CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Saturday, March 24, 2012

#2 tips cantik dgn hada labo + kunyit

salam frens..

dulu dlm satu entry, aku pernah gtau pasal masalah muka yg aku hadapi masa kat upsi n then muka aku dah ok sejak pakai produk HADA LABO kan.

 
from left : pencuci (melembap) , toner ( melembap) n krim melembap.

hada labo ni ade 3 jnis rangkaian; melembap, memutih n anti-ageing. aku mmg amik set melembap seperti gmbr di atas nie. tp aku lupe nk ckp yg aku hanya ikut rutin mencuci, toner n krim hny dlm 2 bulan kot lpas tue aku modified sbb aku rase xbest.

1. pencuci die nie bg aku xcuci dgn mendalam. kalau balik kerja ptg2, aku rase muke xbersih. so, aku pakai waktu pg sahaja. utk petang aku beli pencuci hada labo yg satu ag iaitu jnis AHA/BHA. yg jnis ni mmg ada pencuci shj. yg nie best. mmg cuci lagi mendlm. so far dah setahun aku pakai pencuci 2 jnis cmni. ok jer muka aku. ag better.

pencuci muka ptg sy.

2. toner mmg marvellous. aku pakai 2x sehari after cuci muka.

3. krim die sgt3 tidak sesuai dgn kulit aku. terLALU melembap smpai muka jd berminyak n naik jrwat halus2 kat dahi. sejak muka jd berminyak, aku kurangkan penggunaan krim nie. smpai kan aku mmg letak lam laci which is brg2 mmg jarang pakai r. if selalu pakai, aku ltk atas meja solek cmtue jer.

rutin harian aku mmg pencuci + toner + bedak miami.

lama2 muka jd kering n menggelupas. masa tue baru aku nak pakai balik krim hada labo tue. so far, aku pakai 2minggu sekali cmtue jer. tp mmg 2,3 hari lpas pakai krim muka trus jd lembap n berminyak ckit. aku pun mencari2 gak r. krim apa r elok utk dipakai kan. aku xnak muka menggelupas kering n xnk jgak lembap smpai berminyak.

FINALLY, aku ada bercakap ngn seseorang. aku maen tgur jer kat kedai runcit. n then die suggest aku pakai KRIM KUNYIT TIA AMELIA. balik umah, aku serach ckit2 n ramai ckp elok. so, aku  gamble je r. 2 minggu lepas, balik keje aku beli kat kedai. rm25 for 5gm. 

 
secoet jer kan. mahal. huhu

krim nie hanya pakai waktu mlm. pakai pun ckit je.sapu nipis pada keseluruhan muka. elakkan behampiran mata. setelah 2 minggu aku pakai, aku mmg cukup PUAS HATI. jerawat2 halus dah hilang. muka dah xkering n xjgak berminyak. mmg recommend!!! sejak muka dah ok. aku dah xpakai setiap mlm. aku selang2 dah. so far, mmg terBAEKKK... krim hada labo mmg dah xterusik langsung.. haha. kalau ada jerawat, tepek byk2 ckit kat jrwat tue. sape2 nak try. try lah yer... peace!

p/s : muka pun makin putih. nati aku upload gmbar latest. skrg malas. lptop xde bluetooth yer. hrp maklum. :)




0 peoples gossipping wif me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...