CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, May 29, 2012

rompined n jerantuted.

mau cikgu b.inggeris tarik telinga tgok aku tulis past tense mcm tue. hahah.ok. smbung my previous entry. if belum baca, baca dulu. baru korg fhm apa aku nk smpai kan.

day 3

ktorg bertolak lebih kurang pukul 4.30 pg. masa tue mmg bajet perjalanan adalah 3 jam plg lmbat so boleh r aku smpai pukul 7.30pg kan. pg2 lagi partner aku msg ckp die akan smpai lewat. aku pun rep je ckp aku mgkin lewat jgak if sesat so sama2 backup lah if sape smpai dulu kan. perjalanan smooth smpailah tetiba ayah aku gelabah sb stesen myk tutup. n minyak dah reach E.

ktorg dah xpeduli jalan yg org bg utk ke rompin tp ktorg duk pk nk g bndar cari minyak sbb stesen myk kwsan temerloh tue sume tutup. truly kami xsgka n xbiase, bkn kami ni mlas nk isi malam semalam tp kalu kat kelantan, stesen minyak is 24 hour. masa tu baru aku sedar, kami kat bandar mmg comfirm kereta ada 24 hour n so stesen myk pun bukak mcm tue. tp kwsan ni, mlm2 mmg sunyi apetah lagi pukul 5 pg lebih mmg xde kereta. dlm hati mmg berdoa je lah harap2 kereta xmati tgh jalan.

ktorg dah smpai masuk bahau, jempol sume. n lastly lam kul 6.15 baru jumpe stesen myk yg bukak. tu pun mmg nmpak baru bukak sgt. masa tue kat bndar SERTING. syukur sgt kereta xmati tgh jalan. thanks Ya Allah. lepas tue ktorg dah mcm lalu jln lain. tnye2 org n unluckily tersilap masuk lorong lagi. ktorg tersilap fhm dgn arahan org kampung n terpaksa lalu felda palong which is amik masa lam sejam jgak. masa tue dah pukul 8  pg.

stop sekejap n makan pagi. tanya org kat c2 n macam dah fhm jalan apa patut amik nk ke felda selancar. nama jer bwh daerah rompin tp kami xleh ikut signboard ke rompin tp kne ikut segamat. aku col kerani sekolah n die ade bg route ckit2 yg mana patut amik.

ALhamdulillah lam sejam kemudian smpai kat felda selancar. nmpak signboard PERWIRA JAYA, aku col lagi kerani n die ckp cari shell. straight jer jupe shell n then straight jer ag nmpak sekolah kat belah kiri. ALhamdulillah. aku col kwn, masih belum smpai. masa tue dah kul 9pg.


aku naik jumpe GPK1. very2 nice. die ckp aku mybe ajar bm. oh, no! die jugak tolong tempatkan aku kat kuarters. wpun wat masa skrg aku perlu berkongsi bilik tp xpelah drpd xde rumah kan. lepas tue terus pg umah, letak2 barang n paling best, aku terus boleh balik. yeay! aku xperlu dtg sekolah hari jumaat n xperlu orientasi spnjg cuti. mmg BEST lah sekolah ni.

lpas tu, kwn aku smpai. ktorg pergi bilik guru n so far sgt hepi. cikgu2 kat c2 sgt baik n lyn ktorg baek2. aku bersembang mcm dah kenal lama. lepas tue, pg mkan kat kntin ngn family n bertolak balik temerloh. sbbnya kwn ayah ikut sekali hntr aku. syukur r jgak sb die peramah n suke wat lawak. leh r gelak2 atas kereta. hehe.

bertolak lam 11.30pg n smpai lbh krg pukul 3ptg. cepat giler. kesnya ktorg ikut jln bera. pegi td bkn maen lama. lepas rehat2 n solat kat umah kwn ayah. kami bertolak ke JERANTUT lak. umah tuk sedara aku.Ayah dah drive dr pg, dgn mengantuk lagi. mmg xde la die nak drive balik KB lak. smpai jerantut lam pukul 5 ptg. mlm tue kuar jap bndr jerantut, smpat aku beli anak tudung, keronsang n inner pink. malam tue tido sbb esok pagi nk balik kb dah.



suka sbb size xs. rasa nk rembat semua colour.
#google
day 5

kami bertolak lebih kurang pukul 11pg. behenti lunch kat gua msg. then, smpai pasir puteh, singgah umah sedara yg buat kenduri lak. tu pun last minute mak aku teringat. smbil2 dah lalu kan apa salahnya singgah terus. dgn kad jemputan xbawak, mmg menggagau jgk cari rumah. lepas byk kali calling akhirnya jumpa jgak. dah r sebelum bertolak dah mkn., tgahari dah berhenti mkn kat gua musang. skrg nie berhenti lagi mkn. 3x mkn nasi. smpai umah dha pukul 6 lebih. ktorg xpg amik atuk lagi sbb da lewat kan.

malam tue just rest2 kat umah n sleep.. 4 hari yg betul2 memenatkan. bontot pun kebas asyik atas kereta kan. papepun syukur segalanya dah setel. skrg ni mslh lain lak lam kepala tp mals nk luah. next time lah.

p/s: thanks 4 reading.

0 peoples gossipping wif me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...