CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, March 12, 2012

bad feeling ( lesen oh lesen)

slmt malam... ( entry luahan perasaan )

skrg baru aku rasa lega n mmpu nk luah. seharian hari ni, jiwa aku mmg xtenteram. kesnya aku GAGAL test kete td. cakap bab lesen kete nie, mmg btol2 menguji kesabaran aku. dari stat aku amik awal2 ag smpai skrg. aku asyik dpt nightmare jer. kdg2 smpai rase nk give up. tp Alhamdulillah, org2 yg menyayangi aku sentiasa memberi kata2 semangat kat aku. hopefully next test, aku LULUS. Amin Ya Allah.

KRONOLOGI LESEN KERETA.

jan 2011 - aku start. (gila lama da kan). masuk bengkel n setel lesen L.

*** pahtu aku g praktikal kat melaka n jnji nk baliksmbung blaja cuti mac***

mac 2011 - dlm cuti seminggu, pn. M (pengajar aku) dtg amik sekali jer. alasan die bz.

*** aku pg melaka lagi. niatnya balik bulan 6 nati, nk setelkan terus***

july / ogos 2011 - after aku konvo baru die dtg. belajar smpai hbis 8 jam. tp awal2 cmfirm kena ulang balik yg da blaja sbb aku da lupa. da lame xtrain kan. problem dtg bila die guna VIVA lak. dulu aku biase kancil jer. amik masa gk aku nk sesuaikan kaki dgn viva. die kate test akan ada after raya. gila lama nk tunggu kan. sbb bulan puasa xde test die kate. aku kata ok wlau dlm hati geram. die kate xpyh NILAI dgn akademi lah. xapa. terus ngn JPJ jer nanti.

okt 2011 - aku contact die tny test bile. die kate ade prob ngn nama aku. xleh dftar. die kate cmfirm leh test b4 masuk tahun baru.

nov 2011 - aku contact lagi, die kate still ade prob. aku tunggu je lah. nati da setel die akan contact aku. sabar je la kan. aku pun jd malas nk contact die ag wlaupun mak n ayah n en.arif suh aku tanya lagi. aku cm da give up + grm da kat akak tue.

jan 2012 - setahun ok berlalu. die col n tny nape aku xcntact die? die terlupa nk cntact aku. boleh??? die mcm gelabah sbb bengkel kereta hny walid setahun. die terus dtg amik aku suh pg bengkel balik n buat lesen L baru. aku mcm.. eh! tp pihak akademi kate bende tue boleh abai, die lega giler n trus suh aku pg NILAI. dan2. dah r aku dah hmpir 5 bulan. mmg byk gk mistake aku buat.

feb 2012 - die msg ckp dah book test untuk aku. 12 mac(today). n die akan dtg amik aku 3x sahaja dlm masa seminggu b4 test.

mac 2012 - spnjg training 3 hari, aku ok jer. n aku baru tahu smlm yg jalan yg die selalu bwk aku is jln A (ringkas) n B sahaja. masih ada jln A ( penuh) n C. die bwk aku g jln C. aku dah gelabah. sekali jer aku try jln nie. aku takut aku xingat. masa nk balik, tibe2 die gtau jln A ada dua tp biase JPJ amik yg ringkas jer. tp hatiku da terdetik n suh gk die tunjuk jln A penuh. tp die bawak r. aku ingat2 jln jer. ckit je beza ngn A ringkas. insyAllah ingat.

TODAY 12/3/12 - lawa trikh tp xselawa hari untuk aku. calon dlm 80++. die pecahkan. 12 orang stat jalan raya dulu n selbihnya buat litar. n disebabkan ada yg xdtg, aku yg bernombor 18 adalah org terakhir untuk jalan raya. aku da.........

masuk jer da problem bila gul b4 aku tertinggal beg. aku panggil bdk tue n tnggu die dtg beg. pegawai marah krana da lmbatkan masa. keluarjer die cakap.

" pergi jalan A PENUH. xmau ringkas2."

dummmm. mcm batu jth atas kepala. aku istighfar n cube bwk n ingat jalan. sampai satu simpang 3. first time aku bwk jalan 2 kan. keadaan mmg xde kereta langsung. aku slow n terus belok. YES. that is the reason aku FAIL..... stupid3.  tp die still suh aku bawak smpai habis. aku cube mintak maaf but no sorry. padahal simpang lain aku stop. c2 jer terbabas, sbb aku mmg xbiasa lalu jln tue n aku xtau r nape aku xstop. mungkin da bukan rezeki aku. tp aku masih buat cool.

pergi kat LITAR pulak. mcm biase, aku jd org terakhir untuk sesi pagi td utk buat semua tue. boleh imagine x, semua prg pandang aku masa aku buat bukit, parking n 3 penjuru. ALhamdulillah bukit yg aku takut n parking lepas. namun terSANGKUT lak kat 3 penjuru. aku xbiase kete kancil. bkn alasan. tp btol. slama nie viva, mesti tekan minyak ckit, xleh lpas clutch saja, nanti kete mmpus. tp kncil nie, bile aku tkn minyak, jd terlaju plak. kete nie sama ngn kete mula2 aku blaja dulu. xpyh tkn minyak. lepas clutch jer n gerak slow2 3 penjuru. but everythings done n cant go back! boleh repeat saja.



FRUST. sumpah hati xtenang. seharian aku memerap lam bilik. fyi, ini kali ke3 aku jadi mcm ni. hti xtenang n ase nk nangis jer.

1. masa aku dpt result PMR 7A1B - aku nangis berhari2 sbb kgkwn baik aku dpt 8A. tp Alhamdulillah aku dpt gk pg MRSMKT.

2. masa first observation masa aku praktikal dulu. aku dpt 55 markah shj sdgkan kgkwn dpt 80. aku than diri but still org perasan aku sedih kot. aku nangis lam bilik air n citer kat kwn2 jauh jer.. masa tue rasa give up. nk bgkus bju n stop praktikal. berhari2 gk, aku xtenang. tp utk 2nd n 3rd observe aku dpt 75 n 80. so aku masih dpt purata 70. syukur ALhamduliilah. lulus PRAKTIKAL/

3. GAGAL ujian memandu hari ini. n aku hope akan ada jugak hikmah disebalik semua ini. n ada juga berita gembira untuk next test.tp prob skrg, aku perlu pn.M jugak ajar aku. if diri sendiri, aku leh motivate n usaha giler2 sndiri. apapun aku anggap ini dugaan n terima dgn hati terbuka.



lepas mymum n en.arif dah tenangkan aku td. i feel so relieved. tp still malu ckit2. tp aku tetap besangka baik dgn apa berlaku. jujur hati aku still kecewa, kecewa dgn pengajar aku yg xberapa btol bg aku, frust dgn pegawai yg terlalu strict td n furst jgak dgn diri aku sendiri. aku tau if aku buat dgn baik, aku mesti LULUS. so, biarlah aku salahkan diri sendiri je kan. lama2 hati aku mungkin leh terima gk.

p/s : kita xkan pernah GAGAL if kite xberhenti untuk MENCUBA.
- really inspired quote- chaiyok2 mira. do ur best. if rg len boleh, aku jgak boleh. yawn...

thanks bace entry luahan perasaan.

0 peoples gossipping wif me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...