CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, March 12, 2012

disangka MURAH rupanya MAHAL


cantik x pendrive kat atas? cantikkan....

ok. semalam aku pergi kedai topup berdekatan rumah. at the same time lepak2 kejap sebabnya yg jage kedai itu makcik aku yg bongsu, ciksu. bile dah lepak2 cmfirm2 la aku intai satu kedai kan. ape r kedai tue jual. first time jgak sebenarnya aku lepak c2. tgah2 intai2 tue smpat r aku rembat housing corby satu. yg jnis sarung hitam biase jer. rm5 je pun. tibe2 aku ternampak lak pendrive seperti gmbr di atas. trus aku wow, cantiknya! fyi, aku dah lame xbeli pendrive. hrga standard skrg pun aku xtau. mmg aku out-of-dated. aku mengaku.

2 gb = rm30
4 gb = rm35
8gb = rm40

tp nasib baik dlm poket ada rm20 sahaja. so, aku xterus rembatlah walaupun hati dah meronta-ronta nak yg merah + putih tue. lam pukul 8 mlm camtu, aku text ciksu gtau aku nak n mintak dia bawak blik ptg esok. die kate ok. mcm biase mlm2 aku on9, tiba2 ase cm nk post jer kat fb tny pendapat kwn2. yg aku nak tnya sebenarnya mana patut aku beli 4 gb or 8 gb sbb beza hny rm5 kan. tp jwpan yg aku dpt trus buat aku amik fon n ckp kat ciksu, " cancell". 



tgok jer komen kwn2 aku terus cancell.

lina beli 4gb = rm28 jer ( 2 tahun lepas)
ilham ( mak teh) beli 4 gb = rm16 jer ( gila murah!)
adilah beli 8gb = rm28
ikhwan cakap 4 gb = rm16-18 & 8gb = rm23 - 25

serius aku rasa bersyukur sangat2 sbb tuhan gerakkan pintu hati ku nak post kat fb. kalau x, aku mmg rugilah. haha. tp btol r ckp makteh aku, kedai kat kg mmg mahal sesetangah brg sbb xde persaingan. if org terdesak, org cmfirm beli kan. mesti korg cakap aku bodohkan. haha. nasib baik aku xsempat beli. truly aku mmg xtau harga pendrive dah turun gila2. sbb 2 pendrive yg aku pernah beli:

i) zmn MATRIK ( 2006) : 512mb = rm5o (tp kwn buat hilang T_T, aku mintak rm15 jer)
ii) sem 3 UPSI ( 2008) : 2gb = rm30 ( aku guna skrg)

so, korg boleh ngertikan kenapa aku jd begini. haha. sbb tue kdg2 aku selalu beli n then nyesal. perkara biasa lah tue. so, skrg aku kena lbh berhati2 lah. tkut rugi. huhu. apapun aku mmg thanks sgt2 kt kgkwn yg sudi share ngn aku. tu r pentingnya kawan kan. 


0 peoples gossipping wif me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...