CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, November 18, 2011

upsr 11 tahun dulu

salam frens..

hari nie result upsr dah keluar kan. tp aku xde sedara mara yg amik upsr. so aku xdelah excited sgt nk tggu result keluar hari ini. tapi aku baru teringat yg dulu b4 aku jadi guru ganti. aku jd cikgu tuisyen utk bdk upsr. cmne lah aku boeh lupe. tp student aku 5 org jer. camne r result dorg?? erm.. hope cemerlang lah kan. penat cikgu mengajar every weekend hai tue tau.! huhuhu.

teringat memori mase aku amik upsr dulu. 11 tahunnnnn dulu. lame dah kan. pejam celik pejam celik. mak ai. skrg aku plak yg nak jd cikgu. padahal 11 tahun dulu. akulah kat sekolah. yg selalu bodek cikgu. :p

masa aku drjh 6. aku duk kelas first. setiap kali exam, aku antara top 3 r kat kelas. heee. perasan jap. subjek kegemaran aku mestilah math. cikgu2 pun saaaaayang aku. cikgu math jelah. hahahah.


bile dah hmpir upsr. cikgu buat satu kelas khas. kelas GEMILANG if xsilap aku. lam kelas aku xramai. n hanya yg terpilih jer leh masuk kelas tue. kelas tue best. ade tv. ade ruang study smbil dgr muzik. ala.. cm meja2 n ade partition tue. mcm kat library. gerek seyh... eh! ofcos aku termasuk kelas tue kan. tp yg xbese. lam kelas tue duduk mesti bersilang laki pmpuan. n aku plak duk depan sekali. n kiri kanan aku lelaki. omg! xsukerrr.... tp lynka jelah. nasib blkg aku is my bestfren.

mase upsr lak. lam dewan. aku duk sebelah bdk aku suker.. huhu. syok tau! aku ade citer kat memoir cinta 6. klik n bacelah if rajin. tp die bkn exbf #6 aku. tp die watak utama lam entry tue. ok smbung. mase exam, aku mmg takut english sbb aku mmg kureeeng sgt english. nk meniru! xde sape lak yg aku percayer di sekeliling aku. bestfren aku yg pndai english lak duk jauuh giler dari aku. aku kan NIK, die lak WAN. mmg xdpt r. kenyit mata pun lum tentu aku tau ape jwpan die beri.

tapi yg kelakarnye, masa exam maths. disebabkan aku nie lembap mengira. plus semak2 ag kan. aku xsempat mase kot nk setelkan kertas 2. MENANGIS ok. menangis aku kuar dewan. yg xtahan aku menangis gtau cikgu maths aku. tp luckily paper 1 , aku betul semua. hahaha. ingat balik. serius malu n kelakar.

nak tau ape aku dpt masa UPSR. segan dowh nk gtau. tp xpelah. sharng is caring wut. i only got 4A 1B. b for english r. mmg da agak. sedih tp redha je lah. tp aku still dpt pg cluster school mase f1. zainab school. ok. da tamat criter. :)

p/s : untuk PMR n SPM. aku dpt A untuk english tau. biaselah bile dah xdpt mase upsr, aku study hard untuk pmr n spm. n Alhamdulillah its worth.  nyte peeps.

0 peoples gossipping wif me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...