CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Saturday, December 3, 2011

memoir cinta #9 ( we are not meant to be)


tup tap tup tap dah smpai ke penghujung cerita. this is the last person aku sayang b4 aku meet en. arief. dgn die nie dalam 4 bulan jer tp still byk kenangan yg xmgkin aku lupe. sy harap awk bahagia walau dimana awk berada skrg ZI.


***************************************************

september 2006. after aku putus dgn AL, aku single balik. walaupun ada jer yg cuba mendekati aku. tp hati aku rasa mcm xnak. bile aku lihat abg SN dgn awek barunya, aku rasa jgak jeles. apelah silap aku smpai die senyap cmtu je ngn aku kan. mgkn betol exbf #3 aku yg buat masalah tp xkesahlah lagipun aku pun xperlu lelaki cmtu lam hidup aku. setiap kali balik masa tgahari, aku mmg selalu akan lalu kelas abg SN. n kalau dulu die mmg sengaja r tunggu aku n senyum2 kan. tp skrg die tgok je r jeling2 cmtu, mungkin die segan nak tegur. tp aku perasan, sorg classmate die tgok plik kat die n senyum arah aku.

sebulan yg lepas, time aku masih rpt ngn abg SN. tiap2 mlm aku akan keluar belajar ngn die. n biasenya kami belajar 3 pasangan. ade 2 org classmate die dgn awek2 masing2 lah. sorg classmate die, ZI selalu r dtg2 kat kami n senyum2 arah aku.

ZI : mira kan? (renung ak xberkelip)
me : yer... kenapa?
ZI : cntik mata awk. pinjam boleh.
me : erk.. (senyum)

ZI nie agak r ensem jgak. mula2 aku ingat die repeat jgak upenya x pun. lepas aku putus kwn ngn abg SN tue. aku mgm xde jumpa r dorg2 nie kan. tp sejak aku selalu lalu kelas dorg n abg SN xtegur aku. ZI mcm tunjuk reaksi pelik n one day die text aku.

ZI : hye. mira. sy ZI. knalkan?
me : kenal r. knape tibe2 msg nie?
ZI : sy baru tau yg awk da putus ngn SN. so, xslhkan sy nk kwn ngn awk.
me : sy dah lame r xberhubung ngn abg SN. awk baru tau?
ZI : yeke? serius baru tau. tu pun sbb sy tgok die mkn ngn girl laen hr tue. sy pun da lame xkluar ngn die. mati2 ingat awk masih ngn die. rupanya pmpuan lain.
me : erm.. xlah. sy dah xda pape ngn die. erm, awek awk xmrh ke awk msg sy nie?
ZI : sy dah putus ngn ZA tue. awk xtau? 

bermula mlm tue. hari2 kami contact. tp die pakai clcom n aku pakai maxis. mmg cepat r kredit hbis. malah, tiap2 mlm die mesti col aku. mesti berjam2. kesian aku kat die. so, one day die ajak aku kluar kuantan. tp aku xnk, n die tanya nak ape. aku ckap nak no celcom. n mlm tue die col n suh aku trun bawak. first time aku jumpa berdua ngn die mlm tue. tp kejap je r. die bagi simkad n blah. mase tue ktorg xkapel ag. serius happy. aku trus tukar simkad n gune no celcom.

lepas hmpir sebulan berhubung, pada 16 okt die msg n cakap nak serius ngn aku. masa tue aku mmg terkejut tp aku mmg dah jgka la kan. so, sjak hari tue aku kapel ngn die. masa tue,aku siap upload gmbr kat friendster ag. haha. aku bahagia ngn die. suma satu jer aku pelik ngn die. die xsuka dating. hari2 die msg, col tp die jrg ajak jumpa. yg tue aku mmg pelik. kdg2 aku terfikir jgak kenapalah kan. nak ajak study mlm2, mmg x lah. cuma ptg2 die akan main bola, n die suruh r aku duduk akt wakaf tgok die maen. time die rest, die leh sembg ngn aku katenya. tp nama nak duk melongok kat wakaf tgok die maen ptg2 mmg bukan aku r kot. ptg2 aku tido.

so, ktorg byk jgak r berselisih fhm. lame2 die makin xcntact aku. katanya dah xde duit. aku hairan. masa mengorat aku. hari2 col. malah die ckap die topup rm30 seminggu tp bile dah kapel. seminggu sekali susah nak col. mmg aku sedih. kapel baru  sebulan lebih tp die da buat hal. ada r die ajak aku keluar, tu pun trus pg kuantan dgn teksi lagi. kdg2 aku rasa die mcm nk hide jer hbngn ktorg. tp aku xkesah r. satu minggu tue cuti n kami balik sekali naik bas kat kuantan. masa tue ade prob ckit pasal bas yg ktorg nk naik. n aku gaduh ngn die kat stesen bas. ktorg nak naik bas kul 8mlm tp mlgnya ktorg kne separate. so, aku xnak. die pun suh naik bas esok pg. nak mamposs! padahal ade jer bas kul 10.30mlm. aku berkeras n aku menang lah. tp aku nmpak r die pg sepak dinding. sumpah aku takut!

tp bila smpai terengganu n die nak trun. die tarik aku suh duk depan. tmpt ktorg cm blkg ckit. kesnya ade lelaki asyik pndg2 aku. sweetkan. n ade kwn die naik bas sekali ngn ktorg. n kwn die nk balik kelantan r. aku dgr die pesan akt kwn die.

" ko tgok2 kan mira yer. tgok jer. kalu ko sentuh, siap r. aku bakar rumah ko'

haha. rase nak gelak jer. tp tue r. walaupun die masih care tp aku rasa ktorg xserasi. we do love each other but we are not meant to be. masa cuti, aku perasan die mcm dah laen. n lepas cuti die msg aku satu mlm gtau yg nak berkawan jer ngn aku. dah r masa tue aku tgah berlatih lakonan. trus aku nangis. mmg awal2 aku rasa aku xlama ngn die. agpun aku masih xputus ngn SY kan. tp lama2 aku makin syg die n jd mcm nie lak. tp aku redha. berkali2 die mintak maaf ngn aku. 

after putus, everyday gk die msg aku. tp aku warning die jgn msg aku. tp boleh plak no tah ape2 msg aku nk berkenalan r mcm2. aku tau tue die, sbb sejak aku kapel ngn die n no baru tue hny die, fmily n tmn2 rpt jer tau. aku xheboh sgt pun. aku msg die gtau jgn kacau aku lagi or aku buang simkad trus senyap lpas tue. tp aku mmg buang pun simkad tue. after 3 hari putus ngn die, aku tukar balik pakai no maxis aku. lepas aku putus ngn die, mcm2 cerita lame yg buruk pasal die aku dpt tau. Alhamdulillah sgt2 r die hide kan hbngn ktorg dulu. mgkin itu sbb die hide kot. bgus r jgak. mmg ramai xtau aku ngn die. kgkwn die n aku je r tau.

tp yg aku kelakar.bile aku kwn ngn en.arief. die n kgkwn die cm xpuas hati. kesnya, selame nie xde exgf die yg dpt peganti lebih cpt dr die. n pasti akan merayu2 kat die. die silap org r kot. aku xmungkin mcm tue. lpas tue aku dgr die baek balik ngn ZA, exgf lame die. lantak dielah. aku malas nak peduli. sekian.

*******************************************

p/s : 2 thun lepas kot. en. arief kate jumpa die kat satu cafe. kgkwn die tgur jer en.arief smbg2. satu matrik kan. tp die kerek giler. wat xlyn jer. pelik! gaya cam xpuas hati. aku comfuse. aku ke die yg mintak putus dulu ek? y die xpuas ahti kat en.arief sdgkan die yg tinggalkan aku. lelaki xbleh terima kenyataan cmtu r kot. oh,ya! die ala2 farid kamil tau. :p

0 peoples gossipping wif me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...