CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, August 30, 2012

MARY KAY..smile skin.

"ORANG YG CANTIK, AKAN INGIN LEBIH CANTIK,
ORANG YG MALAS CNTIK AKAN TERUS MALAS..."

u may say anything tp inilah yg ku perhatikan selalu. org yg kita tgok cntik, mesti akan selalu teruja atau ingin sentiasa tmbah kecantikan dia. tp org yg xcntik atau malas bersiap ni akan tertus malas. pelik bukan!! sepatutnya org yg xcntik la harus jd rajin. tp dah mmg lumrah manusia. 

assalamualaikum.. best x muqadimah aku di atas?? itu adalah muqadimmah selamat agar apa yg aku buat seminggu b4 hari raya hr tue tidk dibebelkan oleh family n en.bf.huhuhu. pandai x aku???

setelah setahun lebh bersama HADA LABO. akhirnya aku telah berrrrrrrrpindah lagi ke skin care baru. korg mesti boleh agak kan apa produk baru aku pakai tue. yes. MARY KAY. aku tukar bkn sbb hada labo dah xelok bg aku. tp mcm aku ckp kat atas. aku nak lebih... jd aku cari yg lebih better. but still hada labo is good. utk pelajar universiti, ku suggestkan hada labo jer...huhu..reasonable price.. 150++ jer one set kan. tp mcm entry lepas, aku xsuke die punyer krim pelembap jer. sb muka aku normal to oily. so, bile pakai jd oily lah. thas why aku pakai cleanser n toner jer. mmg very good but still aku nak kan produk yg krim die sesuai dgn muka aku.

hari tue terfikir nk amik MAC punyer kri. kwn suggest bagus. 100++ asenya. tp aku hold dulu. smpailah one night ade kwn ajak aku pergi rumah kwn die n try produk mary kay. kwn aku ni ade jeragat n die nk beli treatment set mary kay. so, aku pun pg lah. aku pun ape ag test semua produk die n i feel good. ceh, maklum la duit dah berkepuk masuk.. n paling best, one set die termasuk masker. mmg aku suke n da lame cari masker jnis tube nie. but good product of cos come wit good price r kan. 

MARY KAY ade 4 set.. treatment,  normal, dry n oily. die bg test normal dulu n dr c2 die akan suggest either kite amik treatment dulu (if muka gatal2) or oily ( kulit jd kering) , dry (kulit jd berminya) or normal ( ok, just like me) or boleh jer cmpur2. after test tu, muka aku sesuai normal jer. selain tu, mary kay ada brg makeup jgak. aku try jgak semua like foundation, lipstik, blusher n etc. after 4 hari baru aku decide nak amik ape n terus pg amik kat segamat.huhuhu. good bye mydear hada labo. :)

welcome my botanical effect skin care. 
aku pakai set 2 iaitu normal. dr kiri, mask, cleanser, hydrate n toner. 

yes. yg sgt membuat aku tertarik kerana poduk ini botanical ok. xde bau, rasa n wrna. mcm hada labo jgak. kulit aku mmg sensitif dgn bhn2 kimia. mmg aku kena pakai produk yg free dgn bhn kimia. cuma produk mcm ni satu je r, either muka korg maintain mcm biasa or makin ok. tp die xkan akan jd lebig truk. except kalau pakai treatment set. die akan keluarkn dulu benda2 xelok dlm muka. kalau dah nama aku mesti ada bhn smpingan aku belikan..hehe. 
foundation. sgt best. ringan n smooth. kecik je tue. 29 ml tp hrga. nangis...
tp aku tmbah lagi. adoi..

lip mask. sgt2 kcik jgak. 8g jer.. besar jri hantu jer.

berapa byak agak aku habis??? tp xpelah berbaloi aku rasa. untuk yg dah bekerja boleh r cuba yer. yg belum, boleh simpan angan2 dr skrg yer. yg jual kata leh berthan 6-7 bulan baru hbis semua bnde2 ni. btol ke x. wallahulam lah. mesti nak tau brapa aku hbis kan.??? jom kira.

cleanser : rm68
toner : m68
masker : rm80
hydrate : rm80
foundation : rm70
lip masker : rm45
  
total : rm411..nangis...

satu set skin care rm296. boleh beli satu-satu or satu set. tp yg aku xberkenan. hrga die fix. patutnya kalau beli 1 set, dpt r potongan kan. cara bayaran pun sama. cash sekali gus 411. nak byar bulan2 pun boleh. die bg aku 4 bulan. so, lbh krg 100 sebulan. but still 411. plik x?? cmfirm1 aku amik byr bulan2. kalau die bg 380 if cash, aku byr cash dah. aku pun xfhm konsep die cmne. so, kalau nk beli, cari lah org ahli die. kalau g kedai, myb kena cash kan.

mulanya aku nk pakai after raya. mana tau kan. tbe2 muka aku jd teruk. dah r da nk dkt raya. tp aku ni jnis manusia xsabar. so, aku pakai jer stat seminggu b4 raya tue. Alhamdulillah, ok jer. xde mslh. foundation die kan best. berseri jer ase muka. muka pun ase segar. pori2 pun makin kecil n aku rasa aku xmelabur dgn salahlah. so, selamat mencuba yer. nk tau lebh lnjut. email me. tp aku bkn penjual yer. aku kgsi jer.

selamat hari raya. 

thanks 4 reading.






Friday, August 24, 2012

new 'baby' raya

assalamualaikum n selamat hari raya semua kwn2.

first of all nk mintak maaf byk2 kpd reader jik ade entry aku yg menyakitkn hati ke ape ke kan. tuk kwn2 lak, aku mintak maaf gk if ada salah silap spnjg perkenalan. nk msg sorg2 mcm xlarat kan. padahal kdkut kedit. huhu

balik raya hari tu, aku balik ngn en.arif. aku pergi KL dulu sbb nk shopping. huhu. seharian suntuk shopping, pg jlan tar, ioi mall, the mines, giant, sogo je kot. niatnya nk beli baju kurung, tudung, hanbag n kasut. tp aku terrrrrrrlebih beli r plak.nk tau aku beli ape? NETBOOK ASUS.....:)

taraaaaaaaaa.

kenapa aku beli? sbb utamanya ialah lptop yg aku guna sebelum ni dah hmpir 5 tahun tau. tp still ok wpun dah 4x format. yg pling teruk is bateri dah rosak. so, aku terpaksa guna charger utk on lptop tu amat susah r if aku bwk kat sekolah. lbih2 lagi time black out, mmg menyakitkan hati.

p/s: tp netbook ni lembap ckitlah. ada satu ag bnde yg aku beli sempena raya ni. next i story yer. 

Wednesday, August 8, 2012

salam penuh rindu

assalamualaikum semua reader..

cak!!! aku pun xsgka apehal tetibe sekarang aku ase cm nak up entry padahal dah nak dekat sebulan aku menghilang kan? y aku menghilang? aku pun xde specific reason. mgkin faktor usia kot. kahhh. xde lah. faktor BUZY ok. buzy. tp apesal ramai jer cikgu lain still leh up entry baru yer?? fktor minat mgkin!

apepun aku nk ucap thanks sb still ade yg dtg blog ni wpun aku xupdate pun. thanks sesangat. tinggal la jejak, cmfirm aku jejak ko balik.hehe. wpun aku xupdate tp hari2 aku bukak blog ni. cuma MALAS. XDE IDEA n mcm2 lah. bende nk sampai kan tu byk tp xdpt diluahkan. oh, knapalah aku jd cmni yer?

erm.sejak my previous entry tu, byk bende jer yg berlaku kat hidup aku tp aku xsempat nk gtau cni. aku recall jelah setakat aku ingat, so that, one day, aku pun xkan lupe apa yg akan berlaku. erm...

tanggal 24 julai bersamaan hari selasa lepas. atuk aku iaitu ayah kandung abah telah kembali ke Rahmatullah. first dpt col dalam pukul 4 pg tue aku mcm blur. bile aku bgun pukul 5.30pg utk sahur tue baru aku sedar. aku pk aku mimpi n then baru cek hp n yer, btol. n then angah gtau nk balik. aku pun gelupur ase nk blik gk.kat sekolah ase xtenteram. wpun dah gtau kat my mum yg xnk balik tp hati ase xsedap. pukul 2 ptg, mase nk punch out, aku nmpak pengetua ade dlm bilik die. n dgn rase keberanian trus, aku pg n mintak cuti.huhu. Alhamdulillah after bodek2 punya, dpt r CRk 2 hari n aku amik MC jumaat. hehe. mlm tue, kwn aku hntr stesen bas n blik bercuti for 5 days. semoga roh arwah atuk tenang di sana.

baru jer smpai felda selancar isnin pg iaitu 30julai tu. my housemate ajak lak aku balik weekend seterusnya tu iaitu 3ogos lepas. mulanya mmg aku mlas sb keje byk. tp Alhamdulillah hari jumaat tue jgak, keje setel. balik jer umah, cmpak2 brg dalam beg trus aku balik.huhu. terkejut jer sepupu aku tgok aku balik ag weekend ni.hahaha. dah r selancar - kb jauh ok! almost 8 hours.  tp ada aku kesah! tpmalangnya. mendarat jer kat umah trsu aku demam. saat aku menaip ni, aku masih sok sek2 ag. fhm??? selsema la.. bdn da xpnas. Alhamdulillah. hmpir 4 hari gk aku demam, nsb baik gk aku cuti, so leh r mkn ubat 3x sehari.heheheh.

ok. this week aku teramat bz jgak sb tetibe dpt tau form 1 ade exam gk next week. supposely bdk2 nie PBS, mane leh ade exam2 kan. tp bile ade mngejut cmni, mau gelupur aku nk ulangkaji ngn student. n paling ase bengang ag satu. pengetua lak nk berjumpa ngn semua guru secara one by one. siap buat jadual ag. bermula mggu ni tp syukur aku punyer turn kamis depan. tp byk gk bende nk prepare. dah r kne buat gune power point. mmg aku gtau hbis r pasal bdk2 pemalas yg aku mengajar. siap r korg.huhuhu

ok.lah da penat menaip. till next time if kerajinan dtg lagi. jemput tgok cikgu super duper buzy. huhuhu


p/s: gaji aku belum dpt ok!!!! n aku dah bat soalan exam bmelayu. hebat ok!!! clap2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...