CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Saturday, March 31, 2012

weekend kerja, weekdays cuti

walaupun dah pukul 2.30 pg tp entah r kenapa mata still rasa xnk pejam n zzzz. aku rasa sebab aku minum coffee barley td. xkesah lah. just nk mention, phm celik pejam celik dah 2 bulan lebih aku kerja. ehem ehem....

ramai org pelik dgn kerja aku smpai kgkadang aku sendiri susah nk explain. lebih2 ag org tua kat kampung ni including nenek aku jugaklah. haha. fyi, aku kerja jumaat n sabtu jer siang2. kalau mlm tue, depends r bile pengurus tuisyen col. ya, aku mengajar tuisyen. 

time hari kerja ( weekdays), aku mmg melepak kat umah r. kgkadang je r aku pg mengajar malam. tp mmg org akan sentiasa tgok aku kat umah. time weekend, bile aku bersiap, org mcm pk aku keluar jenjalan kot. xpelik kah dorg bila aku pakai bj kurung kuar jenjalan??? huhuhu. xksah r. bila hjung bulan, aku dpt gaji lagi r org pelik kan. bila masa ko kerja mira???

hari tue nenek aku sendiri cakap. 

" ko ni mmg pelik. time org kerja, ko duk umah, tdo. time org lepak2 umah ramai2. ko xde plak. ko pg kerja. suka r buat benda lain dr org len"

erk.................. serius. tah cane aku nak ckp lagi. 

walaupun aku kerja weekend jer tp Alhamdulillah, aku puas hati ngn gaji aku dpt. malah sekarang aku dah byk dpt kelas. kiranya lam sebulan tue boleh r dpt lam 700++ lepas nie. kgkadang rasa gk rugi sbb weekdays aku lepak umah jer. if aku cr keja, maybe dpt tmbh pendapatan kan. kalu leh dpt 2k sebulan. xdpt jd cikgu pun xkesah r.huhuhu.

tp bile aku pk2 balik. cannot. aku xleh kerja straight. sbb bdn aku lemah, mak aku sendiri ckp. if aku kerja jer tnpa rehat, mesti aku akan demam nanti. so rehat je r. bia r org laen kerja 5 hari cuti 2 hari. ko pelik pun xpe. aku kerja 2 hari cuti 5 hari tp standby r mlm2. ag better cmtu. so, sebelum posting sbgai guru tetap nie, aku mmg nk mengajar cmni je lah... tp sepupu aku jeles ok. ada aku kesah!!!! 

"akak tgok ko mcm xkerja jer mira. hjung mingu pun bknnye seharian sgt pg kerja tp gaji still 7,8 ratus. untunglah. org laen keje 5 hari seminggu pun gaji lam 4,5 ratus jer"

aku mlas r explain balik kan. aku ade degree. die xleh samekan aku dgn bdk2 kerja kilang or kat kedai2. mmg xsame. bkn nk ckp yg level aku tinggi so that gaji aku tinggi. tp tgok pd kerja la kan. tp berdiam ag better kot. 

0 peoples gossipping wif me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...