CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, April 30, 2012

kisah peminjam yg GOOD!!! goodlah sangattt

ikutkan hati aku sekarang, mmg bengang sgt2 tp apakan daya. aku xdpt nk luahkan perasaan tu secara praktikal. so, aku nk post kat cni. so, boleh r share2 ckit kebengangang itu hopela berkurang. haha.

scene 1 

LS : baca novel apa tu miera? tebalnye.. sedap ke?


me : sedap. baru beli ni. abg belikan dgn baucer tue. 


LS : citerlah. kesah pasal ape?


me : kesah pasal Mia Adriana...bla bla bla bla......

scene 2 : (2 minggu kemudian)

adik aku : kakak. LS pinjam novel mu td. dia berkenan gk novel lain. tp die nk novel tu dulu.


me : (erk. die masuk cek semua novel aku kah?) oo.. xpelah. tp kan, ada ke mase die nk bace novel. dgn kerja lagi. dgn anak2 lagi. xpelah. hope jgn rosak sudah.

scene 3 : (sebulan kemudian)


me : erm... lamanya LS pinjam novel aku. aku dah agak dah mesti lambat. die kan busy. ingatkan bile aku dah cerita hari tu, die kira xnk baca dah. alahai...


adik aku : tue r. lama dah.

scene 4 : seminggu kemudian

adik aku : aku pergi rumah LS td. erm.. die cerita tkut nk bgtau mu pasal novel.


me : (berdebar2) apahal? rosak ke? adoi... ni bengangg nie.


adik aku : erm. die xhbis bace lagi. tp suami die bace. novel dah tercabut ckit3 isi. sbb tebal kan. phtu kotor ckit2 halaman. die xtau cane nk bgtau mu. akusenyap jer mase die cerita. malas nk komen ape.


me : hah!!! aku dha agak da. mamposssss! kalau abg balik nanti, mesti marah aku sbb xjage elok2 brg yg die beli. nie aku bengang nie............... oh, no.........aku syg tau novle tu. dah r baru bace sekali. mati hidup semuala ku xbg da pinjam novel laen.

**********************************

korg pernah x hadapi situasi ni. bengang giler2 tp xboleh nk ckp ape sbb HORMAT. aku xfhm betol. kalau dah tau ko sibuk, xpyh r pinjam2 novel org. satu lagi, novel tu org beli ngn duit tau. ok. mmg aku beli ngn baucer but still aku syg ok. n still barang org. apa hak kau nk bg koyak n kotor. lipat pun aku xpernah buat kat semua novel aku tau.

sekarang aku buntu. aku xtau nk buat cane. nk sms mintak takut nanti die kate adik aku mengadu lak. buntu3. rasa.....xtau rasa ape. sedih sgt!!

p/s : 7 hari mencintaiku. I'M SORRY. T_T


macamane r rupa ko skrg? 


Saturday, April 28, 2012

LULUS!!! yahoo


Alhamdulillah...

setelah berzaman duk menuggu, semalam dpt berita baek.
aku LULUS interview SPP.
so, lepas nie aku tunggu surat posting n insyAllah dgr citer posting 23 mei. AMin.








Tuesday, April 24, 2012

exbf getting MARRIED

minggu lepas, aku dpt invitation event kat fb. bukak2 tgok exbf #6 aku upenya da nk kahwin awal bln 6 nie. tahniah2... ikhlas ok. dlm ramai2 exbf aku, die r yg pertama aku dpt tau nk kahwin. n yg paling aku xleh blah, serius aku xda rase sedih, jeles or wut-so-ever. apa yg aku boleh ckp, aku hepi sgt2 adala. mgkin sbb hbngn ktorg dulu mcm ye-tidak je kot. yelah, aku kapel ngn die kan 3 hari jer. haha.

dlm ramai2 exbf, dgn die je kot yg aku boleh buat dek je if jmpa skrg. siap ckp aku, kau lagi. dulu rasa gk cm segan2 kan. tp skrg rase mcm zero. mungkin die pun rasa mcm aku rasa kot sbb die pun tegur aku mcm bekas kwn lama, bkn bks awek. aku anggap mcm xpernah kapel je ngn die n die pun sama r kot. mybe jgak ktog ni bermula dgn kwn so perasaan itu senang nk ubah jd kwn balik. so far, kalu jumpa tgah2 jln pun boleh senyum2 jer. oh, ya! rumah die dkt jer ngn umah aku. seberang jln jer.

apa yg penting, bende2 lame tue kite lupekan je lah kan. n bkn mustahil untuk berbaik2 n berkawan dgn bekas kekasih kan? so to ZZ.

"SELAMAT PENGANTIN BARU. SEMOGA KEKAL KE ANAK CUCU. IF AKU FREE, COMFIRM AKU AKAN DATANG KAHWIN KO NANTI"

p/s : bila aku nak khwin yer?

Monday, April 23, 2012

easy maths formula :)

assalamualaikum...

sebelum tue nk mintak maaf awal2,aku bkn nk bgtau korg formula maths yg senang2 lam entry nie just nk share ngn korg ttg sikap aku yg suka create formula sendiri n ajar students2 kat tuisyen jer. huhu.

sejak aku sekolah menengah lagi, aku mmg gemar xdgr kata cikgu @ degil la kan. esp. cikgu maths. selalu kdg2 aku suke create formula sendiri n cari jln kerja yg laen dr cikgu ajar. yg penting JAWAPAN ttp sama r kan. kalau xsama, mmg kne hempuk r kat cikgu. walaupun sesetgah org rasa cm annoying giler perangai aku tp ada aku kesah! haha. dah mmg sikap aku cmni kan. n cikgu pun kdg2 puji lagi aku. tp formula aku tue xde r jauh beza sgt just nmpak laen ckit r. or else lagi ringkas n cpt nk dpt jawapan. camtu jer r. maths mode aku dpt A1 ok. jgn perasan mira.

tp dlm addmaths, konsep tu xberjaya. sbb SPM aku dpt B3 jer. oh, sadis! tp skrg time aku kena gnti kelas mengajar addmaths, aku rasa cm alahai kacang giler admaths ni, apsallah aku xboleh dpt A dulu yer. "sbb dulu ko galak bercinta" kata mak aku. ok mak.... ampun!!!!

hafal2. haha.

hafal xbgus ok. ada teknik untuk korg fhm n how equation tu 
diexpandkan. 

ok. untuk menjadi guru yg terbaik n berkualiti, apa yg aku belaja adalah mempunyai ilmu n menyampaikan ilmu dgn berkesan. yg mana, pada akhir pembelajaran semua pelajar faham n mampu jawap soalankan? so, aku rasa if guru mengubah jln kerja which is totally different from text book is not wrong, rite? yg penting adalah jawapan ttp betul. so, setiap kali aku nk rncang pengajaran, aku mmg akan fikir cara apa terbaik untuk aku ajar student n buat dorg cpt fhm. n yeah! i'm so satisfied!!

masa aku praktikal dulu, student aku selalu ckp.

"la.. sng jer nk buat soalan nie. apasal sebelum nie blaja rasa susah jer?"
"cara mcm nie better teacher. xnk ikut buku teks lagi"

n then sekarang aku mengajar tuisyen kan. n mmg aku masih bereksperimentasi lagi la. aku ajar student aku mmg cara aku.n pelajar aku mmg lagi cpt fhm. korg hepi x? giler xhepi kan. menjadi guru ni, bende paling hepi dlm dunia nie mmg xlaen xbkn r. student fhm n boleh buat pelbagai soalan berkaitan. serius, rasa nk beli handbag  byk2. eh. haha. so, td lam kelas tetibe student aku cakap.

"teacher, kat sekolah kan. kwn2 selalu ckp yg sy punya jln kerja selalu laen dr dorg.cikgu sy pun tny gk."

aku gelak jer. " yeke? dah tu, awk gtau apa kat cikgu awak.? mesti die kate cikgu tuisyen awk ajar jln kerja ape je kan.."

"xlah. tp sy xkesah. sy suka jln kerja cikgu ajar. cpt fhm. sng nk buat. jawapan same jer ngn dorg."

aku senyum jer dgr die ckp. ni buat lagi rajin nk rekacipta lagi ni. haha. tp buat student fhm n puas hati dgn pengajaran kita mmg hepi ok. its worth than anything.

ok bye. ikhlas dr cikgu azmira. :)

p/s : aku manusia 'logik' ok. 80% logik. n aku mmg failed bab ruang n bende2 perlu imaginari melampau. plis jgn tny aku ttg route. SESAT is my middle name. :P

Thursday, April 19, 2012

BETTER HALF vs SOULMATE


aku ada sorg kawan, aku gelarkan dia K jer. K nie dah ada awek tp aku tau jgak yg dia ada ramai kwn wanita. K ngn awek dia dah lama bercinta n mungkin akan berkahwin tahun depan. tp K nie  ada rpt ngn srg perempuan. mula2 aku fikir just friend. tp one day K bgtau aku yg die comfuse.

" i love S ( awek) but i cant lose N ( fren). S mesti xboleh terima hubungan aku ngn N n aku pulak xboleh r nk cerita2 ttg aku n  S kat N wlaupun hakikatnya N tau yg kami hny kawan n aku dah ada S. entah la. aku tau one day aku akan khwin ngn S n mungkin terpaksa lupakan N. tp buat masa sekarang aku betul2 rasa aku xboleh hidup tanpa N"

dengarr jawapan dia mcm tue, aku mcm pelik. how STUPID punyer statement!!!!!! at the end apa akan berlaku pada N? kalau N ada bf xpelah jgak. kalau N tue single cmne? dari cara K aku boleh agak yg die layan N sgt2 baik n maybe mcm awek walau hakikatnya hny kwn. aku bgtau die yg die harus pilih satu. jgn tamak. kesian S also N..he replied.

" do u know the difference between betterhalf n soulmate? S is my soulmate but N is my better half. truly i dont feel that i can lose both if them....."

******************************

what is the DIFFERENCE fren???? secara cepat, aku akan ckp yg

my betterhalf = my soulmate = my en.arief.

tp dari cerita kwn aku nie. nmpak yg better half ni len maksud. n kenapa mesti die xjdkan awek die betterhalf? n knapa mesti kwn die yg betterhalf tu die xjdkan soulmate die??? aku kdg2 pelik dgn lelaki mcm nie. kenapa mesti jdkan ia dua benda dyg berlainan n lastly korg akan jd tamak n xnk kehilangan keduanya sekali. its unfair ok. unfair untuk kaum perempuan. paling kesian yg jd betterhalf itu. sbb lastly akan ditinggalkan. tp yg soulmate pun kesian sbb lelaki yg die syg a.k.a suami die tue secara senyap2 menyayangi insan lain. 

" seseorang yg sentiasa sependapat ngn aku. seronok utk berbicara. 
byk persamaan dgn aku. aku syg dia n mmg xnak khilangan die"

"seseorang yg aku sgt cinta. yg akan sentiasa dgn aku walau 
susah n senang. aku bleh mati tanpa nya"



p/s  : better half = sebahagian drpd hidup dan soulmate = jodoh rite? i dont care. aku ttp xnmpak kat mana perbezaan dia. it should be the same person!!!!


Monday, April 16, 2012

new update... wallet n pizza

assalamualaikum....

aku pun xtau apasal malas sgt aku nak update blog skrg..
sebab keje kah? maybe r jgak. Alhamdulillah aku dpt tmbhan kelas ag bulan nie. so, aku keje jumaat (4 jam), sabtu(4jam), ahad (2jam) n rabu (1 jam). syukur sgt. kdg2 kena tmbh lagi untuk ganti tp xpelah aku still ase aku masih byk masa free dr keje. haha. gaji skrg boleh r hmpir2 1k. syukur r kan sebelum dpt posting btol2 nie.

ok. spnjg 2 mingu aku xupdate xde pe yg special pun n aku nk ucap thanks sgt2 yg sudi singgah blog aku nie. just angah (adik pmpuan aku) balik so kbykan masa aku bersembang ngn die r. xde r bosan sgt hidup aku skrg. hee.

oh,ya! 8 april hari tu besday en.arief n aku sedih sgt2 sbb xdpt celebrate ngn die tp xpelah nk wat cmne kan. die jauh. tunggu je r die balik nanti, leh r belanja die makan. so, hari isnin lepas aku keluar ke bandar ngn angah. actually nk setelkan PTPTN yg pertukaran ujrah 1% tu. lepas setel sume aku pg Parkson. n then ternampak koleksi wallet Alain Delon. sume cntik2. ada sale lagi. then teringat yg en.arif pernah post gmbr wallet die da rosak. aku pun terus rembat satu n terus pg pos. haha.

#google

taraa....sebijik mcm tue r wallet yg aku beli kat die. harga ok la. xsmpai seratus pun. kat website tue seratus lebih. lepas tue tnya angah nk pg mkn mane. last ktorg decide nk mkn pizza. msuk jer terkejut. ade 2 pasangan  jer. kalau pizza dkt KBMALL mmg kene tunggu r bru leh tmpt duduk. kat bndr kb nie lengang giler2. bgus r kan. leh amik2 gmbr. kahhh.

see.. lengang ok! ada satu psgn romantis jer. dah kawin asenye tue. :P

my angah

mine. baju baru tue. haha. len kali kena pkai inner hitam angah ckp.
ok. next time will try.

terkejut tgok bread ni. dulu last aku mkn masih garlic bread yg tawar tue.
bile tukar cmni. best lak. even kecik xkesah r.
dulu besar pun xhbis. ni kejap jer dah tinggal 2. die bg 4 kan.

sup mcm biase. aku msti mkn separuh even aku ase sdp. habit!!

kami pilih. royal masala. ok. silap choice. patut amik chicken supreme jer mcm biase.
nk try yg baru tp tkut xsdp..haha. tah hape2 tkut. 

ok. itu jer. thanks 4 view. eh, lupe. aku dh beli spek baru. student aku ckp, aku lagi cntik pakai spek. :P :P :P. nati r upload gmbr pakai spek. bye.


Monday, April 2, 2012

keluhan bakal GURU

assalamualaikum...

hari ni dah hari ke2 untuk bulan april nie. sape2 yg bakal guru atau ade kwn2 yg tgh tunggu panggilan posting tau r kot apa yg aku rasa sekarang. truly FRUSTRATED!! aku pun xtau apa kemalanglah nasib aku n kwn2 sebatch sbb smpai skrg kami belum dipostingkan lagi. kalau kat fb bukan maen r sorg2 duk wat spekulasi sendiri. aku malas nk masuk cmpur so aku byk diam jer selama nie.tp bila lame2 rasa sakit hati gk so aku merempan je lah kat cni, at least xramai yg bace. hehehe.

aku habis belajar bulan 6 lagi tp smpai skrg masih duk menganggur, setakat keje mengajar tuisyen weekend tu ape r sgt kan. aku nak kerja TETAP. aku nak jd guru. guru yg diiktiraf bkn guru kontrak ke ganti ke ape. serius rase sedih.

hurm.. bile nk posting nie?? :(

senior2 aku dulu, hbis belajar bulan 6, bulan 11 sume dah dipostingkan. pointer rendah ke tinggi semua ok! tp kami nie... asalkan pointer rendah, yg tinggi pun duk jer melangut kat umah. kwn2 yg dpt jd guru INTERIM seronok la. at least dorg bekerja n dpt gaji lumayan jgak. kami ni yg xdpt interim!!! xaci ok! xaci!

kwn2 yg dpt interim tue, xkesah r xdpt posting pun sbb dorg dah mcm keje tetap da bg aku. dorg boleh jd guru interim smpai dipostingkan tp hakikatnya same jer... yg beza is skrg dorg mengajar subjek tah hape2 n gaji murah 3,4 ratus jer. tp still berbaloi bg aku. tp masalah skrg is KAMI. kami yg xdpt interim, yg hny duk rumah xuat ape2. aku yg keje weekend je nie ase bengang apatah algi kwn2 yg lgsung xkerja kan. 

apapun aku harap ada r berita gembira buat kami semua. AMIN.. 

p/s : aku nak keje WEYYYYY. aku nak kawin. eh. haha




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...