CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Sunday, December 4, 2011

cashier kaki sembang

salam frens..

lepas bace entry kat blog kak di tadi pasal cashier yg salah scan die punyer item trus aku tringat kesah yg pernah berlaku beberapa tahun dulu kat mak aku. tp aku lupe r plak hypermarket mane yg ktorg pg. maybe antara billion or the store kot. entah r, serius xingat.

malam tue, aku, mak n ayah aku keluar mcm biase r nk beli brg kan. so, mak aku yg nak bayar. aku n ayah aku ade jer berdekatan tp mak aku r yg beratur sume kan. masa tue aku dah perasan, si tukang cashier tue asyik r duk menyembang sambil wat keje. tah ape r die sembangkan dgn kwn die sebelah tue. kwn die tue tolong packing kan brg. yg jd cashier tue pmpuan n mengandung lagi. dah r org ramai, bile die asyik bersembang kerja jd lmbat tau. aku mmg dah hangin jer tp diam jelah.

ayah aku bg duit kat mak aku rm50, so mak aku pegang r duit tue. bile brg dah dekat kaunter. mybe r sbb mak aku dah pegang duit, so cashier tue amik terus walaupun masa tue brg x discan ag. die letak trus dlm bekas die tue. tp mase tue aku telah usha brg2 berdekatan so, aku xperasan sgt r  masa die amik duit ngn mak aku tuh. bile dah siap scan sume sume die pun gtau r mak aku hrga brg kan. so, mak aku tenung je r die sbb duit da bg kan. die plak duk tgok je mak aku sbb nak duit ag.

cashier : kak. rm45 (bkn sebenar, aku lupe). 
mak : dah bg td kan duit rm50.
cahier : mane ade. kan bau siap scan nie ( jeling kwn die n senyum perli)
mak : mmg r. tp td awk dah amik duit b4 awk scan.
cashier : mane ade sy amik.

masa tue, mak aku dah hangin. org sume dah pndg dah. ayah aku masuk cmpur. ayah aku mmg nmpak cashier tue dah amik duit ngn mak aku. tp aku diam sbb aku mmg xtgok. so, cashier tue ttp kate ktorg xbyar ag. nak bg balik rm50 kat dorg mmg x r kan. so, supervisor die dtg n tnye apa berlaku. dah r barisan pnjg, org sume dah bengang r kan.

so, supervisor die pun suh ttup kaunter n cek balik sume duit yg ade dlm bekas duit tue n padankan dgn resit. mak aih. untuk satu mlm tue mmg dah byk r kan resit. tp sebab nk cari kepastian, ktorg tunggu. masa tue aku dah debar, if silap ktorg.kat mane r duit tue pg kan. tp ALhamdulillah, mungkin dah mmg Tuhan nk tunjuk kat pmpuan cashier tue. mmgade lebih rm50 dlm bekas duit tue. means duit ktorg r kan. masa tue pmpuan tue dah tunduk dah. wat muke bersalah dah.

setel jer sume. mak aku pun ape ag. rapat kan ckit ngn cashier tue n then cakap.

" laen kali wat keje tue, fokus. jgn asyik duk bersembang. xde masa sy nk tipu kate bayar if belum byr. jage ckit mulut tue"

trus ktorg blah. kahhhh. padan muke cashier tue. mesti supervisor tue melenting kat die kan. tue r. agak2 nk bersembang. xpyh keje. menyusahkan org jer!

2 peoples gossipping wif me:

♥ p a a n i ♥ said...

hahaha terbaek lah mak ko mira!!
kalau aku pun same, time nk blah, aku bg sedas dua kt cashier tu.

miera pinky said...

tau xper. bengon kan cashier tu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...