CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, January 4, 2012

mierarief part 2

continue from mierarief part 1...

sepanjg sem 2 kat matrik aku memang dgn arief lah. biasanya kami lunch sesame dgn dina n sheda sekali lah. mlm2 pula biasanya kami akan keluar study sama2. kalau hari isnin, ada kawad kaki. arief pukul 5-6 ptg. aku plak  6-7 ptg. dia selalu r tunggu aku smpai habis kawad then ktorg akan minum sesame jap b4 balik hostel. aku mmg happy dgn dia, dah lama aku tak rasa diberi perhatian dan dijaga dgn sgt baik mcm nie.

one night tu, aku n kwn2 sekelas tgh mewarna something. projek kelas r. aku betul2 xingat ape bende. masa tue ade aku, dina, SL n abg EN (repeat). mereka bertiga pulak satu sekolah dulu cuma abf EN tue senior dorg lah dulu.

Abg EN : korg kenal x BH? ktne ek die skrg?
SL : kenal r. awek kwn aku tue. 
Abg EN : ye ke? sape?
SL : ada kat sini pkwe dia. xtau ke sape?
Dina : ye ek? sape2? bgtau r pat.
SL : la.. Aa.. ( pndg aku n senyap) ada r. xpyh  r tau.
Dina : sape? bgtau r wei..
SL : erm.. arief. ( muka pndg bwh)

masa aku dgr die ckap Aa.. tue aku dah boleh agak sebenarnya. hati aku hny Tuhan yg tau. tp aku control. aku tunduk jer warna kain rentg tue. masa dorg berckp pun aku mmg xfokus pun. balik jer hostel, aku nangis. xsgka dia tipu aku kan. masa tue aku nekad, aku mmg xnak terima apa penjelesan dia. aku terus msg dia mintak putus. byk kali dia col n msg tp aku mmg xlyn dah. hati aku mmg sakit sgt. bagi aku, segalanya dah berakhir.

berminggu-minggu jgak aku n arief xberhubung. walaupun dia ada msg ckp antara dia n BH tue dah xde pape. aku mmg xlyn. smpai r one day tue, terbukak pintu hati aku nak bukak email. n rupanya ada email dari arief yg dah seminggu kot. mulanya xnak baca tp akhirnya aku baca jgak. pjg lebar email die. dia ceritakan segalanya pasal hubungan dia n that girl. setelah berfikir masak2 aku akhirnya mengalah n beri peluang ke2 kat dia. dia jnji nk change hp no dia n he done it. aku mintak no hp that girl n aku msg dia.

apa yg aku boleh ckp is perempuan tue menyesal mintak putus ngn arief. n dia xboleh terima bila arief dah ada peganti which is akulah kan. lepas kejadian tue. mcm2 terjadi lam hubungan kami. aku selalu dpt private msg kat friendster dari lelaki2 (kwn BH) yg memburukkan arief. niat dorg mcm nk suruh aku putus ngn arief. paling kelakar ada msg ckp warn aku bgtau yg arief akan ajar aku hisap rokok n dadah nanti. hahahaha. sgt kelakar ok. arief sendiri xhisap rokok, how can dia nak ajar aku kan. lantak dorg r kan, aku xamik peduli sgt.

Alhamdulillah, kejadian2 yg berlaku lebih mematangkan kami. kdg2 aku xsgka jgak kenapa r ada jer org xpuas hati dgn hubungan kami nie. tp syukurlah segalanya ok smpai r hbis matrik. masa cuti tue, aku ngn die sms jelah. nak jumpa xdpt kan. aku percaya dia, walaupun kdg2 gaduh jgak tp itu lumrah r kan. apabila masuk Upsi, die plak kat umt. ktorg dah decide nak jumpa. so, 31 ogos 2007 kami jumpa balik after 4 bulan kot xjumpa. aku pg KL ngn kawan, die pun g jumpa kwn dia. walaupun sehari jer dpt spend ngn dia tp aku hepi sgt. malah, dia jnji nk dtg lawat aku every sem. xkesah r kan. yawn.. :) :)

31/8/07  ( aku trun 5 kg ok berat)

lepas tue. kami jnji yg setiap kali anniversary kami akan jumpa. if xtepat trikh pun, hmpir 2 kan. so, mmg aku selalu r jumpa dia kat KL. dia kan dtg cni smbil jumpa kgkwn dia yg belajar kat cni.

 januari 2008

januari 2009

lebih kurang dalam bulan march 2009 lah, terjadinya satu konflik besar lam hubungan kami. n semuanya salah aku. ya, salah aku. yg tue aku story next time lak. thanks 4 reading.

p/s : muka en.arief sama je kan walau 3 tahun berbeza. tp muka aku berbeza2. pelik.huhuhu.


2 peoples gossipping wif me:

cha apple said...

rindu zaman matrixx.... ;(
nway b strong ngn ape je dugaan,,,aku doa mu pjg jodoh n bahagia ngn zenol

miera fazni said...

thanks dear..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...