CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, April 30, 2012

kisah peminjam yg GOOD!!! goodlah sangattt

ikutkan hati aku sekarang, mmg bengang sgt2 tp apakan daya. aku xdpt nk luahkan perasaan tu secara praktikal. so, aku nk post kat cni. so, boleh r share2 ckit kebengangang itu hopela berkurang. haha.

scene 1 

LS : baca novel apa tu miera? tebalnye.. sedap ke?


me : sedap. baru beli ni. abg belikan dgn baucer tue. 


LS : citerlah. kesah pasal ape?


me : kesah pasal Mia Adriana...bla bla bla bla......

scene 2 : (2 minggu kemudian)

adik aku : kakak. LS pinjam novel mu td. dia berkenan gk novel lain. tp die nk novel tu dulu.


me : (erk. die masuk cek semua novel aku kah?) oo.. xpelah. tp kan, ada ke mase die nk bace novel. dgn kerja lagi. dgn anak2 lagi. xpelah. hope jgn rosak sudah.

scene 3 : (sebulan kemudian)


me : erm... lamanya LS pinjam novel aku. aku dah agak dah mesti lambat. die kan busy. ingatkan bile aku dah cerita hari tu, die kira xnk baca dah. alahai...


adik aku : tue r. lama dah.

scene 4 : seminggu kemudian

adik aku : aku pergi rumah LS td. erm.. die cerita tkut nk bgtau mu pasal novel.


me : (berdebar2) apahal? rosak ke? adoi... ni bengangg nie.


adik aku : erm. die xhbis bace lagi. tp suami die bace. novel dah tercabut ckit3 isi. sbb tebal kan. phtu kotor ckit2 halaman. die xtau cane nk bgtau mu. akusenyap jer mase die cerita. malas nk komen ape.


me : hah!!! aku dha agak da. mamposssss! kalau abg balik nanti, mesti marah aku sbb xjage elok2 brg yg die beli. nie aku bengang nie............... oh, no.........aku syg tau novle tu. dah r baru bace sekali. mati hidup semuala ku xbg da pinjam novel laen.

**********************************

korg pernah x hadapi situasi ni. bengang giler2 tp xboleh nk ckp ape sbb HORMAT. aku xfhm betol. kalau dah tau ko sibuk, xpyh r pinjam2 novel org. satu lagi, novel tu org beli ngn duit tau. ok. mmg aku beli ngn baucer but still aku syg ok. n still barang org. apa hak kau nk bg koyak n kotor. lipat pun aku xpernah buat kat semua novel aku tau.

sekarang aku buntu. aku xtau nk buat cane. nk sms mintak takut nanti die kate adik aku mengadu lak. buntu3. rasa.....xtau rasa ape. sedih sgt!!

p/s : 7 hari mencintaiku. I'M SORRY. T_T


macamane r rupa ko skrg? 


0 peoples gossipping wif me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...