CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, September 28, 2012

period pain? yes, i am.

Assalamualaikum...

aku sedar yg aku mmg makin susah nk menulis sekarang. adakah aku bz? adakah aku sudah terasa yg menulis blog sudah tdk cool? ops...aku pun xtahu. mgkin yea, aku bz. 

hari tue, masa arwah nenek aku meninggal, aku dah balik kg selama 5 hari ok. 5 hari. its true. kedengaran tdk logik bkn? tp btol. how?? MC la jwbnye. aku amik CRK selama 2 hari dan MC sehari. so, dptlah aku pulang dari rabu - ahad. so cool....... (yea, hr ni aku skema, pmbawakan cikgu BM mungkin)

ok. stop it. for those yg kenal aku, tau r kan yg aku mmg hadapi PMS every month. every month ok. w/o skip. tp kdg2 die teruk, kdg2 die xteruk. tgok pada rutin aku. kalau seminggu b4 tu, aku xminum ais. byk bergerak, bersenam sume. ALhamdulillah, biasanya akan terasa sakit ckit...ckit jer yer. gosok2 perut ckit then ok.  tp itu xberlaku for this month. unlucky me! pffft...

only some girls understand this. including me!

last aku sakit teruk masa aku kat kg hari tue. tp kat rumah, xpelakan. my mum ada nk tolong gosok2, tungku2 siap ok. mkn ubat, sleep then ok. muntah tu perkara biasa. pening kdg2. depends. so, 2 hari lepas (rabu). pg tue aku dah ase xbest perut ni. but aku ttp gagahkan diri pg sekolah. xciter kat sape2 lah. aku pk, mgkin sekejap je ni. one more thing sb nk buat eksperimen. pkul 7.10pg smpai skolah. perut mkin sakit tp aku berlagak cool ag.

kelas ade kul 9pg. aku duk b.guru. gosok2 perut ngn bam jer. ase nk muntah, aku pg toilet. kat setengah kat toilet tp xleh muntah. sbb aku xde mkn pape kot pg tue. biasanya kalau xmkn pape, die akan jd mkin teruk. gastrik kan. kepala dah ase nk pening, aku keluar cpt2 dr toilet. berdoa jer jgn pitam sb mata dah berpinar. smpai b.guru trus duduk sb pening sgt. bdn mmg dah seram sejuk. biasanya kalau aku pening, after muntah akan ok. tp pg tu aku xlh muntah. so, aku xtau nk wat cane. nk menjolok anank tekak??oh, no way. 

tibe2 ade cikgu dtg. kak liza. die bagaikan best fren aku gk kat cni. die nk bg aku kuih. biasalah pg2 die bwk kuih lebih, die akan pelawa. aku mmg xlarat nk angkat kepala. die cm pelik. lpas tu, bru aku gtau yg aku sakit perut sgt2. masa tue aku dah berpeluh2. kaki mmg dah lenguh2 dr pinggang smpai r bwh. hanya tuhan tahu betapa sakitnya ku. b.guru kecoh. 3 org cikgu dtg nk bwk aku rehat kat bilik ERT sebelah. ada katilkan. aku bgun, berjalan 4 langkah jer trus tumbang. seriusly xlarat.nasib baik aku smpat tahan ngn tgn, xdela punggung aku terhempas. fuhh... klu x, bertmbh sakitkan. then terus, 3 org cikgu dtg papah aku n bw baring lam bilik tue. 

aku ase terharu n bersyukur sgt, ramai yg dtg menolong. ade dtg bw minyak pnas, ada yg mengurut2. lam setengah jam jgak r. aku rasa mkin ok. tp mmg xlarat nk masuk kelas. so, kak liza n kak ros bawak aku g klinik, amik MC kan. first time kot, aku amik mc sb period pain ni. biase aku rehat jer kat sekolah. tp kli ni, xpelah. aku blik rehat kat rumahlah.  pg klinik, dpt ubat painkiller n gastrik. MC sehari. cehh, bg r 2 hari..huuu. blik tdo jer kat rumah. tgahari tu, k.liza hntr lunch. baikkan die???? aku tdo dari kul 10 - 1 tgahri. mkn lunch, mndi sume. k.liza nk g segamat. katanya nk g spa. apa ag, trus aku nk ikuttt.hahaha. tp xjd g spa atas sbb tertentu.ktorg pun tgok lah wayang. UNTUK 3 HARI. oklah...

ALhamdulillah, sumenya ok. tp aku takutlak nk hadapi bulan depan. hope bln dpn xteruk mcm ni lah. :(.
thansk 4 reading. oh, ya! ada satu ayat nk kgsi. baca n mkn madu. insyAllah boleh kurangkan sakit ni. tp hari tu, aku mana r ada madu. kne beli r lepas ni.

insyAllah..



2 peoples gossipping wif me:

cik nana said...

mesti sakit kann..alhamdulillah kite bile period tade masalah.

miera pinky said...

untunglah awak....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...