CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, February 20, 2012

TTM #1 : pertemuan terakhir



aku masih ingat lagi. lelaki pertama yg buat aku jatuh cinta. masa tue aku baru darjah 3. gatalkan. tp nak buat camne. aku mmg suka dia. suka tgok die. die mmg taste aku. ptg2 die selalu main bola ngn abg n pak sedara aku blkg rumah nenek. aku selalu r intai2 dia dari jauh. seronok ok! aku seronok melihat mereka bermain bola sepak. walaupun aku sebenarnya tdk meminati sukan itu tp kehadiran dia la yg buat aku tidak berganjak dari tepi padang itu, RI. agak2 dia suka aku x?

abg aku : RI, ko suka mira x? tgok tue. xberkelip die tgok ko. 

RI : hehe.. (senyum jer)

abg aku : esok dtg r maen bola ag ngn kami yer.

kat sekolah, aku selalu tgok dia. dia tua setahun pada aku. dia anak cikgu kat situ. setiap kali balik sekolah, dia selalu lepak kat kantin dgn kwn sekelas aku, N. mereka sama2 anak cikgu kan. kdg2 aku pergi jugak tegur2 N depan dia. tp dia xpenah tegur aku pun. aku minat dia sampai r aku darjah 5. masa tu dia drjh 6 n ada org kata dia kapel ngn bdk kelas dia. sedih r jgak, tp aku pendam jer. aku rasa dia xtau pun kot yg aku dah 3 tahun suka dia senyap2.

bila keluar result UPSR, aku dpt tau dia dpt 4A n dia dpt smbung belajar kat sek. berasrama. masa tu aku frust sgt, maknanya aku xkan dpt tgok dia ag kat kampung. sejak aku drjh 6, aku mmg xda jumpa dia pun. lama2 aku mmg dah boleh lupakan dia dah sbb aku da suka kat bdk baru masuk kelas aku. haha. tp dlm hati aku masih ingat dia, first love kan. bkn sng nk lupa. walaupun hanya sebelah tgn jer.

smpai r aku tingkatan 3. aku ada cerita la kat kwn2 aku yg aku pernah suka kat RI ni. and aku sgt2 terkejut bila sorg kwn aku kat sekolah bgtau yg dia kenal RI. aku dah gelabah n pesan jgn gtau pape kat RI sb aku suka dia dulu bkn skrg... tp kwn aku nie mmg la. senyap2 dia bgtau RI n paling xboleh blah dia boleh ckp yg aku cun giler.. erk.. pengsan.

satu hari tue, aku duk rumah nenek aku n xberapa sihat. tiba2 hp berbunyi tanda ada msg masuk.

RI : hye. mira kan?

mira : yer... awak sape yer?

RI : org yg awk pernah minat giler dulu. mcamana lah sy xdpt tau yer.

mira : erk.. sape yer? gtau r cepat. sy xberani nk teka2. silap kan malu.

RI : ok lah. sy RI. ingat?

mira : RI? bia benar? Wan bagi no hp sy ek? malu nye. ape die cerita kat awk?

RI : xpyh r nak malu. betul ke awk suka sgt2 sy dulu? erm.. nak jumpa awk boleh?

mira : jumpa? erm.. segan r. sy xbrpa sehat gk nie.

RI : la. yeke. baru ingat nk suh awk pg kedai dpn umah awk tue. dulu masa kecik2, kite selalu serempak kat kedai tu kan. tp da lama xjumpe awk. nk r tgok. Wan ckp awk cun giler skrg..

mira : hehe. wan tipu je tue. next time yer.

selepas hari itu. hari2 kami msg tp entah r. aku mcm segan nk jumpa dia walau berkali2 dia ajak. nk kate pasal rupa, ramai je kot org suka aku. tp aku takut, takut aku nie xseperti yg dia bygkan. lagipun dia makin ensem. smpai r dia give up kot n dia da xmsg aku lagi. mulanya aku frust, tp lama2 aku rasa. xkesah r. agpun aku suka dia dulu. skrg xda da kot. xlama lepas tue, aku dpt cerita yg dia da ade awek.

satu hari tue, aku keluar bandar n aku ternampak dia ngn sorg kwn lelaki. aku tau dia mmg xcam rupa aku. entah r dtg keberanian apa, aku pergi n tegur die. 

mira : RI?

RI : yer sy. awk sape yer? 

mira : adalah.. saje jer tegur. bye. 

aku terus blah. tp yg kelakar boleh pulak dia kejar2 aku.

RI : gtau r awk sape. at least bg no hp ke. xaci awk jer kenal sy.

mira : erm.. nati mlm nie sy msg awk.

malam tu, aku msg dia. dia tekejut sb aku rupanya mira. tp dia da ada awek, so aku malas nk lyn dia lebih2 walaupun dia cm interested kat aku. tp dlm hati aku happy, org yg aku minat dulu skrg suka aku lak. dia masih hensem cm dulu. tp hati aku masa tu da ada org laen.

form 4, aku pindah sekolah. n aku mmg xberhubung pun dgn dia. masa cuti pertengahan tahun kot, aku balik kg n masa tgah sembang2 tiba2 jiran aku ckp pasal arwah seorang lelaki yg maninggal terus masa eksiden bln lepas. aku mcm, eh sape? 

mira : sape mak yg meninggal? akak xtau pun.

mak : mmg r. bln lepas. akak kat sekolah. ala.. anak cikgu tue. anak bgsu dia. yg putih2 tue.

mira : anak cikgu.. cikgu mana? ( hati da rasa xsedap)

mak : ala.. rumah dia blkg rumah nenek tue.

mira : anak bgsu? lelaki? RI?

mak : aah. RI. baru teringat. dia la. tua setahun jer pd akak kan. mati muda. da smpai ajal nk buat cmne. eksiden. doe bawak motor.

mira : *RI...awak da xde. serius sy xleh percaya*

Al-Fatihah. semoga roh arwah dicucuri rahmat. 

"saya xpernah lupa awak. awk lelaki pertama yg sy suka."



0 peoples gossipping wif me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...