CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, February 7, 2012

first salary as a tuition teacher

salam....

Alhamdulillah, 2 hari lepas aku dah dpt first gaji mengajar kat tuisyen untuk bulan januari. tapi xdpt r nak open table ke ape sbb aku dpt ckit jer.. huhu. maklumlah, aku stat keje pun 20hb kan. lepas tu aku siap g taiping n penang ag dari 24 hb - 29hb. so, aku smpat mengajar selama 5 jam sahaja untuk januari tue. tp still bersyukur. dpt r rm103.

spjg bercuti tu, 5 jam aku dipanggil tau tp tpakse reject r kan. oh, ya! fyi, aku nie sebagai guru ganti sahaja. if ada cikgu xdtg, pengurus akan col aku r. tp aku ase ag berbaloi cmni sbb lam seminggu byk jam aku dipanggil. tp aku xde r kaut semua. kalau subjek yg aku mmg xreti, aku xamik like fizik, kimia tue. tp Alhamdulillah, semalam aku dah dapat 3 kelas tetap. which is, mmg kelas aku la. 2 kelas untuk english year 5 n satu kelas math form 2. n aku still offer diri untuk jd guu gnti. leh r tmbh gaji kan. hehe

untuk bulan feb nie, smpai hr nie aku dah mengajar 9 jam tau. huhu. xsabar nk tnggu dpt gaji. leh r topup balik duit aku lam bank yg makin surut tu. bkn nk berjoli yer. nk simpan untuk guna bile dah posting nanti. hehe.. bagus x aku? mengajar kat cni fun jer. pengurus baik, pembantu2 sume pun. cikgu2 pun baek just ada sorg jer, bengis smcm. haha. lantak r. kelas pun aircond, pelajar pun 8-10 org jer. dpt air mineral ag setiap kali pg. kelas pun waktu malam untuk weekdays n pg n ptg untuk weekend. so far aku mmg selesa.

malam2 biasa aku pakai tshirt/ blouse n jeans. yg kelakar siap dgr student berbisik ag.

cikgu nie model ke eh?


malah siap ada yg ngorat2 ag. phtu terkejut bila tau aku cikgu. haha.


awak, masuklah kelas nie... eh, cikgu upanya! 


pahtu bila aku dah mengajar. tetibe terjumpa laen hari leh plak..

cikgu, i love u. aku knal tau cikgu tau, *aku tunjuk penumbuk.haha*

biasalah knk2 kan. kalau hari minggu, aku pakai bj kurung la. n pakai tudung sarung siap tu. n aku bawak handbag gk. kesnya xnak org pk aku student jgak. bila aku dress cmtu, nmpak r aku TUA ckit kan. ckit jer r. xbyk.. hehe... so far. walaupun weekend aku ngajar smpai 6 jam tp aku still hepi. yelah, kite buat something yg kita minat kan. penat pun xterasa. yg penting dpt gaji HALAL...amin...

papepun, aku still tunggu keputusan untuk interview nie. aku dha xsbar nk keje tetap sbgai GURU. doakan aku yer. peace. thanks 4 reading.

jemput makan ngn cikgu.. :p

2 peoples gossipping wif me:

younger nick said...

napok gemok gambar mu.... hahahahaahah

miera pinky said...

tudung tue bengong ekpum.. haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...