CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Sunday, January 1, 2012

2011 in memory

first entry untuk tahun 2012 ni, aku nak overview semua yg terjadi sepanjang 2011 yg dah berlalu ni. yg baik jadikan amalan, yg buruk jd kan pengajaran. jom.

Januari

- paling x boleh lupa mestilah kes pk sedara aku yg kena buatan org kan. sampai berbulan2 lam hospital. kesian paksu aku. ALhamdulillah skrg dia dah sangat OK. :)
- bulan ni jugak adalah bulan anniversary aku dgn en.arief yg ke-4. wow. Alhamdulillah kami masih bersama lagi smpai skrg. 2 hari lagi untuk ke-5 plak. wink wink.

Februari

- aku mendaftar diri di SMK gajah berang n first time bertapak di Melaka. aku suka. dekat dgn org tersayang. bulan nie mmg cerita aku berpraktikal je lah. paling xbleh lupa. pertama kali mengajar secara solo. hee.

Mac

- aku masih di Melaka. mengajar macam biasa. erm... bulan paling teruk kot untuk perhubungan aku n en.arief. ktorg mmg asyik gaduh jer. xperlu citer pnjg. i still HATE her. aku mmg pendendam. so what? ok. xnak ingat bulan nie. hope xterjadi lagi.

April

- aku masih di SMKGB.
- semestinya bulan besday en.arief kan. kami sambut kat Melaka sama2. yg kelakar dia yg hadiahkan aku sandal. terbalik ni. haha.
- pertengahan bulan kot, aku pg genting n tg.malim ngn en.arief. lama xjejak kaki sana kan. n mcm2 benda lagilah jadi bulan nie.
- paling xboleh lupa haruslah masalah di sekolah yg menimpa bertalu2. masalah sbb aku pergi teman pelajar camping yg sepatutnye xboleh. dan juga masalah yg aku balik mesyuarat PIBG awal. waa.. seriusly bulan paling tension. tp syukur sume setel jgak dgn baik.

Mei

- angah (adik perempuan) aku sambung belajar di uitm n9. aku pergi jgak hantar dia. aku kan kat melaka jer. skrg dia dah masuk sem 2 pun. baru smlm naik bas.
- taraa.. haruslah MY BESDAY CELEBRATION kan... hee. thanks kat sume yg celebrate n bagi hadiah. smbutan besday yg paling aku SUKA ok.
- next mestilah sambutan HARI GURU lak. tp xbestlah.pelajar kat cni jnis xbg hadiah kt cikgu. sadis betol. tapi happening gak r. :)

Jun

- i miss him so much. masa seminggu last aku kat melaka. arwah tok bah aku meninggal. aku sedih sbb xsempat balik tgok arwah for the last. tp aku redha. AL-fatihah. sumpah, smpai skrg aku masih rindu dia. n akan rindu smpai bila2.
- aku habis praktikal n balik  goyang kaki kat rumah. huhu

Julai

- aku hanya kat rumah. tapi ada r jgak benda aku buat untuk hilang bosan like jd cikgu tuisyen n bantu sepupu menjual kat kantin sekolah. haha.
- paling best is aku GRADUATED that month. yeay!

Ogos

- bulan ni dah start puasa dah. aku puasa 30 days kat umah. seronok ok. selama nie kan asyik puasa di perantauan jer.
- aku masih mengajar tuisyen on weekend.

September

- SELAMAT HARI RAYA.... :) tp raya tahun nie sedih sbb arwah nek n atuk xda bersama kan. lagi sedih sbb aku demam teruk 2,3hari b4 raya. hari raya pun xbermaya je.hope tahun nie xjd lagi. heee
- bulan ni jgak atuk aku masuk wad sbb jatuh motor. aku lah yg teman dia ok kat hospital. aku kan xda keje. huhu.
- aku mula mengajar di SKLG as guru ganti. seronok sgt ok. semua cikgu baik2. mengajar pun xsusah. sek. rendah kan.

Oktober

- aktiviti harian aku hanya pergi sekolah balik sekolah jer bulan nie. tp sgt seronok. pelajar pun semua baik2. rindu mereka sgt.
- paling seronok lagi gathering ngn kawan2 masa sek. zainab 1 dulu. ktorg mmg jarang jumpa. yelah, belajar jauh2. kerja dah pun dorg. so, curi2 masa free je lah jumpa. happy sg hari tue.

November

- minggu pertama adalah minggu terakhir aku mengajar di SKLG. sumpah sedih. dah syg sgt kat students kan. xtau bila dpt jumpa dorg lagi.
- hujung bulan nov, aku n family pergi bercuti ke taiping n penang. wiwit... tp malangnya, aku PMS time bercuti. serius kesal ngn diri sendiri. tp seronok la. sbb dah lama xdtg penang kan. hope boleh pegi lagi next time.

December

- untuk bulan yg baru jer berlalu nie. aku hanya melepak di rumah. dpt panggilan inteview jd guru di sek swasta pun my mum xkasi. so, mmg goyang kaki btollah kat rumah nie. dah r musim hujan. so, memang betul2 duk rumah.
 - tapi paling bermakna is result PMR adik aku dpt 8A lah.

ok.tamatlah setahun 2011. cepat jer masa berlalu kan. tp bila aku flashback sume tue, aku rasa agak lama jugak r. hee. sbb awal2 tahun hari tue, aku baru nak g praktikal kat melaka kan. papepun untuk tahun depan, aku hanya ingin jd lebih baik dri tahun ni. pray for me ok.

new me. masa kat taiping, umh sedara.

p/s : korg boleh klik yg aku garis2 tue. utk bacaan lebih lanjut. bkn aku saje2 garis yer. penat aku link. huhu. thanks 4 reviewing. peace! happy new year frens.

0 peoples gossipping wif me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...