CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Sunday, November 20, 2011

memoir cinta #8 ( cinta jarak jauh )

wah. setelah sebulan lebih baru aku sambung memoir ni. bukan aku malas nk cerita pasal #8 nie, tp truly bz. so, for those yg bace entry ni, i suggestkan u bace dulu entry lepas2 k. xnak bace pun xpe. :) dgn yg ke-8 aka AL nie xlame pun. cerita pun simple jer. bg aku mcm xpatut aku kapel ngn die. tp xpelah, at least utk pengajaran bersama.


********************************************

aku kenal AL nie sebenarnya masa aku kat PLKN awal thun 2006 lagi. masa kat sane aku ade story kan kat memoir cinta #5, tapi mmg lgsung aku xde story pasal die nie lam entry tue sbb aku dgn die mmg xda baik sgt pun. malah, aku mmg xpernah terfikir pun die akan suka aku masa kat sane. malah, aku kenal die pun dah bulan terakhir kot. tu pun sbab die baek dengan AI. ok. flashback jap.

AL : hye mira. awk ngn AI ke skrg? da putus kan ngn SN?
me : hye. (senyum) xdelah. sy kwn jer ngn AI. nape?
AL : sy AL. sy selalu nmpak awk berkepit ngn AI skrg. ingat korg kapel.
me : hurm... xdelah. sape lah sy nie. die da ade aweklah.

begitulah permulaan aku kenal die. smbg2 waktu mlm time kat dewan. yg aku ingat, die suke ade sorg pmpuan lam kumpulan aku. tp aku xde r tny ape. waktu hjung2 PLKN, tiap2 mlm ade mjlis pesembhan n imbas kngn. n ade salam2 kan. masa tue aku mmg tgah frust ngn AI sbb die kan da reject aku. die pun mcm dah jrg dtg lepak2 ngn aku. aku fhmlah mybe die xnk org fikir kami kapel kan. so, mase tue aku ingat AL nie selalu akan dtg teman aku.

AL ; if awk betul suka AI, awk sabarlah. one day mesti die akan realize bende nie.
me : thanks. tapi sy xkesah r. kami kwn mcm nie pun da ok. :)

setiap kali aku smbg ngn AL, aku mmg pasan yg AI selalu pndg dr jauh n senyum2 kat AL. kdg2 die akan dtg gk menyampuk. n AL akan lari r if die dtg. hbis PLKN, AL ade mintak no fon aku n ade r die msg2 aku. tp mase tue die pakai digi.

ok. kembali ke zaman matrik. after berbulan AL xcontact aku, one day die msg ngn no maxis n ckp nk selalu berhubung ngn aku. mase tue aku masih ngn SY n aku jgak tgh frust ngn abg SN kan. so, die dtg tepat utk teman aku yg tgh sunyi. hari2 msg lame2 aku suke care die n xsgka one day die ckap die suke aku. berhari2 aku pk n kesilapan terbesar is ku trima die. maka bermulalah cinta jarak jauh kami yg aku pun xtau bile aku akan jumpa die n smpai bile hbgn nie.

wpun die lyn aku baek, tp aku mmg xboleh r. die kate die nk dtg lawat aku. mase tue die kat perak, aku kat pahang. tapi berbulan2 xde pun die dtg. tp janji melangit. selalu ckp nk dtg lawat aku. ade sedara kat phg r. mcm2 but finally nan hado jgak. so, akhirnya aku mintak putus ngn die. bkn aku kejam, tp aku ase xboleh. lagipun hbgn ktorg masih awal. hati aku pun masih so-so kat die. aku pun takut if one day aku akan ttp tinggal die bile jmpe another guy kan. so, baek ptus skrg.

yup. he betul2 sedih. tp die dpt terima. malah die selalu gk msg lepas tue as a fren. mybe die punn masih belum syg aku betul2 kan. n xsilap aku, mase mule2 die msg die gtau yg die baru putus cinta. exgf die bertunang ngn org laen. so aku ase ktorg same lah. just teman waktu kesunyian jer mase kapel tue bkn betul2 suke. lega r aku kan sbb aku mintak putus. end of story.

************************************
p/s : jgn bercinta jika hanya berpura. its not working at all. are u?

cute kan? nk bantal gitu...

0 peoples gossipping wif me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...