CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, November 27, 2012

my bro's wedding #1 (engagement n akad nikah)

Assalamualaikum..

akhinya aku baru dpt gmbr. tp gmbr2 dr hp ktorg jelah. kumpul2. dr jurukamera xde ag. ok. hari tue, tnggal 10.11.12 (cewwah). abg aku yg satu2nya telah selamat diijakabulkan dgn pilihan hatinya. kak Haniza. kami bertolak lepas asar ag.smpai sana, duduk rumah sewa. solat mgrib n bersiap kat sanalah. oh,ya! kat sana tu kat pasir mas yer. aku dr koa bharu, dlm sejam jgak la..

my mum n me. haruslah aku menjangokkan.huhuhu.
 n harus jgak aku bawak sirih junjung kannn..

my mum, mak teh n nenek(blkg).

semua ni sedara2 gak..semua duk menunggu arahan dr rumah pengantin pmpuan.
lepak2 dulu cni kjap.

aku n mak teh aku tolong abg aku pakai samping. 

dalam pukul 8 mcm tu, kami pun bergerak ke rumah pengantin prmpuan. rumah dekat je ngn umah sewa yg kami duduk tue. satu taman perumahan jer.

kitorg mulakan dgn majlis pertunangan dulu. 


mak aku tgah sarungkan cincin pertunangan..
sorilah yer. gmbr mmg kualiti kurang.


bergambar sebagai pasanan bertunang sebelum diijab kabulkan sebentar lagi.

pengantin wif my mum n my abah.

sementara menunggu tok kadi dtg, mmg ramailah duk bergambar2. xtau nk watpe kan. lam kul 9, tok kadi pun smpai. abg aku dah stat gabra dah..huhuhu

abg aku tgh ckp2 dgn tok kadi dah. oh, ya! gmbr akad nikah xde. aku dah puas cari, xjmpe. tunggu nati dari jurukamera upahan jelah.huhuh

dah setel. ALhamduliilah.

lepas makan2 trus balik. masa tu dah agak lewat. budak2 pun dah ramai merenget.. bye. cont net entry yer.

TTM #4 (pendiam yg sombong)

wah3. bile belek2 entry lama bru aku pasan yg aku dah lama tinggalkan cerita TTM ni.  so, utk hilangkan kebsanan cuti sekolah. aku nk smbung. masa tue aku f3. mcm biasalh, bile dah f3 ni. kne pg tuisyenlah. klu x, mmg xda r aku nak blaja. aku mmg blajar tp mgkin xsemaksima lah sbb xde paksaan kan. ptg2 dah tuisyen kat sekolah, mlm lak kat Al-amin n weekend lak kat BESTARI. gile x?hhhuhuh.

**********************************

Janson Text Complete Family Pack


awal2 tahun tu, aku mmg free. single n xterikat. maklumlah sidia yg aku suka, FL (TTM #2) dah xde khabar beritakan. even ade jer yg kacau2 aku tp hati aku masih xde suka sape2. until i met someone kat tempat tuisyen ni. masa tu aku dtg awal tuisyen, n duduk2lah atas kusi luar kelas. tetibe aku terpandang seseorang ni. oh, my! muke die lembut n tenang jer. kind of good guy.dresing pun cam skema jer.aku pandang jer dia. hope die notice aku. n yes. die tgok aku balik tp still beriak tenang. sombong!

sejak hari tu, aku pandang2 dia. tp ms tu aku mmg tgh rapat ngn my exbf #1, RN. next weekend die dah xde. aku pun fikir cam xde jodoh la kot.huhu. padahal aku rasa mcm xde harapan jer die suka aku kan. so, aku kapel ngn RN tu. lepas 2 minggu kot. tetiba sidia muncul balik. aku jd berdebar bile pandang die. it reminds me of FL alot. aku jd suka tgok die. smpailah dtg gile aku, aku lalu sebelah die n said "suka tgok awak"

die terkejut tp still buat tenang. lepas tue, die mcm selalu pndang n senyum2 kat aku. waktu balik, tetibe die bg name card die kat aku. nama dia ZI. budak sekolah agama, patutlah skema. same school wif RN. masa tu aku xfhm ag. rupanya die bg hint nk suh aku col die kot. tp aku wat rilek jer. balik rumah, geledah2 balik cr name card zmn sekolah rendah. haha. n then tulis tgn jer no. hp sbb name card aku tue ade fon rumah jer. esok tu bg die. masa tue aku mcm dah btol2 suka die n xnak dah kat RN. serius ase aku jahat giler. :(

malam tu die col n sembang2 ngn die. aku suke care die. sombong luaran tp rupanya boleh thn gk. xde r skema n baik sgt. die ajak aku mkn ngn die next wekend. aku dah gabra. sbb biasanya RN mmg akan tunggu aku n mkn n balik sama2 after tuisyen. hari2 die col aku n aku makin suke die. akhirnya aku buat keputusan untuk putus ngn RN. lagipun masa tu aku mmg rasa dah xserasi dgn RN. walaupun die marah n boleh agak aku dah ade lelaki lain tp aku still nafikannya.

pada hari kejadian, aku, ZI n kawan aku leya kuar tuisyen sama2 n nk pg mkn kedai kek. tetibe ndaway aku ternampak RN. die pndang jer aku mcm nk telan. aku dah gelabah. aku gtau ZI.

me : awak. ex sy. takutnya. camne ni?
ZI : nk takut ape? at rilex dah r.
me : die sekolah ngn awak kan. tkut ie wat ape2 kat awk.
ZI : ape sgt die boleh buat? don worilah. sy xtkut langsung.

serius aku terkejut. xsgka. nmpak2 pendiam, baik cmni rupenye berani jgak. kalau RN aku mmg taulah. mmg jnis bad boy jgak wpun sekolah agama. tp ZI ni dressing pun baik.boleh tahanlah kan. jwpan die buat aku makin suka die. lpas tu ktorg still berhubung. aku pernah bwk die pg besday party kwn aku. n rmai puji die ensem. n masa tu ade pmpuan tegur die. die melayan jer. aku rase laen. aku rasa mcm die ni jnis melayan semua pmpuan suke die. n tgok dressing die pun aku rasa xkena ngn aku. entahlah. mcm2 perasaan timbul smpai aku rasa, aku dah kurang suka die. pelik x???

lepas tu die stop tuisyen. aku pun dah xjumpe die. n then aku dgr die ade hbngn ngn pmpuan laen. exbf aku duk bisng ckp ZI playboy n nk permaen aku. tp aku relax jer sb aku yg stat xsuke die. pastu ktorg senyap cmtu jer smpai hbis thun.

*****************************

masa f4. aku pg camping briged bakti. smpai sna terkejut sbb jumpa die. masa tue mcm2 rasa. wpun ktorg xgaduh, tp aku ttp rasa die playboy n aku jd meluat die. die pandang jer aku stiap kli jmpe tp xtegur. yg kelakar, aku sengaja buat2 gedik ngn abg fasi kat sana dpn die.hahaha. serius budak. n now aku dah xtau ktne die. but he really ensem i tell u. tinggi, putih tp..style die not suit me..huhu.

Friday, November 23, 2012

teaser... (bro wedding)




inilah sbb kenapa blog aku teabai berkurunggggg lamanya.
tp skr gmbr masih xdpt, ni jut dr my hp murah.
nest entry lah aku story n tepek gmbr byk2.
no im so..................bz.

hr tue bz ngn mjlis kawen.
now bz ngn kursus lak.
then, aku ade misi lain lak..
doakan aku setel sume okeyh.

bile dah setel sume, aku dah jejakkan diri di kampung balik.
my blog akan terisi lagi..

bye3...

Monday, November 5, 2012

2 month wif mary kay

salam...

2 bulan lepas, aku ada cerita pasal aku dah pakai skin care baru kan. mary kay. korg leh bace balik entry tu, klik SINI. mcm biaselah. masa aku cerita tu aku baru pakai seminggu n Alhamdulillah masa tu sgt2 ok kan. aku mmg dr dulu suka tukar2 produk, sb tu muka aku pernah teruk dulu sb salah amik skin care. n biasenya first month mmg akan sgt2 ok ngn aku.boleh dikatakan semua produk akan bg good fedback sebulan jer kat aku. paling ok yg aku ingat REFINE (nutrimetics) n DE'WAJAH. seminggu pakai dah berubah muka aku. jerawat kecut, muka cerah n berseri tetapi lepas sebulan jer terus jrwat megganas n muke jd oily sgt2 n aku stop. kdg2 org pesan suh tunggu....tp aku xnak. takut muka makin trukk.

yg aku ingat, produk yg bertahan lama kat muka aku ialah APRICOT SET aha+bha (nutrimetics) n HADA LABO jer. aku pakai apricot set, sejak f5 ag. mmg elok tp aku stop sb mlas nk g beli kat stokis di KB. boleh??? masa tu mak aku ckp, pakai yg ade kat supermarket je kak...senang.

sekarang mcm ni packaging die. dulu laen.. dulu gmbr buah ada.

hada labo aku dah selalu cerita dulu. so, aku stop hada labo sbb krim die xsesuai ngn aku. produk diekan ade rangkaian memutih, melembap n anti-ageing jer. aku amik melembap set. pencuci n toner bgus tp krim die buat muke jd oily. so, 2 bulan lepas aku punberalih r ke marykay dgn set normal.so, bagaimana selepas 2 bulan????

after sebulan pakai, jerawat kecil2 naik kat dahi aku. ms tu aku dah bengang.produk ni mcm dewajah n refine ke? hati dah sayu sbb spend more kan.tp aku salahkan period. hahaha. aku continue lagi. oh,ya! fyi aku ni ade resdung. bkn yg jerawat besar2.tp mata jd gatal,bdn gtl n etc if slh mkn.o, bru2 ni aku tersalah mkn apetah, blkg bdn jd gtal2 tmasuk muka gk. kat dagu n pipi.jd timbul r jgak jerawat ckit2. ms tu aku ase cm marykay xsesuai ngn aku. mmg nk stop dah. kalau stop, mmg aku buat entry lah.then, aku baru teringat yg akak yg jual tu kata, if ade prob gtau die. dulu aku mmg ingat hny treatment set yg akan keluarkan dulu bende2 xelok sblum jd elok. bile aku tny akak tu, die kate semua set lah. n depends on kulit jgak. mcm sesetengah org. mula2 pakai tru jrwat keluar xstop2. bile dah hbis, bru muka akan ok n maintain lah. mcm aku sebulan pkai, muke ok. lpas tu bru jrwat. die kate bersabar...

disebabkan mahal. aku bersabarlah. klu takat bwh 100. aku stop dah. agpun jrwat die kecik2, org xnmpak pun bile pakai foundation. n selain tu, muke mmg jd lembut jer... tegang n bersih jer ase muke. just jerawat ah. dlm 2 minggu lepas, aku pg farmasi beli sabun utk matikan segala jnis kuman, bakteria n etc kat bdn n muke. nama die SACID. 9.90 seketul. lepas aku gune sabun tu, Alhamdulillah bdn da xgatal2. jrwat pn xnaik dah.. aku jd cmfuse. jrwat selama ni sb resdung ke sb marykay??? aku mmg masih pakai marykay. aku cuci muke ngn sabun sacid tu sekali jer sehari. 2x marykay. n syukur sgt2. sekarang muke dah ok. jrwat mmg xnaek dah. aku dah stop sacid tue. n yet, muka mmg ok sgt. mgkin btol r kan. bkn salah marykay. haha. n mgkin jgak, die keluarkan dulu bende2 xelok dgn jrwat hr tue.

so, aku akan contiunue pakai ni. ade jer kwn2 aku yg pakai then stop. katanya xberi ksan. aku setuju ngn dorg, aku pun prnah rase nk stop tp skrg dah ok. yg perlu hny SABAR. so, sape2 nk try pakai marykay. boleh pakai t korg kne ade kesabaran yg tinggi. bg aku lg better mcm ni dr pakai seminggu, trus bg kesan baik tp lame2 muke jd terlebih teruk. biasanya produk2 yg menghakis tue. byk bhn kimia. marykay mmg xde. sb tue effect die lambat tp berkekalan. so, korg pk n pilih r sendiri. nk cntik epat or xkekal. or, lambat cntik tp bile dah cantik, berkekalan. bkn lmbt mane pun... 2bulan jer kalau aku.

p/s : bye. xde org byar yer. based on my true experience.


Saturday, November 3, 2012

hujung tahun yg super duper bz

salam..

last week mmg aku terrrrAMAT bz. tp slh aku jgak. planning xhingat tp sekali, penat. kwn2 yg bc entry ni, aku mintak maaf la sgt2. aku mmg xbrape layan twitter, chat box n komen2 kat fb tue. sb aku mmg bz plus xde mud. tp maen game smpat plak kan???? act, aku maen tu sbb nk release tension. tu jer satu cara utk aku keluar kjap dr keje berlambak2.

aku ingatkan last two weeks boleh r bersenang lenang sb pelajar dah xdtg. xperlu masuk kelas. aku imagine leh r berlelapk2 di dlm b.guru. sembang2.fuuuhh.. tp nehi! nehi! imagin eaku berkecai. mmg aku masuk kelas tp sb keje terlampau byk nk kne setel... tenion2

minggu lepas, mmg aku plan nk setelkan PBS.tp buku teks plak dikutip awal???so, cane? cane anak murid aku nk buat pbs kalau buku teks xde. kalau soalan ABC xpe. ni soalan yg memerlukan dorg membaca. kalau semua ade internet n buku rujukan aku xkessah sgt.tp malangnya xde. aku dah blurr kejap. tergendala keje aku satu.

then, aku plan nk setelkan pasal biasiswa rabu. termasuklah pasal penarikan balik utk pelajar meninggal, berpindah n kne buang sekolah. bie aku pg pjabat. memanjang jer boss still xsign surat. kesnya kerani kepam n lupe. ase nak mengamuk c2 jer. hari rabu aku tegas sb dah nak cuti kan. luckily hari kamis dah dpt. tetapi proble ag sbb ramai r plak bdk yg dpt biasiswa xdtg la plak...ah, sudah. blurr kali ke2. tergendaa lagi keje aku.

then, pasal klas plak. aku kan guru kelas yg pling mlas jg kelas sendiri. beri lagi kelas plg hujung kat aku. cmfirm2 aku mlas layan. dtg pun 4/20. 6/20. oh, plislah..leh x korg jgn dtg semua trus. sng keje aku??? mcm2 keje jgak kne setel pasal kelas. pasal yuran lah. pasal kedatanganlah. buku teks lah. cm nak mati ase mgu lepas. klu boleh klon, nk klon diri bebanyak. tp kannnnn....ade tp. xsemua cikgu keje byk, ade jer yg goyang kaki. ada...

biasenya mm nilah. bile jd guru baru. bujang lagi. mmg akan dihempapkan dgn pelbagai keje....oh, plis. aku xgile jawatan...!!! akulah cg biasiswa. akulah guru kelas. boleh plak aku dilantik jd s/u kelab guru lak thun dpn. oh, bgus!!! klu byk surat tertangguh thn depan. jgn salahkan aku. aku xmintak nk jd s/u ok!!!!

dah. dah hbis bebel. tinggal seminggu lagi nk uruskan sekolah ni. lpas tu xtau r dpt tenang x kat umah. dgrnye ade kursus lak dlm cuti.. :(. sape kate keje cikgu ssenang?/meh2 gnti ngn aku. sebulan pun jd lah....plisss
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...