CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, July 18, 2012

bawa hp ke sekolah? SILAKANNNN...

td kat sekolah kecoh2 pasal isu boleh bawa hp ke sekolah.
aku diam jer, malas nak kecoh sgt.
ada yg sokong n ada jgak yg bangkang...
yg kelakar, ada jugak pelajar yg bangkang tuh.
nampak nau ko xde hp kan..hahahah


for me, my prinsip senang jer... ko nak bawa hp silakannn.... xpyh tunggu tahun depan. skrg pun boleh. TP..ada syarat ok! syaratnya time aku mengajar, ko kena off, silent n jgn maen r hp tue. except ade hal penting giler...


aku xfhm segelintir cikgu2 yg smpai mengamuk2 kes isu ni. kita cikgu ok! cikgu. wpun dasar dah diubah yg membolehkan pelajar boleh bawa hp ke sekolah but we still have power in class rite? especially time our p&p. ko nk kecoh apahal? RAMPAS je lah kalau ada budak2 maen hp tgh belajar. kite ade hak kan??? bg aku, pelajar boleh bw hp dgn syarat hanya gune time rehat n waktu balik sekolah jer. easy kan?


maybe ade yg ckp, aku sokong sbb masa sekolah dulu aku jnis manusia yg bwk hp sorok2 kan. yes. i agree. boleh kira la kot brape ramai pelajar yg xbwk hp masa aku sekolah dulu. mostly bwk. yg xbwk tu biasanya sbb xde hp. dan yg jnis tue lah yg merempan2 skrg. hey, cuba ko ade hp dulu. cmfirm ko nak bwk jgk kan? if ko bangkang bende ni sbb xpuas hati dulu ko xbwk hp pun ko boleh hidup, senyap la wei. 


inilah hp yg aku seludup bwk g MRSMKT dulu.
blkg tue ltk gmbr ngn pkwe.kah3.




dunia skrg dah xsama mcm dulu. jgn sesekali cmpare life kite dulu n students skrg. byk da berubah! dulu jln kaki blik sekolah xpe, skrg nie, ckit2 kena culik. :(
aku bkn nk sebelah kerajaan or ape. aku pk dari segi aku sendiri. kalau zman aku dulu pun, aku beriya nk bwk hp. sekolah xkasi pun aku ttp seludup. apetah lagi adik2  aku zmn skrg. aku syukur sgt... adik2 aku dah xperlu dah hadapi bende same cam aku dulu. takut2 jer if hp ade lam poket. 


so, sy akhiri celoteh malam ni dgn marilah para guru beli hp mahal2. nanti student tgok pun xmalu. hahahah. hp student lagi mahal pada aku kot skrg...ada aku kesah????



2 peoples gossipping wif me:

Kumbang Jingga said...

kahkahkah pelajar pun bangkang gak..sedehnya dgr takde hp hehehe..aku dulu pun takde hp..sy bantah juga yg ariff hehehe

miera pinky said...

hehe. mmg r byk buruk sebenarnya bw hp ke sekolah ni. tp apesal aku mcm setuju eh? maybe sb aku xpernah terfikir n buat bende2 buruk yg org duk pk tu kot.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...