CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Sunday, September 2, 2012

kenapa sy mesti pindah???

aku xkesah org nak kata aku xthan dugaan ke ape2 ke. cakap sajalh. tp aku mmg nak pindah n aku mesti kena pindah. aku xpeduli!!!org xduduk dlm diri aku, korg xtau ape msalah aku. mslah sb cni kampung tu bkn  mslah pun. itu mmg gedik r if aku nk pindah. tp ku ade sebab lain...

1. aku hadapi kesukaran mengajar. sbb aku kena mengajar BM. bahasa melayu ok! mmg... senang je tue. apa sangat. tp aku xboleh. i'm math teacher. bkn aku demand. tp aku amik cos maths tue bersebab r kan. sb aku mmg xleh bahasa2 ni. aku suka kira2. bende logik. bg aku bm. dgn karangan lagi. nak mati ase tnda kertas hr tue, aku kesian kat student jer. cara aku mengajar pun tah ape jer. mrkh exam dorg pun aku xtau btol ke x. tp xde r aku maen taram jer kan. 2,3 hari jgak aku study, cara nk tnda kertas exam vi internet. gigih kan. cam........ so, plis aku ank pindah. kelantan xdpt masuk sb cg math da penuh. tp aku dihantar kat jin bertendang ni pun still xdpt ngajar math. so, hntr aku balik kb. ajar bende lain pun xkesah ..same j kan???

2. elektrik n air dah mula buat perangai. aku mmg xleh kalau xde elektrik. hangin tau. hangin!!!. nk tdo, panas. nk maen tenet, xleh. nk tgok tv, xleh. phtu aku nk wat ape? bosan ok! dgn panas. mmg bengang r sorg2 lam bilik. kalu ade taman2. leh gk, aku kuar amik2 angin kan. nk g jalan2 pun. aku bkn ade kereta. boleh fhm x perasaan aku? so, aku nak pindah!!

3. kemudahan awam yg sgt teruk. bas hanya ada 3x sehari. kalau terlepas bas??? teksi xde ok. kalau ade pun. rm50 utk ke segamat. gilakan??? no wonder r cikgu2 kat cni mmg xramai yg tua. kalau ade pun, bru bertukar n so on. kalau x,mmg semua yg dipostingkan n tgh tunggu time nk blah jer. termasuk aku. brg2 makan pun susah. kedai runcit ade tp mahal yg ampun. org felda mmg kaya2 eh? tp apasal anak2 die pemalas thp gaban??? sb bg dorg, jd peneroka pun kaya. xperlu blaja pndai2. susah ok nk mengajar bdk2 cni yg rasa ilmu xmenjamin ms dpn dorg. segelintir jer yg rasa yg nk keluar n keje best. xfhm aku!!!

setakat ni. 3 alasan r yg aku boleh beri. tp truly aku mmg nk bertukar. aku akan suruh mak ayah aku masuk cmpur. cari kabel2 ahli politik. xadil??? nk tunggu adil, mmg xdapat r kan.berlambak org keluar, ko duk r tunggu smpai adil dtg. dunia zmn skrg mmg dah musnah. so, utk kepentingan dr sendiri. i have to!


0 peoples gossipping wif me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...