CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, January 12, 2012

kebaikan POSTING lambat..

if aku nak buat entry keburukan Posting lambat, asenya aku boleh buat 10 entry kot.
tp aku mesti menaip dgn rasa marah kot. so. xboleh2. xbaguskan marah2 nie. so why not kite ubah mende yg negatif ni dgn bende positif?? ag bagus kan. so, aku duk berfikir2 lah, ape r kebaikan ygaku dpt dgn posting lambat nie. ADA la... hee. hepi lak ase.

1. cooking skill aku improved!!! sila baca dengan rasa bangga sgt2. walaupun dulu akulah manusia paling malas masak. xminat msk! n mcm2 ag lah. tp skrg.... aku lah chef ke2 kat rumah. mak aku selalu suruh aku masak,at least satu hidangan sehari. so, aku jd fun n yakin dah nk masak nie. walaupun masih kelaut... tp licin r jgak. hehe. yg bestnye, aku n mak aku mmg lain dr segi menu masakan. so, bile kdg2 aku yg masak, mmg lauk2 nampak lain sgt r. variasi katanya kan..

bbrapa jam ag. aku nk buat nie. cendawan ayang. aku amik dr my resepi.com.

2. leh baca novel puas2. dulu masa kat uni. setiap kali beli or pinjam novel. aku mesti xcukup masa nak baca novel. kalau tdo lambat, mesti pg lak ngntuk. so, skrg aku puas... aku boleh baca novel seberapa byk yg aku nak. biasanya, lam masa 2 or 3 hari dah habis satu novel. bravo2. fun okeyh!

skrg tgh baca novel nie. pinjam dr makcik usu aku.

3. leh tolong adik2 dlm pelajaran. sejak aku ada kat rumah nie, mmg aku lah pemantau adik2 lam pelajaran. mak aku mmg serah semua kat aku.time exam pun, aku yg buat jadual n so on. ajar buat keraj sekolah sume. lagipun elin dah drjh 5. mak aku dah xberapa pndai nk ajar die. lebih2 ag sains. so far, Alhamdulillah. die dah makin improved!

4. boleh keluar merambu setiap masa. walaupun aku nie bkn jnis manusia suke keluar berjalan2. tp setiap kali ase nak keluar. ok. jommm. xde aral langsung lah. setiap masa aku on. tp tue lah, bile xkeluar. seminggu kdg2 aku lam umah jer. tangga  pun xpijak ok! hahah.

5. kulit makin putih. haha. yg nie alasan die sama mcm kat atas lah. 

so, kawan2. dr kita pk bende negatig jer. baik kite pk yg positif rite. ag befaedah. n jiwa pun tenang. aku nak gunakan peluang nie sebaik mungkin. bile dah keje nanti, xkan dpt r jd mcm skrg. tp. dah 7 bulan kot aku mengangur. tolak guru gnti 3 bulan. 4 bulan r.. BOSAN jgak... huhu.bye

p/s : abg aku ada appendiks. smlm dah operate. doakan die cpt sembuh yer. thanks



0 peoples gossipping wif me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...