. aku truly xsuker bau rokok. malah kdg2 if kgkwn merokok, dorg mmg hembus jauh2 dari aku. mmg aku xsuke bau. tp Alahmdulillah, en. arif xmerokok. :)

5. BERKIRA/ KEDEKUT

- aku selalu pesan kat adik lelaki aku. selagi xkerja, xde duit sendiri, xpyh r ngengada nak bercinta. haha. padahal aku galok jer bercinta dr zaman sekolah kan. biase r kan. if keluar lelaki mesti belanja makan. tp aku faham. xkan r lelaki selalu nk belanja kan. kgkdang xsalah pmpuan belanja. tp mostly mestilah lelaki kan. sbb itulah jd lelaki nie mesti jgn kedekut  / berkiralah. aku mmg xsuker lelaki jnis mcm tue. tp nasib baik r aku xpernah lagi berkawan dgn lelaki cenggini. esp en. arif. die mmg sgt pemurah. sjk matrik lagi. if lunch ngn die, mesti  die byar, jeles??? silakan...... :P

ok. aku da penat. xlarat da nak smbung. so, untuk 5 things that irritate me about women. aku buat point je lah. ok? ok lah kan.

1. GEDIK
2. PERAMPAS
3. MAKEUP TEBAL
4. BERLAGAK KAYA
5. SUPPORT BF KAKI KIKIS.

ok. bye. thanks 4 reading me merapu meraban

0 peoples gossipping wif me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...