CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, December 31, 2012

my wish come true.

aku baru perasan yg awal thun hr tue aku xde buat azam pun tuk thun ni,huhu. mgkin sb aku frust kot. ape azam aku thun 2011 byk yg x tercapai.huhu. kire aku carry forward je lah yer. tp Alhamdulillah byk plak yg aku xberharap tp aku dpt thun ni. syuur sgat. 2012 akan pergi. cpt jer masa berlalu kan. umur akan naik 25 . oh, no! makin teruk r aku kne bebel suh kawen.hahaha. ok. jom aku share ape bende best yg berlaku tthun ni utk aku.

1. aku dah bergelar GURU TETAP.

-wpun menganggur setahun n byk panca roba berlaku. isu posting lambat r. dgn ade interview lagi. so, Alhamdulillah. aku dah bergelar guru bermula 23 mei 2012 lepas di smk perwira jaya. kewangan pun makin stabil. Alhamdulillah.
dlm tndas guru. huhu


2. aku sudah ade KERETA

- Actually ni bkn planning aku la. abah aku yg beriya. huhu. ikutkan hati aku lagi prefer honda jazz or toyota priusc. tp abah aku xbg. yela. aku kan bkn mahir sgt ag drive. so, aku beli myvi se jer. oh,ya! bile dah ade kete ni. aku pun da ade lesen yer. huhuhuhu. sape yg da lme fllw blog ni tau r kot prob aku. :p

DCC 3463. jmpe...agkt tgn yr. jgn hon. nat aku terkejut.

3.aku dah pkai SMARTPHONE, chewwah

-dr dulu lg aku asyik r jeles tgok org pkai fon mhal. telan air liur je r mmpu. huhuh. so, skrg bile dah kje mestilah nak kan. wpun pk berpuluh2 kli nk beli ke x. akhirnye aku pejam mata n withdraw duet n buy.. huhuhu. pdhal jle tgok kgkwn wassap, instagram sume tue. so, skrg sy dah ade hp bru. huhu.

tada...hehehe

apa ag yer? huhuuhu.nanti r aku update ag. 

Wednesday, December 26, 2012

End year coming soon

Alhamdulillah...
Walaupun thun 2012 dah hmpir ke penghujung, aku boleh senyum puas sbb thun ni byak kngan mnis yg aku dpt. Ataupun byk bnde best2 r yg blaku.
Tp klu nk ikutkan aku mlas jer ag nk mengemas. Huhu. InsyAllah mlam esok aku akan naik bas n blik ke selancar 2 n teruskan perjuangan sbgai seorg guru balik. Semoga thun dpn aku akan labih success ag. InsyAllah.
Result pmr sekolah aku xmemberansangkan. Sorg jer ok dpt strsight A's. Dgn ade kecurian kt kuarters ag. Byk btul bende berlaku kt sne yg aku dpt tau. Hope lpas ni mkin baek lah... tkut gk ase.
Cuti ni? Erm...hmpir 2 bulan kt umah pun byk bnde berlaku. Tp yg pling happy hruslah bersama family tercinta kan.... dgn abg aku kawen ag. Thun dpn hrap msih dpt rase semua ni.
K r. Next entry aku kgsi ape bende best berlaku utk thun 2012 ok. Stay tuned. Thanks 4 reading....peace!

Saturday, December 15, 2012

novels for holiday

asalamualaikum....

korg agak2 ape aku buat spnjg cuti ni? bz? itu bulan lepas. berkerja sambilan? itu mustahill... bercuti? nehila kalau mak ayah aku kerja. jawapannya ialah melayan keBOSANan keseorangan. sedih kan...sgt sedih...

so, satu malam itu. aku godek2 lam fb jer, aku terjumpa satu kedai jual novel online.oh my! i likeee..... walaupun boleh jer g kedai buku tp aku sebenarnya mlas nk mencari. so bile ade org jual on9 ni, aku hny pm jer ngn tuan kedai. senang kan. smbil tgok tv pun boleh buat.

actually, hjung bulan lepas, aku dah beli sebiji novel kat SMO. tu pun sbb ade org kata best, alang2 keluar hr tue n masuk jer SMO trus nmpak, grab n byar terus. xtgok un hrga. tp teballl giler... aku beli rm39.90

I LUV U STUPID (MELUR JELITA)
cerita die best. itu bg akulah. kurang jiwang tp ade r pasal perasaan cinta nie. n yg pling suka sbb die bercerita ttg negara kemboja. suasana baru yg aku xpernah tau. dah r tebal, aku lak kalau bc menghayati ok. bile die tulis makan nasi lemak berbalutkan daun teratai. aku imagine tau. dats y aku suke bc krya2 yg jnis bercerita pasal negara org. sbb aku leh merasainya jgak. best kan. tp aku hbis bc ag.tinggal lam suku ag kot. hr tue aku balik sekolh sb ade kursus then aku tertinggal..huhuhu..

ok.berbalik pasal novel on9 tue. disebabkan boring. aku g kedai, rembat 3 magazine. hijabista, cleo n cosmopolitan. balik2 tue jer yg aku belipun. tp mjlah, apa sangatkan. bosan ag. so, malam tu aku godek senarai novel kat kedai tu, ade yg novel lama tp aku suka..heee. klu g edai buku, mau kne selongkar kan bru jumpa. aku pilih, pm seller trus bank-in. laju x?haruslahhh..

1. FIKSYEN 302 (RAM)
mcm biasa. selain jiwang2, aku suka gak thriller ni. like penyiasatan, pembunuhan sume ni. karya ram mmg xpernah hampakan aku. au bc sehari je tau. why? sbb aku teruja, nak tau sgt sape pumbunuh.hahaha.

2. RYAN FANTASI (RAM)
yang ni tgah bc skrg. sudah 2 hari aku bc n baru separuh. aku xteruja sgt yg ni.e xtau knapa. wpun spatutnya aku teruja nk tau sape rayyan sebebarnya. tp ram gagal kali ni. bg akulah. wpun dgn ciri2 pelik d dr aidding tu sepatutnya buat aku nak tau die dtg dr mane sbenarnya tp entahlah. aku xleh masuk sgt. tp xhbis lagi aku bc. mane tau, esok2 aku dpt rasa dunia fantasi yg ram cipta tu. wait n c la kan.

dan semalam. dgn gilanya, aku mengorder 2 lagi novel. aku dah boleh imagine if mak aku tau nanti. hari tue die dah buat ayat.
"ma selalu pk, menulis buku ni untungke... sape r nak bc buku die. rupanya2 ade org nak bc. org cam kakak la"
erk...aku wat dek jer. oh, ya! yg latest ni aku tmpah karya HLOVATE.


nati kalau dah hbis bc n aku rajin, aku review. bye


Thursday, December 13, 2012

my bro's wedding #3 ( our house)

actually part ke3 ni yg paling xsabar2 nak tunggu. why? sbb kat rumah kami la kan..
sebelum mjlis lagi aku dah bz, yela aku kan anak ke2, harusllah au tumpang bz. tp mmg bz pun.
dr stat pembantu penggubah, penyelaras goodies, persiapan prlamin n meja mkn n etc. seriusly aku agak bz. tp satu tmpat aku xkalut is tempat sedia makannnn...hehehhe.

mg r ak xminat msak, tp xdela aku mlas sgt. why aku langsung xmasuk bhgian masak-emasak sbb dah terlaluuuuuuuuuuuuuu ramai org kg. so far, very gud. leh i ngelat.hahaha.

16 nov 2012... majlis pun brlangsung dgn sempurna n meriah. Alhamdulillah..paling best sbb..... tettt.

ni gmbr last sbenarnya, amik lwt ptg tp sbb blog aku. aku nak letak first.hehehe.
tema ktorg hr tue biru. tp aku rembat tdung hjau sbb xnak nmpak biru sgt...
knn, sepupu.ilham kiri, adik bgsu aku. azaliff
dua2 rebut aku. ok.tipu.

ni mlm sebelum mjlis, peamin tgah lam  proses.

suasana lam tengahari ms nie. sape pndai, nmpak aku. hahahah

sudut karoke pun ada.hahah. tp jauh ckit r dr kemah.buat at tepi umah jiran@sepupu aku.
aku pun turut menyumbangkan suara ok. tp ms tue dah ptg lah.
menyanyi pun sorok2 muka sb xnak org tau. bia terkejut dgr suara merdu i jer.hahaha

bile pengantin smpai, trus naik pelamin.
mak aku masa ni dah xbrape nk kemas sbb dr pg die bz kannn

cmpur2. aku pun xfhm knp aku nmpak pelik..erk..

then, lepas makan, sesi potong kek.
gmbr tgh makan xingat nk snap.
kesnya fotographer hp ni azaliff...fhm2 la kan.
gmbr dr photographer upahan lum dpt...



kek...sila makan..

truly tired. n aku pun xsempat makan ok. punyerlah bz aku. aku nier merangkap pengendali mjlis lah wpun xsangat. tukang bg goodis, tkg menjerit if lauk2 hbis. tkg angkat kusi n mcm2 la. so far.syukur, semua berjalan dgn lancar. yg paling kelakar, ade tetamu dtg n ingat aku yg kawen...adeh...xbc kad ke kak...

oh,ya! bende best yg aku ckp awal2 td is....







en. arief dtg ngn parent dia..huhu. terkejut okeyh.
so far. Alhamdulillah. everything ok wpun xplan.
tp bagus jgak.

p/s : ya kwn2. wpun aku ngn die dah hmpir 6 thun, tp aku xpernah jumpa parent die b4 nie. why? ask him...

Tuesday, December 4, 2012

my bro's wedding #2 (kenduri rumah kak ipar)

Assalamualaikum..

ok. smbung entry lepas. dah bertunang n akad nikah pada 10.11.12 hari tu. so, hari ni aku nak story pasal majlis di rumah pengantin perempuan pulak iaitu pada 12.11.12. kami bertolak lepas zuhur. smpai tu,duduk rumah sewa yg sama gk. abg aku nak bersiap dulu sementara tgu green light dr pihak pegantin prmpuan. tema family kami is GREY. pengantin pakai merah n fmily belah prmpuan pun merah.

hantaran2 semua digubah khas oleh my mum ok....tema is pink + grey

aku mls nk upload satu2.

kami bwk 9 dulang hr ni: kain sembhyang, jubah, al-quran, pulut, beg + ksut, buah2an, set wangian, kain pasang n kek. 
dlm 9 hntaran tu, jubah ni jer satu-satunya yg ada air tgn aku.huhu

me + mak teh + angah.

bila penantin prmpuan dah msg ckp ok. kmi pun berjalan ramai2 pergi. aku hruslah duk barisan dpn kn. kah2. tp xde gmbr.




pengantin wif my parent


selesai makan ni. pengantin tukar baju untuk sesi potong kek plak. masa tu semua dah balik. tinggal family aku jer. seriusly rasa bengang giler tp nk wat cane kan. mak aku ckp kne tunggu smpai mjlis selesai. oh, no!

cntik r jgak pelamin kan. tp aku xsuke..hahahah

sesi memotong kek .aku upload satu jelah yer.

see... nmpak nau aku dah fedup kan. hahah. rumah org pun buat perangai. adik2 aku rilek jer.

hantaran dr belah perempuan. dorg bg 11. tp aku lupe ae.
kt cni ade tuala, sejadah, ferrero n ape tah blkg tu.

bosan nyer pasal. aku bersanding lak adik laki aku. ada aku kesah!
org kata die iras aku. ye ke?

hbis pengantin mkn. lauk byk lak xterusik. ape ag. trus adik laki aku 2 org ni mkn second round.
aku ratah udang jer.huhuhu.

buah. perfume, kemeja, kasut, n xtc. aku lupe

aku smpa intai lam bilik. 

setel sesi potong2 kek tue. berakhirlah. fuh.....

muka dah penat.jom balik. 

thanks 4 viewing. aku pilih2 je r gmbr yer. next entry kenduri rumah aku lak. bye.



Tuesday, November 27, 2012

my bro's wedding #1 (engagement n akad nikah)

Assalamualaikum..

akhinya aku baru dpt gmbr. tp gmbr2 dr hp ktorg jelah. kumpul2. dr jurukamera xde ag. ok. hari tue, tnggal 10.11.12 (cewwah). abg aku yg satu2nya telah selamat diijakabulkan dgn pilihan hatinya. kak Haniza. kami bertolak lepas asar ag.smpai sana, duduk rumah sewa. solat mgrib n bersiap kat sanalah. oh,ya! kat sana tu kat pasir mas yer. aku dr koa bharu, dlm sejam jgak la..

my mum n me. haruslah aku menjangokkan.huhuhu.
 n harus jgak aku bawak sirih junjung kannn..

my mum, mak teh n nenek(blkg).

semua ni sedara2 gak..semua duk menunggu arahan dr rumah pengantin pmpuan.
lepak2 dulu cni kjap.

aku n mak teh aku tolong abg aku pakai samping. 

dalam pukul 8 mcm tu, kami pun bergerak ke rumah pengantin prmpuan. rumah dekat je ngn umah sewa yg kami duduk tue. satu taman perumahan jer.

kitorg mulakan dgn majlis pertunangan dulu. 


mak aku tgah sarungkan cincin pertunangan..
sorilah yer. gmbr mmg kualiti kurang.


bergambar sebagai pasanan bertunang sebelum diijab kabulkan sebentar lagi.

pengantin wif my mum n my abah.

sementara menunggu tok kadi dtg, mmg ramailah duk bergambar2. xtau nk watpe kan. lam kul 9, tok kadi pun smpai. abg aku dah stat gabra dah..huhuhu

abg aku tgh ckp2 dgn tok kadi dah. oh, ya! gmbr akad nikah xde. aku dah puas cari, xjmpe. tunggu nati dari jurukamera upahan jelah.huhuh

dah setel. ALhamduliilah.

lepas makan2 trus balik. masa tu dah agak lewat. budak2 pun dah ramai merenget.. bye. cont net entry yer.

TTM #4 (pendiam yg sombong)

wah3. bile belek2 entry lama bru aku pasan yg aku dah lama tinggalkan cerita TTM ni.  so, utk hilangkan kebsanan cuti sekolah. aku nk smbung. masa tue aku f3. mcm biasalh, bile dah f3 ni. kne pg tuisyenlah. klu x, mmg xda r aku nak blaja. aku mmg blajar tp mgkin xsemaksima lah sbb xde paksaan kan. ptg2 dah tuisyen kat sekolah, mlm lak kat Al-amin n weekend lak kat BESTARI. gile x?hhhuhuh.

**********************************

Janson Text Complete Family Pack


awal2 tahun tu, aku mmg free. single n xterikat. maklumlah sidia yg aku suka, FL (TTM #2) dah xde khabar beritakan. even ade jer yg kacau2 aku tp hati aku masih xde suka sape2. until i met someone kat tempat tuisyen ni. masa tu aku dtg awal tuisyen, n duduk2lah atas kusi luar kelas. tetibe aku terpandang seseorang ni. oh, my! muke die lembut n tenang jer. kind of good guy.dresing pun cam skema jer.aku pandang jer dia. hope die notice aku. n yes. die tgok aku balik tp still beriak tenang. sombong!

sejak hari tu, aku pandang2 dia. tp ms tu aku mmg tgh rapat ngn my exbf #1, RN. next weekend die dah xde. aku pun fikir cam xde jodoh la kot.huhu. padahal aku rasa mcm xde harapan jer die suka aku kan. so, aku kapel ngn RN tu. lepas 2 minggu kot. tetiba sidia muncul balik. aku jd berdebar bile pandang die. it reminds me of FL alot. aku jd suka tgok die. smpailah dtg gile aku, aku lalu sebelah die n said "suka tgok awak"

die terkejut tp still buat tenang. lepas tue, die mcm selalu pndang n senyum2 kat aku. waktu balik, tetibe die bg name card die kat aku. nama dia ZI. budak sekolah agama, patutlah skema. same school wif RN. masa tu aku xfhm ag. rupanya die bg hint nk suh aku col die kot. tp aku wat rilek jer. balik rumah, geledah2 balik cr name card zmn sekolah rendah. haha. n then tulis tgn jer no. hp sbb name card aku tue ade fon rumah jer. esok tu bg die. masa tue aku mcm dah btol2 suka die n xnak dah kat RN. serius ase aku jahat giler. :(

malam tu die col n sembang2 ngn die. aku suke care die. sombong luaran tp rupanya boleh thn gk. xde r skema n baik sgt. die ajak aku mkn ngn die next wekend. aku dah gabra. sbb biasanya RN mmg akan tunggu aku n mkn n balik sama2 after tuisyen. hari2 die col aku n aku makin suke die. akhirnya aku buat keputusan untuk putus ngn RN. lagipun masa tu aku mmg rasa dah xserasi dgn RN. walaupun die marah n boleh agak aku dah ade lelaki lain tp aku still nafikannya.

pada hari kejadian, aku, ZI n kawan aku leya kuar tuisyen sama2 n nk pg mkn kedai kek. tetibe ndaway aku ternampak RN. die pndang jer aku mcm nk telan. aku dah gelabah. aku gtau ZI.

me : awak. ex sy. takutnya. camne ni?
ZI : nk takut ape? at rilex dah r.
me : die sekolah ngn awak kan. tkut ie wat ape2 kat awk.
ZI : ape sgt die boleh buat? don worilah. sy xtkut langsung.

serius aku terkejut. xsgka. nmpak2 pendiam, baik cmni rupenye berani jgak. kalau RN aku mmg taulah. mmg jnis bad boy jgak wpun sekolah agama. tp ZI ni dressing pun baik.boleh tahanlah kan. jwpan die buat aku makin suka die. lpas tu ktorg still berhubung. aku pernah bwk die pg besday party kwn aku. n rmai puji die ensem. n masa tu ade pmpuan tegur die. die melayan jer. aku rase laen. aku rasa mcm die ni jnis melayan semua pmpuan suke die. n tgok dressing die pun aku rasa xkena ngn aku. entahlah. mcm2 perasaan timbul smpai aku rasa, aku dah kurang suka die. pelik x???

lepas tu die stop tuisyen. aku pun dah xjumpe die. n then aku dgr die ade hbngn ngn pmpuan laen. exbf aku duk bisng ckp ZI playboy n nk permaen aku. tp aku relax jer sb aku yg stat xsuke die. pastu ktorg senyap cmtu jer smpai hbis thun.

*****************************

masa f4. aku pg camping briged bakti. smpai sna terkejut sbb jumpa die. masa tue mcm2 rasa. wpun ktorg xgaduh, tp aku ttp rasa die playboy n aku jd meluat die. die pandang jer aku stiap kli jmpe tp xtegur. yg kelakar, aku sengaja buat2 gedik ngn abg fasi kat sana dpn die.hahaha. serius budak. n now aku dah xtau ktne die. but he really ensem i tell u. tinggi, putih tp..style die not suit me..huhu.

Friday, November 23, 2012

teaser... (bro wedding)




inilah sbb kenapa blog aku teabai berkurunggggg lamanya.
tp skr gmbr masih xdpt, ni jut dr my hp murah.
nest entry lah aku story n tepek gmbr byk2.
no im so..................bz.

hr tue bz ngn mjlis kawen.
now bz ngn kursus lak.
then, aku ade misi lain lak..
doakan aku setel sume okeyh.

bile dah setel sume, aku dah jejakkan diri di kampung balik.
my blog akan terisi lagi..

bye3...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...