CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Sunday, May 27, 2012

day 1 n 2 di TEMERLOH

assalamualaikum...

after 4 days travelling wif family dari KB - TEMERLOH - ROMPIN - JERANTUT - KB, semalam dah smpai umah. syukur semuanya selamat. tp yg kelakarnya aku pun balik jgak ikut family padahal motif dorg adalah pg hntar aku. hahaha. ok. aku akan story ikut day by day lah. so, one day aku boleh baca balik n ingat balik pengalaman aku masa mula2 nk kerja kan. heeee.

day 1

kami bertolak dalam pukul 11.30pg dr umah. act, pukul 10.30 dah bertolak n tinggalkan angah n atuk kat umah. tp masa tgh jalan tetiba ayah aku kata nk pusing balik amik angah. huhu. n atuk boleh tinggalkan kat umah sepupu ayah. so, kami semua setuju n pusing balik. bukan apa, sejak angah balik bercuti sem nie, die xde pg mane2, so cam kesian r kan. so, kami ber6 bertolak pg temerloh.

after 3x berhenti rasanya, kami smpai di bandar temerloh hmpir pukul 7 rasanya. fyi, kami mmg ramai sedara kat temerloh so utk penginapan mmg xperlu cari hotel Alhamdulillah. untuk malam pertama, menginap di rumah sepupu mak kat TAMAN TEMERLOH JAYA. die siap pelawa aku utk duduk kat umah die if dpt mengajar area tmerloh ni. hehe. malam tue tido kat situ n my previous entry tu aku buat masa malam aku kat sana.




day 2


bangun pagi2 bersiap untuk ke ppd temerloh. hati xpyh cakap r, berdebar gilakkk. ayah aku berharap dpt temerloh or jerantut. mak sedara aku lak berharap dpt raub. aku nie, xpyh ceritalah. hope dpt dekat jer. sng nk balik umah.

masuk dwn pukul 8.30pg. lewat setengah jam. huhu. kesnya tunggu tuan rumah masak. aku duk blkg2, kgkawan pun xjmpe. lepas 3 penceramah berckp, hati dah berdebar. dorg akan panggil sorg2 naik pentas utk amik surat tawaran. n dlm surat tu jugak akan tahu daerah mana n sekolah mana aku akan ditempatkan. perasaan berdebar hny tuhan yg tahu.

sesi memanggil nama.

nak hujung2 baru nama aku dipanggil. naik pentas n turun, duduk dulu baru bukak envelope. SMK PERWIRA JAYA. dimanakah???? aku xtau daerah mana, mcm asing sgt nama sekolah kan tp berharap r dkt2 jer. dan2 ade cg buat annouce. 

"if anda nak tahu, sekolah anda di bawah daerah mana. sila lihat di bhgn bawah dlm surat. ada sk kpd daerah."

aku pun turun mata ke bawah... DANG!!!!! aku dpt ROMPIN.....................xmau. xmau.

rompin tue daerah dekat2 segamat dah. mampus. mmg jauh ag r perjalana ktorg. kalau lipis ke raub ke dah dkt r nk balik kb kan. lam kul 2 ptg hbis taklimat. aku dpt tahu sekolah ni mmg dah hampir2 segamat. so, kami decided nk bertolak pg esok sbb if bertolak skrg myb smpai lewat ptg n kalau sesat2 mau malam kan. dlm felda, bygkan lah if malam2..mmg ngeri la kan. so, malam tue menginap pulak rumah kawan lama ayah, kat BAHAGIA COURT. betul2 perumahan dpn ppd temerloh. malam tue keluar jap ngn isteri kwn ayah, ktorg g shopping ckit2 brg makan. amik gmbr pasport n zass balik rumah.

pukul 10 mlm mak aku dah suh2 tidur sbb pg esok insyAllah pukul 4 pg nak bertolak dah. aku mmg penat giler so, on9 sekejap n terus zzzz...

p/s : malas amik gmbr mmg perangai aku, haha. to be continued.






1 peoples gossipping wif me:

alexa yussida said...

ishkkk to be continued plak diee.....cubit kang!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...