CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, July 9, 2012

#4 new me... yeay!

assalamualaikum...

sejak bergelar guru, aku mmg bz.... stress lagikan. 
bmbang r jgak, sbb org kate, bila stress nati naik jerawat ape sume kan..
tp sjk jd guru ni, everyday aku mmg pakai aku punyer skin care lah.
vitamin pun aku xmiss...good la kan.

kalau kat umah dulu, cuci muke pun jrg2.
vitamin mmg jarang jugak r amik.
semalam, tah nape. ase gedik nak amik gmbr b4 keluar shopping.
tgok jer gmbar...eh, apasallah aku nampak laen???

ase glow jer muka

pipi n dahi pun ok.

bkn nak perasan, tp kalau aku xamik gmbr, aku mmg xkan perasan.
kalau tgok kt cermin, aku selalu rasa muka ok.
dulu pun, bila amik gmbr bru pasan, muka teruk, berminyak n etc.

RAHSIAnya..........( for those yg nak taulah)

1. pagi2 aku cuci muka dgn HADA LABO moisturizing cleanser
2. then, HADA LABO moisturizing toner lak. xde gune kapas yer. 
tuang 2,3 titik kat tapak tgn, terus tepuk2 kat muka.

from left, cleanser, toner n *cream.

3. dah kering toner, pakai BB CREAM maybelline. no 01 punyer.



4. pakai bedak MIYAMI.

dalam rm20 - rm25 (cosway)

4. makeup n keluar dgn yakin. hehe. gambar kat atas tue after pakai sume nie lah.

5. bile balik, buang makeup dgn milk cleanser DE'WAJAH.
act, xkesah brand ape tp aku suggest milk cleanser lah sbb die mmg buang hbis btol makeup kita. if yg xpakai makeup sgt xpelah dgn cleanser terus pun.

6. 2nd cucian ni, cucilah dgn HADA LABO  AHA+BHA cleanser. 

this one. mahal ckit dr yg atas.

7. pakai toner cam atas n habis...

ADDITIONAL secret..

1. aku telan BLACKMORES MULTIVITAMIN everyday ok.


dulu aku telan EPO  tp skrg sejak mengajar sebulan dulu, 
aku tukar mkn yg nie lak. aku rasa vitamin ni salah satu
yg beri kesan baik kat kulit muka aku.

2. krim hada labo aku pakai jgak tp sebulan sekali jer.
sbb die sgt melembap @ muka aku jd berminyak of pakai hari2.
kalau xpkai lgsung, muka menggelupas plak.

p/s : itu saja. hope u all yg cuba cam aku. dpt kulit yg sehat cm aku jgak.
thanks. :)




0 peoples gossipping wif me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...