CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, December 2, 2011

15 facts about me

salam frens...

pejam celik pejam celik akhirnya hari ni dah smpai ke 23 day challenge. ade 7 challenge ag yg perlu aku buat untuk hbiskan permainan ni. giler ah kan. org laen buat lam mase sebulan, tapi aku dah berbulan2 xhbis pun ag. :P

xkesah r kan. ok. for today. aku kena share 15 facts about myself. erm. check it out!

1. i love pink

yg nie aku ase ramai org dah tau. aku mmg giler pink. if aku beli pape, mesti mula2 aku akan teruja tgok yg pink dulu. oh,ya! latest aku beli sweater n shawl baru warna pink tau. cantik sgt!! :) nama pena aku pun mierapinky kan. kat c2 semua og mesti dah perasan kan warna fav. aku.

sweater cheetah jer. act, aku beli nie mase g taiping hr tue.
beli pun sbb sweater lame aku dah koyak.
xkesah r, agpun yg lame tue beli mase 2007 dulu, mase zmn matrik.
tp sedihnye nie size S. rasa cm ketat sgt. size M plak dah hbis stok mase tue.
sadis!!

tara..... nie new shawl yg aku beli. suke sgt pashmina nie.
lembut n tebal.

2. nama penuh aku bersambung ' AZMIRAFAZNI'

aku ade 6 org adik beradik. nama diorang xde pun bersambung tp aku jer pelik sbb bersambung. ok. meh aku tulis satu2.

1. NIK  AZRUL  FAZLI
2. NIK  AZMIRAFAZNI
3. NIK  AZNITA  FAZNI -
4. NIK  AZLISHAM  FAZLI
5. NIK  NUR  AZLIN  FAZNI
6. NIK  AZALIFF  FAZLI

korg tgok.... aku jer yg bersambung. mmg selalu r org berbelit2 lidah sebut nama aku. perkara biase dah tue. tp aku bgga. hee

3. aku suka nombor n kira-kira

- sejak kecil aku mmg suka kira2. maybe sbb tue jgak r aku skrg jadi cikgu matematik kan. bagi aku, everything benda kite buat mesti tersusun n melibatkan nombor. menghafal no telefon adalah benda kesukaan aku. kdg2 dgn tgok no jer aku mmg dah boleh teka sape2 wlaupun aku tak save no. seronok ok! skrg aku pakai maxis n celcom. no mxis mmg xpernah tukar dr form 3. tp no celcom mmg aku selalu tukar2, xtau r knapa. nak tau no lame aku?

0199005677 - yg nie pling syg. first no celcom yg aku gune mase f5.
0148355778- yg nie mase matrik. my exbf #9 yg belikan. aku buang bile break ngn dia.
0132057977 - yg nie beli mase kat upsi. bg adik sbb aku beli no upax skrg.

korg perasan x? no aku mesti ade double 7. pelik. padahal aku suka no 5.

4. aku suka baca beli MAJALAH jer.

- yg nie mmg dah jd habit aku kot. pantang tgok majalah mesti aku beli. tp baca nya xjgak. biase aku akan belek2 kejap pastu letak jer atas meja. bile dah lame, comfuse. dah bace ke belum sbb dah lame kan. kdg2 dertimbun. sebulan biase 3,4 buah aku beli. aku pun xtau nk cure cmne perangai aku nie. jgn keluar ke kedai majalah kot. fav majalah aku ialah CLEO, REMAJA, RAPI, COSMOPOLITAN n MINGGUAN WANITA. dulu  sejak sekolah lagi, kwn2 mesti melepak bilik aku time boasan sbb nk bace majalh aku. satu lagi, majalah2 aku sume dlm good condition ok. kat rumah nie ade beratus2 dah. masih elok n cntik. :)

5. aku suka maen GAME perempuan.

- aku dah state game perempuan yer. so, korg fhm2 lah. it means anak beranak DASH la. aku mmg ade byk game. dulu aku download dr satu website tue. tp skrg dah xde. serius sedih. kat website tue aku dpt full version free lagi ok. skrg xdpt dah. kalau nk kire mmg dah beratus kot game aku ade. tp aku selalu download bile dah hbis. skrg rasa kesal. kalaulah aku beli external harddisk, leh simpan lam tue byk2 kan. nk cari balik, mmg xlah. game fav aku like, DINNER DASH, CAKE MANIA, SALLY SALON n etc. setiap kali keluar baru, mesti aku download n maen.

6. every month aku akan sakit. PMS

- yg nie aku dah cerita lam entry lepas2. ade sape2 leh bagi petua x cmne nk hilangkan senggut nie. aku dah try macam2 ubat tp biasenye lam 2,3 bulan jer ok pahtu mesti sakit jgak. tp aku syukur r jgak sbb aku akan sakit hanya first day period jer. aku bimbg sgt if da keje nanti, xkan setiap hari lam sebulan nk bercuti kan. hope ade lah penawar nanti. AMIN.

7. aku xsuka chatting.

- act bukan xsuka sgt tp entah r. aku lebih prefer jumpa n bercakap dr chatting2 nie. kdg2 aku jadi takut nk tegur kgkwn kat ym ke skype ke sb xde idea nk tnye ape.  xkan tegur n tny khabar n stop kan. maybe aku je kot yg terasa macam nie. sbb tue r kot org kate aku sombong. tp if org tegur aku. aku ok jer. aku susah nk tgur org jer. penyakit keturunan kot!


8. aku suka KAWAD KAKI.


- kwn2 sekolah tau r kot yg aku mmg suke berkawad. aku pun comfuse dgn diri sendiri. kalau sukan yg melibatkan bola like bola jaring ke bola baling ke aku xminat. aku pernah belajar tp truly cannot go. sejak dr sek rendah ag aku mmg involve dlm kawad. n aku pernah wakili sekolah untuk pertandingan kawad 4 org jer. see. hebat x? haha. mase sek menengah, aku st'john ambullance. tp aku selalu pg camping utk briged bakti sbb dorg import aku lam pertandingan kawad.bkn r nk berlagak just nk bgtau. mesti ramai org xtau kan. masa kat PLKN pun, aku join kawad n menang no 2 ok. huhu. matrik pun same.

9. i am teacher- to -be


- kat no. 3 atas aku dah bg clue kan yg aku nie bakal GURU. guru MATEMATIK. ramai kwn2 masa sek menengah gelak jer bile dgr aku nie bakal guru. act, aku sendiri pun ase xpercaya. tp kalau dah itu terbaik buat aku, kenapa mesti aku nak tolakkan. hope aku akan jadi cikgu terbaik. aku akan ajar sek menengah yer. hr tue gnti jer kt sek rndah. :)

kanak2 nakal.

10. aku ada seorang bf  hubungan kami dah hmpir 5 tahun 3 jan nanti.

- serius dah xde idea nk tulis ape. ok. maybe ade yg nak tau kan. aku ngn en. arif dah kenal hmpir 5 tahun dah. doakan kami yer. insyAllah kalau xde aral melintang, tahun depan kami akan kahwin. impian melangit kan. hurm. i love him. so much!




p/s : oh. sumpah xtau dh nk tulis ape. to be continued....


0 peoples gossipping wif me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...