CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, January 5, 2012

mierarief part 3


sebelum aku kwn ngn arief. aku ada berkenalan dgn seorang pelajar sebuah univ. swasta kat melaka. kami kenal through friendster jer. aku mengaku yg aku yg add dia. aku pun xsure why aku suka budak lelaki itu. aku gelarkan AN je la yer. tp mmg ktorg kwn biasa jer. agpun aku tau yg dia dah ada awek. lepas aku kapel ngn arief, aku mmg dah jrg berhubung ngn dia smpai lah bila da nak hbis mtrik. die mintak no fon aku. mulanya aku pelik, sbb terang2 melalui fs, dia tau yg aku dah ada pakwe. tp as a fren, y not kan. tp hbgn ktorg stkt sms je la tu pun kdg2 jer die msg aku.

dlm thun 2008 lagi, si AN nie mcm tunjuk yg dia interested kat aku. aku pelik sbb dia mmg dah ada awek. tp aku lyn dia mcm biasa je lah. aku akui yg dia mmg suka msg n cl aku. dia suke bercerita n suke tny aku mcm2. secara sng, die jnis peramah n suka dgr cerita n pemberi respon yg baiklah. sbb tulah kot, aku sng kwn ngn dia. tp kwn jelah kan. mmg silap aku sbb aku hide dr arief. bkn niat aku nk curang ke ape. tp aku takut, takut die slah fhm. tp mmg salah aku la kan. smpai one day tue, awek si AN ni pm aku n marah2 aku. dia buang lagi aku dr fren list AN. haha. lpas tue AN mintak mf n still contact aku. aku mmg xnak da layan dia tp entah r terlayan jgak. n bende paling bodoh pernah aku buat is masa  cuti sem, aku keluar jumpa dia.

AN : awk, kite dah lama kenal. free x? jom minum2.
me : erm... tapi. seganlah.
AN : nak segan apenya. awk dah tgok gmbr sy kan. sy pun dah tgok gmbr awk. mcm kenal da tue.
me : ok. tp awk bwk kwn yer.

dipendekkan cerita. march 2009. seorg kwn yg aku sangat percaya telah beritahu arief pasal hbngn aku n si AN ni. at the same time, awek An nie pun dpt tau bende same. mulanya mmg aku xmrh kwn aku yg beritahu ni sbb aku tahu silap aku sbb aku rahsiakan dr arief. tp bile die cerita kat arief bende2 yg xsepatutnya, aku jd bengang. cara die tue bukan nk sedarkan aku tp lebih kpd nk rosakkan hbngn aku n arief. aku seih. sedih sbb terlalu percaya kwn yg akhirnya khianati aku. arief mmg mengamuk, yes, aku tau salah aku. n kami putus. masa tu aku rasa hidup aku mcm terhenti jap. tp aku redha, mmg salah aku. aku msg AN, cerita segalanya n kami pun decide untuk stop kwn jgak. ini yg terbaek kot.

 2 minggu ktorg putus. n lastly, aku mintak maaf kat arief. Alhamdulillah. mungkin dah mmg ditakdirkan aku baek balik ngn arief. masa tue aku bersyukur sgt. segalanya berjalan lancar. malah masa hari raya tahun tue. arief dtg umah. aku mmg berniat nak kenalkan dia kat family. family aku terima dia dgn baek.

raya 2009


selepas 3 tahun, dia hbis belajar n dpt keje kat KL. hubungan kami sangat baik. malah, aku xpernah bosan ngn dia. aku hepi jer ngn dia. :). aku selalu r jgak naik KL jumpa dia. 

2010

tahun lepas, 2011. aku praktikal kat melaka dr feb - july. n dia selalu jgak dtg lawat aku. lam pertengahan tahun lepas, byk jgak masalah timbul tp xda r teruk sgt tp aku bengang jgak lah. biasalahkan. arief da ada kerjaya. kereta. comfirm2 la kan ramai pmpuan yg mengedik kat dia. lebih2 lagi dia kat KL, jauh dr aku. mmg tahap jeles aku melampau r. aku kenal dia. dia sangaaaaaaaaat baik. so, mmg mudah r pmpuan2 gedik nak amik kesempatan ngn kebaikan dia tue,. mmg byk kali jgak aku merajuk n mengamuk. tp segalanya setellah. hope lepas nie, arief lbih berhati2 lah dgn pmpuan2 jnis cmtue. 

lam mahkota parade kot. 2011

dataran pahlawan 2011

Alhamdulillah dah 5 tahun aku bersama dia. tahun nie 2012. insyAllah kami planning nak betunang n kawin. doakan kami yer. thanks 4 reading. 

p/s : tudung aku dah berubah kan? haha. haruslah up-to-date kan. tp thun 2012 ni aku pakai 'tudung sarung siap' dah. senang. xpyh iron, xpyh belit2. pemalas katakan. :p. bye




0 peoples gossipping wif me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...