CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, January 19, 2012

temuduga MARA

semalam ber'perang' ckit ngn my mom pasal keje2 nie.
biaselah bila dh bosan duk umah kan.
aku bengang sbb hari tue die xbg aku pg interview guru sek swasta kat KL.
pahtu my mom bising plak sbb aku suka bgun lmbt, katanya rezeki pyh nk masuk.
ok FINEEEE...........

malas nk bertekak pjg2. aku msuk bilik. tutup pintu. on9. perghhh..

tibe2 pg td tgh syok duk tdo padahal dah kul 12. still xberubah.

tiba2 dpt satu msg.

" TAHNIAH. anda berjaya ke sesi temuduga jawatan guru MARA."

eh! eh! apa nie??? mimpi kot.




tp x pun. aku bangun n bg hp kat abg aku suh die bace. eh, btollah! PLIK..

terus bukak website MARA untuk pengesahan la kan. sekali ye lah kauuuu!!! double plik.

masa isi bog on9 hari tue. aku isi habis. tp bile tkn send. tetibe lptop aku hang. n kosong sume yg aku isi. ko rase aku nk isi semula? mmg x r kan. so, aku terus stop mlas isi. masa tue aku pk. msti rmai org isi n guru2 yg da kerja pun. mesti pluang aku tipis. so, aku decide mlas r nk isi ag... malas hari tue dah keluar nama untuk panggilan ujian insak. hnya 2,3 org je kawan aku yg isi dpt.

tup2. tiba2 hari ini dpt msg kata aku dpt. mau x terkejut!!! terkejut ok. tp dlm kos aku yg 90++ tue. dlm belas2 jer dpt asenya. so, sedikit r kan. phtu yg dpt guru interim sume masih dlm dilemma. yg kat sabah swak sana lagiiiiiii la. tmpt interview nya kat penang. aku pun rasa jauh. tp apakan daya. die buat satu tmpt je kan.

apapun, aku anggap ini rezeki aku. dpt ke xdpt tue atas nasib dan pertolongan tuhan la kan. if ade rezeki, adalah. if xde, rezeki aku kat tmpt lain. so, aku ada masa seminggu jer utk urus semua nie. doakan aku yer.

thanks 4 reading.

3 peoples gossipping wif me:

cha apple said...

dear...congrateee beb...g la ok..mana tau berbaloi..do ur bes..pray for u mop!

miera fazni said...

tq dear.. doakan aku ea.. hehe

Nurfatin Ishak said...

dear sis.. baru2 ni ade kekosongan jawatan guru dalam mara.. so dah isi la, just nak tahu tips interview yg sis dah lalui? boleh share tak? tq dear

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...