CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, January 3, 2012

my love story : mierarief part 1

after finish story about memoir cinta #9, aku dah berniat untuk smbung hari ini untuk yg ke-10 sbb hari ni adalah anniversary kami yg ke-5. tp ini bukan memoir cintalah sbb i still with him n insyAllah forever be. aku akan story lagi detail, setakat yg aku ingat r. thanks 4 reading.

            ***********************************************

sem 1 kat matrik, mmg aku asyik bertukar kawan lelaki lah. masa tue aku berkawan baik dgn  Dina n Sheda. tp Dina sekelas ngn aku. so, setiap kali ada gap sejam cmtu untuk next kelas, aku mmg akan lepak dekat kedai roti ngn dina. one day tu, ada sorg lelaki dtg kat ktorg.dina bangun n pergi kat dia n dia bg duit kat dina. itu kali pertama aku tgok lelaki itu rasanya, walaupun dia sekuliah ngn aku.

me : sape tu na?
dina : kawan sekolah aku dulu. aku beli tiket bas kat die hr tue. dia byr r td.
me : oo

aku pndg je dia. nmpak pemalu. kemudian satu hari, aku pergi makan kat cafe. if xsilap aku, masa tue aku masih belum kapel ngn ZI, ade satu grup lelaki tgh makan jauh dr ktorg n senyum2 kat dina. n then hp dina bunyi tnda ade msg.

dina : kwn aku msg. dia kate ade org nk knal ngn mu. haha. xyah lyn la.
me : haha. kwn? sape? 
dina : nmpak nuh satu grup. kgkwn aku sume tue. yg msg, yg bju putih tu. dia kte kwn die kat c2 nak knal. xtau gk yg mane

aku pndg dorg. yg bju putih is the one yg bg dina duit hari tue. yg laen. hurm... xda satu aku rasa berkenan. haha. rmai2 kat c2, dia r yg paling ok. tp dia kate kwn dia nk knal aku so bkn die r kn. aku just suruh dina pesan, yg aku akan msg die sendiri bgtau no aku nanti. aku amik no die dr dina.

one night aku msg dia n aku terkejut bile die ckp yg sebenarnya dia yg nak no aku. huhu. tp dina kate, dina mmg dah boleh agak. tp aku lyn dia biase jelah as a fren. bila aku kapel ngn ZI, aku change number kan. so, aku mmg xberhubung dah dgn dia tue. nama dia arief. :)

bile aku putus ngn ZI december 2006. aku tukar balik simkad n 3 hari kemudian, ada satu no. msg aku. masa atue, aku tgh sedih lagikan, so aku mrh org tue, aku ingatkan ZI yg saje suruh kgkwn die msg aku. sbb dia mmg da pernah buat hari sebelum tue. tp malangnya bukan. yg msg aku tue arief. yg aku pelik masa tue, aku ckp aku baru lpas clash, dia pun same. mcm xlogikkan. tp aku lyn kan jela. aku suka kawan ngn dia. dia layan aku baik. ada satu hari, dia beli aku teddy bear. huhu.

hye. sy pinky. :)

masa tue kami xdeclare lagi.tp sudah kearah itulah. dah 2 kali dia ajak aku kapel, tp aku xterima. actually, aku xterima bkn sbb xsuke dia tp aku masih xputus ngn SY. so, setelah fikir msak2, aku story kt die pasal SY, dgn ZI pun aku xciter pun hbgn aku ngn SY malah go on jer syp2 blkg ZI tp dgn dia, aku xsanggup. die terlalu baek untuk diduakan. then, aku mintak ptus ngn SY, susah jgk dia nk lpaskan aku tp akhirnya dia pasrah lpas aku kate aku da ade org len. then, 3 jan 07 aku declare ngn arief.

Alhamdulillah,hbgn aku ngn dia ok. walau ada jer org xpuas hati sbb aku dpt cpt peganti pdhal bru jer lepas break ngn ZI. aku xpeduli. pernah one day, aku pg mkn ngn arief. selang meja jer Zi ngn awek bru die. kelakar btol. kgkwn yg tau pasal ktorg pndg pelik jer. tp aku ok jer.hubungn aku ngn dia ok smpai r one day. dtg giler apetah lam diri aku. aku rasa aku xboleh nak truskan hbngn ngn die. aku rasa mcm aku nak hidup single. n mcm2 r aku rasa like aku nk putus ngn die. mgkin sbb aku baru kan ngn die, 'playgirl' aku masih kuat. haha. so, aku mintak putus ngn die. time tue tgah cuti.

habis jer cuti, die nk jumpa aku. aku xnak sbb aku mmg xberani nk tgok dia after mintak putus kan. tp die berkeras, so tgok jer dia hati aku sayu. tgok muka dia, aku xboleh tahan. aku trus berlari n nangis. paling klakar is, aku jtuh tngga. sakit dowh. so, aku nangis makin kuat. sedih + sakit. rupanya, die pun nangis gk lepas tue. dai citerlah. lepas tue, aku tgok gmbr die, aku sedi. pahal tah. aku gedik mintak putus, aku jgak yg nangis bile ingat sme kngn ngn die. so, lastly, dia ada msg aku. kemudian, kami decide nak kapel balik. masa tue baru aku sedar, yg aku mmg btol2 suke dia. thanks sbb die masih sudi terima dia walau aku dah buat die mcm tue. then, kami baik balik.wink wink.

2007 dulu. haha. luv u b.


aku smbung lenkali lak yer. byk lagi benda sedih berlaku lam hbngan kami ni untuk smpai ke thap nie. do follow me. bye. thanks again. :)

*********************************
p/s : maybe ade sedikit kesilapan dialog or jln cerita. aku pun x 100% ingat kan. sesiapan yg terlibat, betulkan if aku salah yer. peace!

0 peoples gossipping wif me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...