CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, March 28, 2012

TTM #3 (siKACAK yg lembut)

bila aku dah masuk tingkatan 1. aku pindah sekolah kat bandar. sekolah aku tue only girls. mulanya ingat bosan r kan. tp tidak ok! sebelah je sekolah kami ada sekolah only boys. huhu. n then ada satu lagi sekolah cmpur. tp sekolah aku n sekolah lelaki tu je lah yg cluster school. mmg mostly bdk sekolah aku kapel ngn bdk sekolah sebelah tue. tp aku nie bknlah jnis suka intai2 org so aku xda r berkenalan n berkenan ngn sape2 pun smpai r aku terpandang seorang pelajar lelaki tu. :)



setiap pagi bas sekolah kami akan behenti tmpat yg sama. n then selalulah kami jln ramai2 sama2 pg sekolah. die putih, tinggi, hensem. truly my taste. tp ramai yg kate mata aku dah rosak sbb terang2 lelaki tu LEMBUT n pasti xminat pmpuan kan. tp aku xpeduli. lembut ke kasar ke. hati aku mmg berkenan kat die. tp aku mmg xberani tegur die. die pun aku tgok jnis xhirau pmpuan. die selalu jer ngn kwn lelaki die sorg ag. yg selalu dtg ngn basikal n amik die pg sekolah.

setahun berlalu. aku mmg tgok n senyum2 jer kat die. masuk tingkatan 2. hati aku masih untuk die. ada jer aku kenal ngn lelaki2 lain tp aku xboleh. aku mmg asyik teringat sidia jer. aku mula selidik pasal die. lastly aku tau nama dia, FL n die dah tingkatan 5 tahun ni.

aku harus bertindak. tahun ni da last die kat skolah tu. aku mesti berkenalan ngn dia. aku xkire. aku kena cari jalan.

n then, aku dpt tau die xtiv dlm PBSM. so, aku mintak kwn aku yg xtiv pbsm bgtau die pasal die. serius rasa mcm muka xmalu!! haha. tp aku xpeduli. die terima baik salam perkenalan aku. aku bg surat kat die. n sejak hari tu kami maen2 baas surat. old skool giler!! tp best wut. akhirnya kami jnji nk jumpa. aku jnji waktu pg. time die tunggu kawan basikal die dtg, aku akan pg tegur die. die setuju.

pagi tu. aku pg jumpa die.aku pg ngn besfren akulah.  kami sembang2. n lepas tue aku hepi sgt. hari2 aku nk pg sekolah sbb nk tgok FL nie. mmg die lembut n xminat pmpuan, tp bg aku cukup r kami dpt berkwan. itu dah buat aku hepi sgt. waktu ptg kdg2 kalau ada koko, kami tunggu bas sekolah dtg amik tmpt sama. smbg2. n pernah sekali, bdk laki yg minat aku atas bas jerit2 ckp die PONDAN. aku naik bas n mrh2 bdk itu. rase nk nangis jer... xtau knapa.

***************************

kakak f5: awak mira kan?
me : yer saya. (pelik)
kakak f5 : so, awak r yg ada hubungan ngn FL yer?
me : erm... yer. kenapa?
kakak f5 : xda ape. ( berlalu ngn muke xpuas hati)

masa tu aku dah agak, perhubungan kami xdisenangi sesetengah pihak. aku xralat. biase r tue, FL tue ensem mmg cmfirm rmai peminat. lebih2 ag ahli PBSM sekolah aku yg selalu berlatih2 sama2 ngn die. tp aku xpeduli. hubungan kami rapat. malah masa besday die, aku bg die tshirt. first time in mylife, aku bg hadiah untuk lelaki. n aku pling seronok, masa die pg cmping. die pakai baju yg aku beli. 

bila dah nk hujung tahun, aku sedih sgt. aku ada amik gmbr ngn die. n then mintak no fon die tp die xbg. die mintak no fon aku n jnji akan col tp.......................:(. last day school, die pinjam kaset S07 dari aku n jnji nk hntt ptg. tp ptg tue, abg kwn aku dtg amik so kami terpaksa balik awal. aku berlari pg sekolah die n die keluar bg kaset tu n senyum. last aku nmpak die. die senyum n bye bye kat aku. i truly miss u FL. kat mane r awk skrg ek.....

**************************

smpai skrg die xcontact aku. tp masa aku f3. aku ada col kwn basikal die tue. aku ada no fon kwn die tue. die ckp, FL suka aku tp segan nk bgtau. tp xtau r btol ke x. die suruh aku tunggu. tunggu smpai FL cntact aku. tp aku rasa die nk sedapkan hati aku jer. last aku dgr die smbung f6 kat sekolah lain n smpai skrg da xtau pasal die.

p/s : dgn lelaki lembut pun aku boleh jatuh conta kan. haha. weird!!!

0 peoples gossipping wif me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...