CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Sunday, June 24, 2012

#3 i love bb cream

ini entry ke3 berkaitan kecantikan...hehe.
aku mmg akan post bile aku dah yakin n puas hati jer.
not sponsored post sbb aku xsuke buat kerja hipokrit. #sentap
padahal xpernah dpt pun.. :p

untuk rutin harian penjagaan muka mmg aku dah gtau lam 2 entry terdahulu, iaitu aku pakai HADA LABO. xtau ape tue? search r yer... or korg leh bace entry ini n ini. klik je yer.

tp mcm biase, akan ada punyer modified dari aku.huhu. aku cerita sejarah dulu yer apa aku pakai yg hada labo jelah.

1) pencuci melembap HL + toner HL + krim HL

- then aku stop krim sbb buat muka terlalu melembap. aku pakai 2 minggu sekali jer.

2) pencuci melembap HL (pagi) + pencuci AHA + BHA HL (ptg) + toner HL + krim kunyi TIA AMELIA (malam)

- tara...aku stop dah pakai krim tu.huhu. sowi r for those yg follow aku punyer suggestion tu. lama2 aku rasa krim tue xde r elok sgt.pnat jer aku recommend kat korg.huhu. so, skrg aku pakai...

3) pencuci HL ( 2 jnis mcm atas) + toner HL + BB cream maybelline....

best.........

walaupun muka dah licin, tp org ttp kata muka aku nmpak pucat. aku peliklah... n aku perasan, mmg nmpak pucat n xbermaya.. lepas tue, usah punya usha, aku try pakai bb cream ni. first aku pakai yg sebelah kiri. mmg best. terus muka jd nmpak bertambah licin n berseri ckit. 

bile habis, aku cr kedai dah xde. aku pelik gk. then, aku beli yg belah kanan tue. so far , ok gk. aku pakai yg no 1. if no 2, xde beza ngn kulit muka. walaupun still rasa belah kanan ag best, tp yg kiri pun ok gk r...

yg nie pun recommend gk! haha. hope berkekalan lah yg nie...

p/s : aku stop tia amelia punyer krim tue bb bile aku terlupa pakai lam masa seminggu, trus muka naik jerawat. oh, no! aku xsuke produk yg bg kesan buruk bila tinggal. so, bye bye lah yer,

Wednesday, June 20, 2012

#1 rombongan sekolah ke Shah Alam

salam frens...

sejak bekerjaya mmg aku teramat bz. padahal xde keje sgt pun kan. tp hari ni mmg letih. yg tue next time story lah kalau aku ingat. kali ni aku nk story pasal aku ikut rombongan sekolah weekend lepas. last minute ade student ajak n aku trus 'tgok la dulu" padahal dlm hati mmg nak. haha.

*********************

pukul 7 pagi berkumpul kat sekolah n dlm 7.30pg bertolak. sbb first time, aku mmg teruja gak la. ade 4 org guru n 37 org pelajar yg join. so, mmg pg satu bas jer. berhenti makan kat RnR mane tah. masa tu dah pukul 11 pg. dah nk smpai pun. aku ngn kak ros terus makan nasi cmpur. semangat x? tp nasib baek aku makannn...

4 jam tepat perjalanan dari sekolah. pukul 11.30 pg smpai kat PPAS. tau apa itu? perpustakaan perbadanan awam selangor ataupun perpustakaan tun raja uda.



mmg besar, terpegun aku.

ktorg masuk dalam bilik taklimat. dgr taklimat cmtu n mmg tertarik la dgn konsep n daya tarikan kat library ni. die lebih pada santai n dekat ngn hidupan bkn skema cm library laen2.

aku amik dr tingat 3 kot. cntik kan? colourfull.



nie ruang santai. ade tv, sofa, kusi meja, karpet. leh baring2 ok tp xde rak buku.
bgus utk buat homework n discussion. on9 pun free....



nie plak setiap tingkat ada. utk yg nk study tnpa aircond. rasa angin jer cni.
penuh plak ngn pkok2. mcm duk taman lah lebih kurang.


nie plak kawasan menunggu utk masuk tayangan 3D n 6D.
malanganya masa aku dtg, 6D ada prob so leh masuk 3D jer. frust! huhu

google nie. XD/6D punyer. hanya rm10 utk 6 minit asenye.


dari aras 1. leh turun ke bawah cmtu. ada tasik. n sebelah tu ade cafe.

kat ground floor. ade gym ok. tue student2 tgah tgok abg c2 buat.

ni kat dlm zon knk2. sgt colourfull. menarik giler!!!!
ada anak nanti, cmfirm nk bwk dtg cni.

gmbr dari dlm tandas. bersih. cikgu yg malu tpaksa amik gmbr dlm tanda jer.sedinhya/huhuhuh

cafe.

luar library, kat tasik. aku kat cafe masa ni.

duduk cni smpai pukul 2.30ptg. lepas tue trus gerak g BUKIT CERAKAH. aim masa tu nk g masuk rumah 4 musim jer. almaklumlah, aku bwk budak2 felda. dorg dah biase ngn hutan2. mcm xkene tmpt jer bwk g cni.huhuhu.

tgh tgu bas. masa ni ade tourist dtg tegur aku. nasib baek die punyer english sng fhm.leh r aku jwb ckit2. kalu x malu kat student. hahaha



dlm rumah 4 musim. musim summer tp sejuk gk. cntik giler !!!!!


bibir jd biru amik gmbr lam ni. tah hape2.

keluar dari cni 4.30 asenyer. pg solat n salin baju kat masjid besar SHAH ALAM.
masa tue ade someone dtg nk jumpe aku tau. teka sape? hahahha.
dari masjid pukul 5.30ptg. terus gerak g SACC mall, PKNS sume tue. student nk shopping. oh,ya! tahukah anda, kami xstop lunch??? kesian student lapar. nasib baek aku dah makan nasi cmpur ngn kak ros. mostly student makan roti jer time tu.

tadaa...smpai trus aku g mkn NANDO'S. first time ok. order pun someone tue yg order. aku telan jer sume. xde hal. bg aku xsedap sgt.boleh r jrg2.hehee. siapakan someone itu?

tadaa.....en.arif la. mlas nak rotate.huhu/

pukul 7 berkumpul n terus balik. stop solat kat rnr n beli makanan ringan jap lam setengah jam. n terus gerak ke selancar.
aku mmg tido jer atas bas tue smbil smbg2 ngn cikgu laen. smpai pkul 12 mlm. 4 jam jgak r lebih kurang. balik rumah, salin bju terus zzzz...
penat okeyh!

p/s: dpt rm25 utk makan...huhuhu. nk join ag!



Monday, June 11, 2012

new life : new hope

Alhamdulillah.....

hari pertama sebagai guru TETAP telah selesai.. no more guru ganti, guru praktikal, guru tuisyen n so on... i'm officially a real teacher.

sebagai pendatang baru kat felda ni. of course aku mmg hadapi byk kesukaran. sekarang ni secara jujurnya, hati aku masih memberontak. ikhlas cakap, aku masih belum ikhlas n selesa di sini. jgn di tanya kenapa aku berbahasa begini, yeah... i'm gonna be a bahasa melayu teaher ok. hahahahhaha....dah.

penat xpyh nk ckp r, dari pg smpai tengahari, ke hulu hilir aku ngn nabila. setel mcm2 lah. n esok ktorg dah stat masuk kelas tp xperlu mengajar ag. sesape yg pernah singgah cni tau r kan yg aku nie MATHS teacher... tp nk buat cmne...redha jelah. kat cni cikgu maths dah terlebih2...
aku ajar ape??? BM n SAINS ok!!! pengsan. one more pjk. PERCAYALAHHHHH.

walaupun aku masih rasa cam XNAK duk cni, tp secara jujur jgak aku berdoa, berharap agar one day aku akan selesa n gembira kat cni. penerimaan guru2 ok. cikgu2 peramah n plg best rmai cikgu kelate...smpai aku rasa cm duk kt kg jer. huhu.

aku pun masih xpercaye ag ni yg aku kne mengajar bm n sains. tp aku akan berusaha lah. insyAllah tahun dpn, aku dpt maths balik... Amin. till i write again. tq frens


Sunday, June 10, 2012

kenduri rumah new aunt

tema hari tue purple.... so, yg mne family mmg purple lah...






bju aku from aunt aku.. cntik kan?

aku bawak hntaran perfume okkk...

adik aku la... yg sume org xpercaya. y?

sepupu aku yg kawin feb lepas.



yg knan tu, mk sedara bongsu aku. adik pd pengantinlah



kiri tue mkcik aku jgak


the bride n bridegroom...


2 sepupu yg comel


mak wif pengantin. time 'mengenal'

meja pengntin. aku smpt amik 2 udang. haha




smbung bergmbr. semua adik beradik kecuali sikecik. n 

my family wif pengntin w/o my abang long.














Saturday, June 9, 2012

wedding my uncle (malam akad)

assalamualaikum...

minggu lepas mmg sgt buzy sbb my uncle kahwin... aku plak mcm biase selalu jer nk jd photographer xrasmi, so cmfirm2 aku akan menyibuk....huuu. akhirnya gmbr aku yg ckit. cess... so, pekahwinan tue berlangsung selama 3 hari.

1 - malam akad nikah (2 jun)
2 - kenduri rumah pengantin perempuan ( 3jun)
3 - kenduri rumah pengantin lelaki ( 4 jun)

aku malas nk tulis pnjg2. korg tgok gmbr r yer. saje nk kgsi..heee







wif my aunt


my sis n my mom. sebijik kan?

muka penat..huhu.serebeh kan aku? the only specky in family. y? y? y?

ni full baju aku. cntik kan? en.arif bg ni for besday present. tq b. 

p/s : pakcik aku yg nie lah yg aku pernah cerita dulu sbb die sakit buatan org. 
Alhamdulillah dah pulih wpun still ade appoinment ngn doc ag.

p/s 2 : kenduri , next entry ok. c u

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...